Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért olyan nagy baj, ha...

Miért olyan nagy baj, ha valaki császárral szül?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne hurrogjatok le, csak egyszerűen nem értem, hogy miért baj, ha valaki császárral szüli meg a babát. Miért lesz ezután szomorú?Lényeg, hogy egészséges! Kérlek mondjátok el!

Előre is köszönöm :) 14/L

2013. márc. 27. 21:07
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
55%
Valamint az a hír járja, hogy aki természetes úton született, abban kialakul a küzdőszellem, mivel át kell küzdenie magát a szülőcsatornán, ő is részt vesz a folyamatban aktívan, és ezáltal később az életben is egy kitartóbb, küzdőbb típus válik belőle. Megfigyeléseim az ismerőseim között ezt alátámasztják.
2013. márc. 28. 17:06
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Én is császárral szültem és egyáltalán nem voltam szomorú. Annak örültem hogy a baba jól van és ez volt az ami igazán számított.
2013. ápr. 2. 21:34
 23/34 anonim válasza:
100%
A császárral az a baj, hogy hosszabb a felépülés! (legalábbis én nagyon megszenvedtem vele)
2013. ápr. 3. 12:57
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
Engem császároztak, most is azt fognak, hamarabb felépültem, mint akik szültek a teremben. Az pedig, hogy a gyerekem nem küzdő, hát ezt se mondanám, ez egy badarság.Egyedül ami negatIv volt, hogy nem szabadultak fel azok a hormonok, amitől rögtön imádtam a gyerekem, hanem egy kis idő kellett.
2013. ápr. 12. 14:50
 25/34 anonim ***** válasza:
100%
Háát nem tudom,engem császároztak,sürgősen kellett,koraszülés volt.Egyetlen,ami negatív volt,hogy nem sikerült szoptatnom,na én ezt éltem meg nehezen.De elépülni hamar felépültem,hajtott,hogy minél előbb lássam a lányom a koraszülöttosztályon.Hormonokkal nem volt baj,azonnal kellett és azonnal kötődtem.És eléggé harci kakas,küzd a mai napig,s nagyon harmónikus a kapcsolatunk.Most is esély van rá,nem is tudom mit szeretnék,a császárt már ismerem...4 éves nagylány és 12 hetes pocaklakó anyucija
2013. ápr. 12. 17:44
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Engem császározni kellett, és igen, valahogy én sem tudtam neki örülni, csak bámultam, amikor megmutatták. Nem tudtam elhinni, hogy tényleg az enyém. Betoltak a szobámba, és nem éreztem semmit. Ha a vizsgálatok után nem hozza be nekem a kislányomat a nővér, szerintem nem is szóltam volna, hogy szeretném látni. Ez volt este 7 kor. Aztán, amikor a reggel 7-es szoptatásra behozták, és kettesben maradtam vele, kinyitotta a szemét és rámnézett,na, akkor szabadultak fel azok a bizonyos hormonok, és attól fogva már imádtam. Úgyhogy igen, lehet valami igazság ebben a hormonos dologban. Viszont, mivel rengeteg bajom volt a terhességem során, azért mégis örülök, hogy császár lett, mert nagyon aggódtam, hogy szülés közben baja lesz (oxigénhiány stb), mert annyi ilyenről hallani.
2013. ápr. 13. 12:08
 27/34 anonim ***** válasza:

Szerintem minden esetben az a legfontosabb, hogy a baba és az anyuka egészségesen vészelje át a szülést. Ha ehhez császár szükséges, az teljesen rendben van.

Én hüvelyi úton szültem, könnyű volt a szülés, így ha jön a következő, hacsak megoldható, azt is úgy szeretném.:)

Anyum viszont mesélte, hogy annak idején, amikor az öcsémmel vajúdott (pedig a fájások kezdete után 2 órával már "össze volt varrva", szóval az öcskös nagyon igyekezett), szólt az orvosnak, hogy császárt szeretne, mert velem annak idején 14 órát szenvedett, nem voltam kellemes emlék.:D Ehhez még hozzájön az, hogy én 3250 grammal születtem, az öcsém pedig 4600 grammal és 62 centivel... Az orvosa erre csak elmosolyodott, és annyit mondott, hogy "Erős asszony maga, ha nem muszáj, nem császározunk.". Anyum imádja ezt az orvost, és én ugyan nem nála szültem, de évekig volt a nőgyógyászom.:)

2013. jún. 19. 23:38
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
A császáros szülés egyáltalán nem baj. Van olyan eset, amikor a doki jobbnak látja, hogy inkább megcsászározza az anyukát, hogy se neki, se a babának ne legyen baja. Viszont, ha valaki puszta kényelemből választja a császáros szülést, holott komplikáció nélkül képes lenne természetes úton megszülni gyermekét, azt teljes mértékben elítélem.
2013. jún. 27. 08:11
 29/34 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Itt olvasva nagyon megoszlanak a vélemények.Nekem soha nem volt bajom azzal, hogy császárral szültem, sőt.... el is mesélem miért: túlhordással bekerültem a szülészetre, ott két nap múlva elkezdődtek a fájások olyan délután környékén, hajnali négyig vajúdtam mire megjött az orvos ( nem fogadott) nagyon kedvesen közölte velem, hogy hát ha akarnám sem tudnám két nap alatt megszülni a babámat, mert a belső méhszájam teljes mértékben ödémás, én kértem még várjunk egy kicsit, de sajnos/nem sajnos császár lett belőle reggel hétkor. Szóval nem minden császár történik úgy, hogy na besétálok vegyék ki és már itt sem vagyunk.... még a három gyermekes szomszédom is azt mondta milyen jó nekem, hogy csak úgy kivették a gyerekem... na és akkor elmeséltem neki, mi miért a történet végén már nem voltam "mázlista". ( a gerincinjekciót nem tudták beadni, mert a kisfiam annyira fura helyzetben volt, hogy nem tudtam rendesen púposítani,így jött az altatás, kb délben az ébredés, majd doki jön és jó rendesen megnyomkodja az ember hasát vizsgálat képpen, két óra múlva hoznak egy babát és bemutatnak neki :), majd jó kis hashajtózás amit ugye csak a császárral lehet kiérdemelni :), majd varrat szedés, haza menetel, és otthon elkezdett ömleni a hasamból a genny... jó kis antibiotikum kúra, amitől elment a tejem.....) szóval nekem senki ne mondja, hogy olyan egyszerű a császárosoknak! Én is szerettem volna hüvelyi úton, de ezt dobta a gép, majd a következő lehet sikerülni fog :)
2013. jún. 27. 08:20
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindkét fiam életét, mentális egészségét a (programozott!) császár mentette meg... Az első fiamnál két napos túlhordás után még meg sem fordult a fejemben, hogy nem természetesen fogok szülni. Aztán egy vizsgálat során kiderült, hogy teljesen elöregedett a méhlepény, és a víz is kezd zavaros lenni, de a fiam nem tud beilleszkedni a szülőcsatornába "vmi miatt". Előrelátó orvosomnak hála, azonnal császárra írt ki, és én először (tapasztalatlan először szülőként, az ilyen császáros misztériumok miatt) próbálkoztam, hogy nem lehetne-e mégis természetesen megindítani..? Csak annyit mondott, bízzak benne... aztán műtét közben derült ki, hogy a kisfiam annyira "bebábozódott" (szó szerint!- 4x a nyakán, a vállán, az egész törzsén, lábain össze-vissza a köldökzsinór), hogy az akadályozta szegényt, már rég elindult volna, ha tud.. még a műtét alatt is hallottam, ahogyan el voltak borzadva az orvosok, mennyi idő kellett kiszabadítani a "fogságából". Belegondolni sem merek, mi van, ha megindítják természetesen, és elakad, vagy megszorul...

Aztán második fiam az első császárnak és a "már császározott mamák után császárpárti orvosomnak" köszönheti az életét. Ugyanis Ő pedig valódi ! csomót kreált a köldökzsinórra, amit a mai napig emleget, hogy a szerencse fia, mert ha elindult volna a szülés (uh-n nem látszódott ez), akkor meghúzódik a csomó, és teljesen elzárta volna az oxigént.....

Szóval császárellenesség ide, szülésélmény oda, én bizony akkor lettem volna "szomorú", ha mindez nem így történik velem...

2013. jún. 27. 09:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!