Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » 2 ujjnyi tágulás mit jelent?

2 ujjnyi tágulás mit jelent?

Figyelt kérdés

Ma voltam nst-n és magzatvíz vizsgálatom is volt már a második.Minden rendben van, de holnap be kell feküdjek a kórházba. 2 ujjnyi tágulás már kezd jó lenni? Ez azt jelenti, hogy a felén már túl vagyok?

40+4 hetes kismama

2009. szept. 16. 13:43
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Kérlek drukkoljatok, hogy ma beinduljon a szülésem :)
2009. szept. 16. 14:23
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én írtam, h megnyugtatlak:)

A méhszájlazító tabletta az egy tabletta, és felhelyezik. Az nagyon fájt, alig bírtam lemászni az asztalról utána. Persze kiderült, h minden viszonyítás kérdése:) Szóval nem kellemes dolog, erre készülj fel, de felpuhítja a méhszájat, nekem 3 órán belül fájást csinált, egyből 5 percesekkel kezdtem, és egy óra alatt 3 percesek lettek. Ezért mondtam, h intenzív lesz, ha olyan lesz, mint nekem.

Azok a fájások kibírhatóak, akkor azt érzed, h állatira fáj, de ahogy vége a fájásnak, már tényleg semmi bajod. Amíg nincs fájás, mintha nem is vajúdnál, lehet pihenni.

Az a rossz, legalábbis nekem az volt, mikor már tolófájások vannak, nekem az volt az utolsó egy órában, de nem lehetett nyomni, mert pereme volt a méhszájnak. De hidd el, ezek csak számok, egy óra, 5 óra, akkor mindegy, nem úgy telik az idő. Én azt hittem, h biztos már délután van, éjszaka indult meg a szülés, és hajnalban már meg is volt a fiam. Fogalmam sem volt, h mennyi idő telt el. Lehet zenét hallgatni a telódon? A telefont be lehet vinni, én azon néztem a fájások hosszát, hallgass zenét majd, segíteni fog.

Olyan volt, mint egy álom, gyönyörű emlék maradt meg bennem. Még ma is elérzékenyülök, ha eszembe jut:)

2009. szept. 16. 15:12
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi szépen :) Képzeld, 11 körül volt 2 nagyon erős fájásom 15 perc különbséggel, aztán abbamaradt. De talán ez már jelent valamit, nem? Hátha beindulna ma este...
2009. szept. 16. 15:19
 14/19 anonim ***** válasza:

Szia.

Én is bő kétújjnyira voltam nyitva mikor indították a szülést, csak nálam burokrepesztéssel és infúzióval.Nálam rögtön 2 perces fájásokat produkát az indítás, hű hát kemény volt nem mondom.De rá 3 órára megszületett a fiam, igaz tömény 3 óra volt az biztos,nem tudtam pihenni a fájások között, olyan intenzívek voltak, sokáig tartottak.Mindig mondtam mikor elmúlt egy hogy jajj csak ne jöjjön a következő, de hát ugye az jött kérlelhetetlenül, na akkor volt világvége.A vége nekem sajna nehézre sikeredett mert alig akart kibújni a baba, ezért szinte annyira nyomtam hogy szerintem kicsit beleájultam.De így nem lett vákum, pedig ahhoz készültek.

Szóval a két újjnyi az jó, reméljük a te esetedben is.Nekem életem legmeghatározóbb élménye lett, nagyon örülök hogy átélhettem, nem adnám semmiért, és akár most mennék újra szülni, pedig utána pár napig azt mondtam hogy soha többé.

Sok sikert neked, és szép szülést.

2009. szept. 16. 16:06
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha lesznek fájások, azért szerintem indulj a kórházba, azt szokták mondani, h ha legalább 1 órája rendszeres, indulj, de én a Te helyedbe mennék hamarabb, mivel lehet, h tényleg gyors lesz, én ha nem fekszem aznap éjszaka bent, nem is tudom, h beértem volna, vagy sem. Nem azért mert messze volt a kórház, csak mert nem tudtam volna, h menjek v sem. Rendes fájásokkal én gy kéredzkedtem be a vajúdóba, h nem tudom, h mi van velem, de eléggé fáj:)

Akkor már egy órája intenzíven fájásaim voltak, de az agyam nem akarta elfogadni, h szülök, pedig nagyon vártam már, h túl legyek rajta. :)

Nekem szülés előtt 2 nappal voltak jóslók, előtte az sem.

Nem kell félned, h befektetnek, én örülök, h bent voltam.

2009. szept. 16. 16:19
 16/19 anonim ***** válasza:
Sok sikert, csak ügyesen! Ha már túl vagy rajta, meséld el milyen volt! Drukkolok nagyon!
2009. szept. 16. 17:19
 17/19 anonim ***** válasza:
Én 2 és fél ujjnyival mentem be(semmi fájásom nem volt),bő 3 óra múlva már a kezemben volt a babám.Könnyű,gyors szülést!
2009. szept. 16. 18:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Bocsi, hogy nem témában szólok hozzá, de hogyan csinálták a magzatvíz vizsgálatot? Hasfalon keresztül? Ezt mindenkinek megcsinálják a 40. hét után?

39 hetes km

2009. szept. 17. 01:16
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem hasfalon, hanem egy kis lámpával a hüvelyen keresztül. Nekem nézték mert III. fokban érett volt a lepény, és már betöltöttem a 40. hetet.

Az elsőnél még humoromnál voltam, és megkérdeztem, h van-e haja a gyereknek:)

2009. szept. 17. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!