37 hetesen az alhasamban és az oldalamon görcsöt éreztem. Közeleg a szülés?
37 hetesen már akár össze is pakolhatod a kórházi csomagot ;-) Van ilyen, hogy picit megindulnak a jóslófájások, és ez nagyon hasznos, örülj neki! Ilyenkor gyakorolhatod a légzéstechnikát (lassan 5 számolásig orron át belégzés, 6 számolásig szájon át ki) Ha bármikor előfordul keményedés, akkor jegyezd fel pontosan, hogy mikor volt, és mennyi ideig tartott. Ha rendszeresen ismétlődik, és nő a sűrűségük, intenzitásuk, akkor sincs pánik, hanem szépen lecsüccsensz, vagy lefekszel, és megfigyeled az eseményeket, beszélgetsz egy kicsit a babával, hogy szeretne-e kibújni, vagy még egy kicsit lustizik odabent. Ha már mondjuk 10 percenként, vagy sűrűbben jelentkezik a keményedés, és nem múlik el pihenésre, akkor nyugiban felhívhatod a dokidat, párodat.
Ha egyedül vagy otthon, és lehetséges megoldani, akkor az előszobába tedd le szépen az indulócsomagot, és ne zárd kulcsra a bejárati ajtót ;-)
Minél nyugodtabb vagy, és minél jobban végiggondolod az előkészületeket, felkészülsz, annál könnyebben fog menni az egész! Gondolj arra, hogy "Előkészítettem mindent, felkészültem, ez a világ legnyugodtabb, legcsodálatosabb pillanata!" :-)
Húúú, de irigyellek, hogy átélheted! Én már a "matyóhímzés" (gátvarrás) után azt mondtam a dokinak, hogy most azonnal végigcsinálnám mégegyszer, pedig nem volt egy könnyű szülésem. Ennél csodálatosabb élmény nincs a Földön!
Jó babázást!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!