Szülésnél a kitolás a fájdalmasabb vagy inkább a vajúdás?
a vajúdás főleg a kétpercesek.
a kitolásnál el van zsibbadva a gát és környéke csak feszítő érzés van nem fájdalom.
Én arra lennék kiváncsi, hogy az eddigi válaszolók fájdalomcsillapító nélkül élték meg a kitolást vagy edával.
Nekem elhúzódó vajúdásom volt, 2 napig tartott és az utolsó 1 órában kaptam edát, így a kitolás maga volt az élvezet. Itt a kérdésem az, hogy az eda miatt volt könnyű vagy tényleg nem a kitolás a legfájdalmasabb.
Mert találtam cikket, amiben egyértelműen a kitolást mondja fájdalmasnak.
"10cm méhnyaktágulásig minden automatikusan történik. De onnan neked kell kinyomni a gyereket. Ez eltarthat 5 percet, vagy több órát, és ha hiszed, ha nem, rajtad múlik a zöme. És az a legfájdalmasabb rész. Tehát ezt kell leginkább a fejedbe verni. És itt kell leginkább leküzdeni a fájdalomtól való félelmet. Igen, fáj, így is úgyis, de ha gyorsan tudod csinálni, hamarabb vége van"
első v. vagyok
fájdalomcsillapító nélkül. nem csak eda nélkül hanem minden nélkül.
szia
kétszer szültem, fájdalomcsillapítás nélkül, oxitocinnal.
Mindkét esetben a vajúdás volt sokkal-sokkal fájdalmasabb. A kitolás feszít ugyan, de megkönnyebbülést hoz. Az első gyerekem 3 tolófájásnál volt kinn, a második gyerekem második tolófájás,első nyomás és kinn is volt. Ezt a részét még párszor szívesen megismételném! :-)
Mindkettőt fájdalomcsillapítás nélkül szültem. A kitolás maga a megváltás. Ott még ha fáj sem érdekel, mert tudod mindjárt vége az egésnek, és megszületik a baba és vége a fájdalomnak. :) Szóval itt lelki okok miatt is érezhetjük azt hogy nem fáj annyira. De a lényeg hogy mit érzünk, nem?:)
A vajúdás sokkal fájdalmasabb, és az is fáj ha a igazi tolófájás jön és vissza kell tartani. De a kitolás az már elvisz egy másik dimenzióba, mert arra koncentrálsz hogy nyomd teljes erőből, tök mindegy fáj e vagy sem. Itt már nem figyel az ember a fájdalomra.:) Legalábbis én így voltam, meg szerintem sokan így vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!