Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért olyan nagy baj, ha...

Miért olyan nagy baj, ha valaki császárral szül?

Figyelt kérdés

Kérlek, ne hurrogjatok le, csak egyszerűen nem értem, hogy miért baj, ha valaki császárral szüli meg a babát. Miért lesz ezután szomorú?Lényeg, hogy egészséges! Kérlek mondjátok el!

Előre is köszönöm :) 14/L

2013. márc. 27. 21:07
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
28%
Mert "szülésélményt" akar.
2013. márc. 27. 21:08
 2/34 anonim ***** válasza:
18%

Nem baj, kisebb az agyvérzés kockázata a gyereknél, oxitocint is adagolnak, megkapja a gyerek a hormonokat. Nem is biztos, hogy időben az anya a műtőbe jut, lehet hogy egy kicsit vajúdik is, pont ezért nem értem miért fáj másoknak a császármetszés.

Valószínűleg azért mert pénzbe kerül és azt irigylik.

Csak az ősanyák lesznek szomorúak, normális ember örül, hogy él és örül hogy a gyereke egészséges lett és túlélték az egészet.

2013. márc. 27. 21:14
 3/34 anonim ***** válasza:
74%
Nem baj. Nekem 3 császárom volt, és egyáltalán nem voltam szomorú, sőt örültem neki, hogy nem kellett sokat vajúdnom. Ja, az elsőnél 30 óra volt, így az adag megvolt a háromra.
2013. márc. 27. 21:16
 4/34 anonim ***** válasza:
77%
Hát, pénzbe is csak akkor kerül, ha magánklinikán szül az ember, vagy fizet a dokinak.
2013. márc. 27. 21:16
 5/34 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó mondjuk te is elégé lesarkítod. Természetes szülésnél pl nem vághatják meg a kicsit mint császárnál.

Szerintem egy kicsit túl sok volt a nem akarok természetes úton szülni, hogy mondjam el az orvosnak típusú kérdés.

Az ilyen típusú kérdezők azért akarnak császárt mert féltik a nemi életüket szépen fogalmazva.

Semmi baj sincs a császárral sem, csak egy kicsit túl sok lett a hiszi itt miatta.

2013. márc. 27. 21:19
 6/34 anonim ***** válasza:
89%
Nem utolsó hanem a 2-es.
2013. márc. 27. 21:19
 7/34 anonim ***** válasza:
41%

azért nem olyan sokszor vágják ám meg a babát :)

Egyébként pedig, az a véleményem, hogy pont úgy, ahogy az otthonszülés, a császáros szülést is lehetne propagálni. Illetve azt, hogy mindenki úgy szüljön, ahogy akarjon. Viszont, ha emiatt lesz bármi baja a gyereknek, a felelősséget ő viselje, ne kenje másra! Ja, és persze, fizesse is meg, ha már az ő kívánsága volt!

2013. márc. 27. 21:32
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
14 éves vagy és ezen gondolkosz? nem mintha baj lenne! amúgy én sem értem mi ez a sok rinyálás a szülések körül... már úgy érzem hogy itt semmi nem jó! ha valaki természetessen akar szülni akkor ő már egy "ősanya", ha valaki császárt szeretne akkor egy "nyafkaanya"
2013. márc. 27. 21:51
 9/34 anonim ***** válasza:
97%
Én sem értem ezt a felhajtást a téma körül. Én kétszer szültem természetes úton, de én egyáltalán nem irigykedem arra, aki császárral szült. Számomra az a félelmetesebb, de megértem, ha valaki a természtestől fél. Akárhogyis, első, hogy egészséges baba szülessen..
2013. márc. 27. 22:09
 10/34 anonim ***** válasza:
98%

Én tavaly a negyedik terhességemnél nagy meggyőződéssel közöltem az orvosommal, hogy elegem van a szülésből, én császárt akarok!

Aranyos volt, mert csak mosolygott. Aztán úgy alakult, hogy bekerültem a kórházba és végignézhettem nagyon sok császáros előkészítést, tudtam mit éreznek az anyák előtte és utána, láttam a fájdalmakat. Úgyhogy mégsem akartam már.

A normál szülés élettanilag jobb a kicsinek és jobb az anyának. De vannak esetek, amikor nem lehet elkerülni a császárt és ha vajúdás közben én is így járok, hogy a lelkem sima szülésre rendezkedett be, és mégsem kapom meg, akkor csalódott lettem volna. A baba kibújásakor az érzés euforikus. Nagyon jó. Így utólag örülök a négy sima szülésnek.

2013. márc. 27. 23:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!