Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél a kitolás a fájdalma...

Szülésnél a kitolás a fájdalmasabb vagy inkább a vajúdás?

Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 10:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
95%

a vajúdás főleg a kétpercesek.

a kitolásnál el van zsibbadva a gát és környéke csak feszítő érzés van nem fájdalom.

2011. febr. 14. 10:03
 2/23 anonim ***** válasza:
A vajúdás sokkal fájdalmasabb. A legtöbb nő megkönnyebbül, amikor végre nyomhat. Arra már nem a a fájdalom a jó szó, hanem az erős késztetés a nyomásra.
2011. febr. 14. 10:03
 3/23 anonim ***** válasza:
Egyértelmüen vajúdás. Bár akkor is ugyanígy fáj mikor tolsz, de nem arra koncentrálsz, hanem hogy jó ritmusban nyomj a fájásoknál.
2011. febr. 14. 10:08
 4/23 anonim ***** válasza:
Sokakkal ellentétben nekem a kitolás volt a legrosszabb. A vajúdás alatt alig éreztem fájdalmat,még akkor sem, amikor már 2 percesek vagy annál rövidebbek voltak az idők, pedig mind a 4 gyerekemet fájdalomcsillapítás nélkül szültem. Viszont a kitolás közben úgy éreztem, mindenem szétszakad alul.
2011. febr. 14. 10:15
 5/23 anonim ***** válasza:
A vajúdás volt rosszabb, főleg, mivel az kőkemény 3 óra volt, a kitolás pedig kb 10 perc. Így is mázlim volt, mert nagyon gyors volt és könnyű, de a vajúdás fájdalmasabb.
2011. febr. 14. 10:24
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Én arra lennék kiváncsi, hogy az eddigi válaszolók fájdalomcsillapító nélkül élték meg a kitolást vagy edával.

Nekem elhúzódó vajúdásom volt, 2 napig tartott és az utolsó 1 órában kaptam edát, így a kitolás maga volt az élvezet. Itt a kérdésem az, hogy az eda miatt volt könnyű vagy tényleg nem a kitolás a legfájdalmasabb.

Mert találtam cikket, amiben egyértelműen a kitolást mondja fájdalmasnak.

"10cm méhnyaktágulásig minden automatikusan történik. De onnan neked kell kinyomni a gyereket. Ez eltarthat 5 percet, vagy több órát, és ha hiszed, ha nem, rajtad múlik a zöme. És az a legfájdalmasabb rész. Tehát ezt kell leginkább a fejedbe verni. És itt kell leginkább leküzdeni a fájdalomtól való félelmet. Igen, fáj, így is úgyis, de ha gyorsan tudod csinálni, hamarabb vége van"

2011. febr. 14. 10:29
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
10:03 vagyok. Négy gyereket szültem fájdalomcsillapító nélkül, és mindannyiszor a kitolás volt a könnyebb számomra. Szerintem ennek lelki okai is vannak. A táguláskor nem tudsz mit tenni, el kell viselned és várnod. De a kitolásnál már hatékonyan közreműködsz a gyereked világrajöttében.
2011. febr. 14. 10:32
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

első v. vagyok

fájdalomcsillapító nélkül. nem csak eda nélkül hanem minden nélkül.

2011. febr. 14. 10:33
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

szia

kétszer szültem, fájdalomcsillapítás nélkül, oxitocinnal.

Mindkét esetben a vajúdás volt sokkal-sokkal fájdalmasabb. A kitolás feszít ugyan, de megkönnyebbülést hoz. Az első gyerekem 3 tolófájásnál volt kinn, a második gyerekem második tolófájás,első nyomás és kinn is volt. Ezt a részét még párszor szívesen megismételném! :-)

2011. febr. 14. 10:37
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőt fájdalomcsillapítás nélkül szültem. A kitolás maga a megváltás. Ott még ha fáj sem érdekel, mert tudod mindjárt vége az egésnek, és megszületik a baba és vége a fájdalomnak. :) Szóval itt lelki okok miatt is érezhetjük azt hogy nem fáj annyira. De a lényeg hogy mit érzünk, nem?:)

A vajúdás sokkal fájdalmasabb, és az is fáj ha a igazi tolófájás jön és vissza kell tartani. De a kitolás az már elvisz egy másik dimenzióba, mert arra koncentrálsz hogy nyomd teljes erőből, tök mindegy fáj e vagy sem. Itt már nem figyel az ember a fájdalomra.:) Legalábbis én így voltam, meg szerintem sokan így vannak.

2011. febr. 14. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!