Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szerinted a vajúdás/ szülés...

Szerinted a vajúdás/ szülés vagy egy "durva" fogfájás fájdalmasabb?

Figyelt kérdés
Nekem nehéz szülésem volt (persze senkié sem könnyű) - de 2 szülésznő és egy doki egyöntetű véleménye volt, hogy nagyon megszenvedtük, jobban, mint az átlag. Mindezek ellenére a múltkor huzamosabb ideig őrülten fájt a fogam (a körzeti fogorvos szinte fogbélig fúrta egészséges fogam, kiesett a tömés és ráharaptam valamire- többször is, amíg normális dokihoz nem kerültem). Esküszöm, hogy 100x fájdalmasabb volt! Nektek van ilyen jellegű összehasonlításotok? - Ha jól fogalmazom.. :)
2010. máj. 5. 22:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
83%
Az én véleményem az, hogy a szüléssel járó fájdalmakat, még ha rosszabbak is, mint a fogfájás, könnyeben elviseljük, mert úgy mond van értelme. Mert, amikor a babádat elöször megpillantod, megszünik minden fájdalom és csak annyit mondasz, hogy Ő érte megérte. de amikor kihúzzák a fogad, akkor csak megkönnyebbülést érzel. :)
2010. máj. 5. 22:46
 2/15 anonim ***** válasza:
89%

nos, a fogfájás bizony tud őrülten fájdalmas is lenni!

velem ilyen csak egyszer fordult elő az életben, szerencsére.

(mert sajnos sokszor fájt a fogam régebben, elhanyagoltam őket, most már rendben vannak, bár időszerű lesz megint menni a dokihoz)

egyszer annyira fájt, hogy amíg nem hatott a gyógyszer, csillagokat láttam, és akkor értettet meg, mit jelenthet, ha valakinek olyan fájdalmai vannak, hogy nem akar így élni. azóta már értem azokat a szerencsétleneket, akik eutanáziáért könyörögnek fájdalmukban. :(

biztos, hogy nem bírtam volna ki hosszabb távon azt az őrületes fájdalmat.

a szüléssel nem tudom összehasonlítni, még nem szültem.

2010. máj. 5. 22:48
 3/15 anonim ***** válasza:
86%

Egyetértek az elsővel. Nekem 3 gyerekem van. Egyik szülés sem volt éppen leányálom,de a harmadik nagyon nehéz,elhúzúdó volt.

Pár évvel később az epém kezdett el rendetlenkedni.Elég volt annyi,hogy egy ételtől megrázkódtam vagy rosszul esett,és utána 3 napig csak epét hánytam. A szájam kiszáradt és keserű volt,ha vizet ittam még előbb kijött epével együtt,mint ahogy a gyomromba ért volna. Akkor én is azt mondtam,hogy inkább szülnék akár egytucat gyereket is,mint ez a rosszlullét. Annak legalább van valami értelme,de ennek semmi sem. Sajnos,legalább egy évbe telt,mire elmúltak ezek a rosszullétek.

2010. máj. 5. 22:52
 4/15 anonim ***** válasza:
88%

Tökéletesen egyetértek veled, kérdező! Szerintem is sokkal rosszabb egy masszív fogfájás, mint a szülés!

Nekem "könnyűnek" mondható szülésem volt, pedig indítottak, mert túlhordtam, tehát kaptam oxytocint is. Állítólag aki ilyet kap, annak sokkal jobban fáj a vajúdás, ehhez képest én fél napig szinte semmit nem éreztem. Beültettek kádba, és akkor indultak be a fájásaim, a meleg víztől. :) Az igazság az, hogy nagyon féltem a szüléstől, de kellemesen csalódtam... A vajúdás alatt vannak szünetek a fájások között, amikor megpihenhet az ember. Fogfájás esetén nincsenek. Vajúdáskor tudod, hogy vége lesz a fájdalomnak. Fogfájás esetén viszont értelmetlen, és folyamatos, vég nélküli a fájdalom. Vajúdáskor érzed, hogy minden fájás közelebb visz ahhoz, hogy átöleld a kisbabádat... A fájdalom a barátod. Mire igazán fáj, mire nincs már benne szünet, addigra egy másik stádiumba érkezel, a kitoláshoz.

Nekem az első erősebb fájdalomtól a babám születéséig mindössze másfél óra telt el. Lehet, hogy szerencsés alkat vagyok, nem tudom. Tény, hogy a gátmetszés volt a legrosszabb pillanat az egészben, de az meg valóban csak egyetlen pillanatig tartott... És a végén olyan katartikus élmény volt, amikor a fiamat a hasamra tették, ami leírhatatlan! :)

Volt egyszer, még gyerekkoromban egy fogam, amit gyökérkezeltek. Két hosszú éjszakát szenvedtem vele végig, egyet a kezelés előtt, egyet a kezelés után egy évvel. Pokoli volt. A második éjszaka reggelén pánikszerűen kihúzattam... Sokkal inkább elfárasztott akkor az a fog, mint jóval később a szülés. Össze sem hasonlítható a két dolog, a két fájdalom egymással. Ég és föld. Ezért igen, határozottan állítom, hogy szülni sokkal jobb, mint egy fájó foggal szenvedni egy éjszakán át.

2010. máj. 5. 22:53
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Tök jó ilyeneket olvasni,megnyugtató:-)Nahát,menjünk már szülni! :-)
2010. máj. 6. 09:47
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem epekövem volt.100szor jobban fájt,mint a két szülésem!-levegőt sem tudtam venni epegörcs közben,nem tudtam beszélni,mozdulni,majdnem elájultam:(
2010. máj. 6. 11:43
 7/15 A kérdező kommentje:

1.nek: igazad van,(pl. hogy ennek a fájdalomnak ÉRTELME van), de nem mindenkinek szűnik meg a fájdalom, ugyanis utána engem még kerek 1 óráig varrtak (na, az is iszonyú volt, minden öltésnél önkéntelenül ugrottam , alig tudtak "megvarrni".. :D ) mivel mindenhol - mindenhogy szétrepedtem - gátmetszés ellenére... Aztán 2 hétig úgy jártam - keltem, mint akinek a fenekébe ragadt a serűnyél :) Ma már röhögök, de akkor nem volt olyan vicces, hogy ülni sem tudtam.

Az epémmel még sosem volt problémám, de ezek szerint az sem egyszerű eset...

Amúgy meg úgy tűnik, hogy mások is vélekednek erről hasonlóan, mint én.

+ Másik célom volt egy picit "megnyugtatni" a szülés előtt álló és ˇˇfélő" anyukákat.

Majd kiemelem a kérdést :)

2010. máj. 6. 12:15
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

nekem fogszabályozás miatt húzták ki két egészséges fogamat. ott kaptam érzéstelenítőt, a szülésnél viszont nem akartam fájdalomcsillapítást, nem is kellett. inkább szülök egy focicsapatnyit, minthogy még egy fogamat kihúzzák!!!

annyira rákészültem, hogy ez a "világ legnagyobb fájdalma" stb., hogy még pár perccel a baba előtt is azt hittem, baromi soká lesz meg, ha még csak ennyire fáj...

különben is: a szülés természetes dolog, a fogkezelés már nem annyira, szerintem legalábbis.

2010. máj. 6. 13:09
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, 12:15:

Na igen, a gát... Az egy teljesen más dolog, de konkrétan szerintem nem a szülési fájdalmakhoz köthető, inkább egy szükséges velejárója annak. Nekem is a gátvágás, és a varrás fájt a leginkább az egész szülési procedúrából, és ugye az az a dolog, ami még napokkal, néha hetekkel a szülés után is fáj.

Azt hiszem, ez alkati kérdés, mert sok olyan történetet hallottam már, ahol az anyuka a gátvágást nem is érezte, és a varrást sem. Én azzal nyugtatom magam, hogy mire a második porontyot szülöm majd, talán nagyobb esélyem lehet a sikeres gátvédelemre is.

Még ha a gátvágás fáj is, de szerintem az meg azért nem veheti fel a versenyt a fogfájással, mert az csak egy pillanat, és a varrás sem tart fél napig. :) Szóval szerintem a masszív fogfájás annál is rosszabb! :)

2010. máj. 6. 19:50
 10/15 A kérdező kommentje:
Köszi a másik két választ is! De nem a gátmetszés fájt, azt szinte észre sem vettem, hanem utána a varrás :S
2010. máj. 6. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!