Második szülésnél a tágulás/vajúdás gyorsabb és kevésbé fájdalmas?
Nekem 9 év telt el, ugyanolyan lassú volt a vajúdás és rövid a kitolás.
Nem tudom mennyire fájt, mert EDA-val szültem mind a kettőt.
18 hónap van a kettő között.
Az elsővel EDA-t kaptam, a másodikat simán végigcsináltam. Talán azért sikerült a Ketteskével simán és gyorsabban, mert tudtam, hogy mire számíthatok. Lazább voltam én magam is, agyban is felkészültem a szülésre, az elválásra - nem tudom jobban leírni, talán értitek, hogy mire gondolok. Nem pánikoltam, mint Egyeskével (leeső szívhang, kakis magzatvíz, non-stop ctg), másképp vajúdtam (kádban, szuper volt), táncoltunk, énekeltünk, nevettünk, sírtunk a férjemmel.
Gyorsabb, és sokkal jobban fáj!
3 gyerekes vagyok, a szüléseim között 3, illetve 13 év telt el.
2x szültem. Az első majdnem 10 óra volt, a második pedig bő 1 óra. Elsőre kézzel tágítottak, másodjára szinte észrevétlenül teljesen kitágultam!
Mindkettő ugyanolyan fájdalmas volt - mármint a vajúdás, kitolás.
Gyorsabb ugyan, de attól még nem fáj kevésbé :)
Bár én az elsőt eda-val szültem, de csak 18 óra vajúdás után kértem, össz. 22 órán keresztül tartott a szülés :(
A 2. kisfiam cakk-pakk 8 óra alatt meglett, pedig vele a város másik végén kezdődött, majd 5 perces fájásokkal vezettem végig a délutáni dugóban a körúton és ráadásul egy vadidegen kórházban, idegenek között kellett szülnöm, a párom pedig csak az utolsó 2 órára ért be :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!