Sima, vagy császár? Melyik fájdalmasabb mindent egybevetve? (vajúdás + gátseb kontra hasi műtét gyógyulása)
Egyéntől függ meg talán valamennyire kortól is.Nekem indították pár órát vajúdtam oxitocinnal rögtön 2 perces fájásaim voltak, nem volt kellemes.Aztán sürgősségi császár lett és altattak.Még az nap alig bírtam mozogni.Aztán napról napra jobb lett.Mire a 4ik napon hazaengedtek, már szaladgáltam.
A kórteremben volt velem olyan aki 2 órával a sima szülés után már szaladgált mint pók a falon,de volt olyan is aki még 3 nappal a császár után se volt hajlandó felkelni.
Van aki könnyen felépül a gát sebből, de hallottam olyat is hogy valaki még hetekig alig bírt ülni.És ugyan ez a császárnál is.
Remélem könnyű szülésd lesz! :)
35+4h kismami
Sima szülésem volt 2x (2 nagy bab egy 4,4 ill 4 kilós), de örültem, hogy nem volt császár.
Viszonylag hamar felépültem, pedig a másodiknál vért is kaptam.
Köszi a válaszokat!
40 éves vagyok, első baba és van két kizáródott aranyerem :( a terhesség következményeként. Ezért programozott császárom lesz 23-án. Rettegek a hasi sebtől, hogy nem tudom majd napokig normálisan elátni a babámat.
Nekem is császárom volt 2007 végén és most 9-én megint lesz :)
Nem fogok hazudni: fáj, mint a dög, de ki lehet bírni. A gyereked ellátása elviszi a figyelmed és minél többet erőlteted magad a mozgásra, annál hamarabb épülsz (itt persze nem egyből konditeremre gondolok, sőt!!!). LAssú séta, finom nyújtózkodás. Ja, és egy tipp: vigyél magaddal a kórházba egy kötelet, hogy fel tudd húzni magad, ne hasból kelljen felülni. Nekem már bent van a szülőpakkban a hevederem :)
Gyors felépülést, sok tejcit! :)
Nekem is program császárom volt, pontosabban majdnem az volt, mert egy nappal előtte kikívánkozott a kislányom, így egy kicsit vajúdtam is.
A császárral kapcsolatban nem maradtak rossz élményeim.
Végig magamnál voltam, bent volt a férjem, és így is hihetetlenül felemelő pillanat volt, amikor először meghallottam az én Kicsikémet.
Az nem kellemes, amikor kimegy az érzéstelenítő. 6 óra fekvés után fel kellett kelni, az elég fájdalmas volt, remegtem, mint a kocsonya, de onnantól egyre könnyebb és könnyebb lett. Ahol én szültem ott 24 óra őrző után kapod meg a babádat. Onnantól a császáros mamáknak is el KELL tudniuk látni a kicsit, és akikkel én egy szobában voltam (3 császáros 1 sima szüléses), egyikünknél sem okozott ez problémát.
Ne félj, van fájdalom, de simán ki lehet bírni, és ott lesz a babád, így el is fogod felejteni hogy fáj.
Én is nagyon rettegtem a császártól és reméltem, hogy normál úton fog megszületni a kislányom! 8 órát voltam a szülőszobában, majd közölte az orvosom, hogy császározni kell, téraránytalanság miatt, nagy volt a kislányom.
Mivel apás szülést terveztünk, a férjem bent volt velem, de a műtétre nem engedték be! Előkészítettek, betoltak a műtőbe, adtak a gerincebe 2 injekciót, majd semmit nem éreztem deréktól lefelé! Remegtem az egész műtét alatt, de az normális, mert megkérdeztem! Hallottam a kislányom sírását, kapott tőlem egy puszit, majd elvitték felöltözni és megmérték! Őt elvitték az újszülött osztályra, engem a megfigyelőbe 6 óra hosszára! Aznap nem láthattam, csak másnap mivel délután szültem!
Kellemesen csalódtam, mert azt hittem jobban fog fájni a császár helye! Az első nap volt rossz felkelni, de kibírható, hiszen a kisbabád feledteti a rosszat! Köhögéskor, nevetéskor, hapcikor a seb kicsit húzódni fog, de nem vészes ez sem, inkább kellemetlen!
Kitartás és ne félj!
Ha nem hagyod el magad,akkor nem lesz szörnyű a felépülés hidd el:)Az a lényeg,hogy ha iszonyatosan fáj is kelj fel és menj.Kapaszkodj az első lépéseknél,mert remegni fogsz és az ágyról, ha nem viszel kötelet(hogy ez nekem nem jutott eszembe:D), akkor csússz le, másssz vagy gurulj le,mert izomból felülni...szóval jobb ha azt nem próbálod:) Merj fájdalomcsillapítót kérni:)
Maga a szülés nem gáz, nem fáj,kivéve ha előtte vajúdtál, mert akkor nem olyan kellemes, prgramozottnál nincs semmi:) Volt olyan kismama itt az oldalon,akinek mindene volt.Ikreket várt és az első babát term.szülte, gátmetszéssel, a másik baba viszont császárral született.Gondolj bele milyen jó lehetett ez egyszerre...szegény:S
Epet legyen veled a szülésednél ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!