Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésnél a kitolás a fájdalma...

Szülésnél a kitolás a fájdalmasabb vagy inkább a vajúdás?

Figyelt kérdés
2011. febr. 14. 10:02
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a többséghez.A vajúdás a rosszabb.Éjfélkor kezdődött és délután fél 2-re lett meg a kisfiam,a kitolás már 2-3perc alatt megvolt és észre sem vettem már.
2011. febr. 14. 10:48
 12/23 anonim ***** válasza:
Nekem is a kitolás volt a fájdalmasabb, én a vajúdást átbeszélgettem mindkét alkalommal, a tolófájások voltak erősek, de az az utolsó 5 perc volt már csak.
2011. febr. 14. 10:56
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
A kitolás nekem sokkal rosszabb volt, mert úgy éreztem, hogy elviselhetetlen ez a feszítő érzés és mindjárt szétszakadok, nem mintha a vajúdás kellemes lett volna...
2011. febr. 14. 11:02
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak ismételni tudom az előttem szólókat. A kitolás fáklyásmenet ahhoz képest, ami előtte van. (Fájdalomcsillapítás nélkül szültem.)
2011. febr. 14. 11:04
 15/23 anonim ***** válasza:
Nem összehasonlítható a kettő. Hiszen az egyik a dolog kezdete inkább, a másik a vége. A kitolás nekem nem fájt, a vajúdás pedig gyorsan jött és elmúlt, amíg tartott fájt.A kitolás mégis nehezebb volt: egy fájás alatt 3szor kellett tolni. Ez nekem nem volt könnyű. Ennek ellenére hamar meglett a lányom.
2011. febr. 14. 12:18
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
A vajúdás nekem milliószor rosszabb volt! A kitolás már a megváltás volt! :) Pedig vajúdás alatt kaptam edát, mert annyira nem bírtam a fájdalmakat! A kitolásnál már nem hatott az eda.
2011. febr. 14. 13:01
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 4 szülésem volt,de énnekem a kitolás mindig fájdalmasabb volt.Mindig szerencsétlenkedtem s úgy préselték ki belőlem.Azt hittem szétszakadok!

Mondjuk nem voltak kicsik a gyerekeim a legnagyobb 4300 és 62 cm-rel született,aki ma már 14 hónapos nagyfiú.

2011. febr. 14. 13:56
 18/23 anonim ***** válasza:
nekem is a vajúdás volt rosszabb, elhúzódó, érzéstelenítés nélkül, plusz oxitocint adtak, ami dobott a fájásokon. A kitolás is fájással jött, de ott már "beleszólhattam", és minél erősebben és hosszabban nyomtam, annál hamarabb kibújt a baba (így kevesebb, mint 10 perc volt a kitolás). Visszagondolva elfelejtettem, hogy fájt, csak arra emlékszem, hogy szóltak, h nyomjak a következő fájásnál.
2011. febr. 14. 14:13
 19/23 anonim ***** válasza:
A vajúdás nekem mindhárom gyereknél elviselhető vagy inkább minimális fájdalommal járt. Viszont a kitolásnál én sem voltam egyszer sem ügyes. Én azon az elven vagyok, hogy nekem nagyon nem segített az, hogy úgy nyomjak, mint aki nagywc-zni készül, rosszul nyomtam... Hatékonyabb lett volna arra koncentrálni, hogy pisilni akarok:) Szóval számomra a kitolási szakasz a legrosszabb élmény... Fájdalomcsillapítás nélküli szülések voltak.
2011. febr. 14. 14:40
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat:)
2011. febr. 14. 15:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!