Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülésindításkor tényleg...

Szülésindításkor tényleg fájdalmasabb a vajúdás?

Figyelt kérdés
38hetes vagyok.Holnap megyek nst-re.Dokim azt mondta,ha minden rendben van a babámmal,és ha gondolom megindítja a szülést.Igazából örülnék neki,mert nagyon fáj a derekam pár hónapja,van mikor alig bírok lábraállni.A hasam kőkemény majdnem egész nap.5-10percenként.3.babám várom.Tapasztalatok???
2008. dec. 21. 20:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

szia

nekem anyukám mondta, hogy két nővéremmel spontán indult be a szülés, nálam indították.rövidebb, viszont tényleg fájdalmasabb volt velem a vajódása.

de nem tudhatod milyen lenne spontán, ha indítanák,illetve indítva ha spontán indulna.mindenkinek más és más.

sok boldogságot

4,5hós kisfiú anyukája.

boldog karácsonyt

2008. dec. 21. 20:15
 2/12 anonim ***** válasza:
szakmabeli vagyok. Semmivel sem fájdalmasabb az indítás utáni fájás. Nekem is iszonyúan fájt a derekam a kislányommal, de nem kellett megindítani, mert előbb jött szerencsére pont a 37.hétre... :)
2008. dec. 21. 20:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat.Rettegek a vajúdástól.2.fiam nekem is 37.hétet betöltve pont megszületett.Vele 5órát vajúdtam,elsővel 8-at,de sokkal jobban fájt a 2.
2008. dec. 21. 20:24
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én az első babámat indítással szültem, a másodikat teljesen spontán. A fájdalomban nem volt különbség, viszont amikor oxitocint kaptam teljesen egybefüggőek voltak a fájásaim, szinte nem is volt fájásszünetem borzalmasan elfáradtam a folyamatos fájásokban, amikor spontán szültem ott pedig szépen jött a fájás aztán szünet és így volt a végéig, könnyebb is volt, mint az első.
2008. dec. 21. 20:25
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Az első egyébként is a legnehezebb, azt mondják. Nekem is indították, de szerintem a spontán is fájt volna, mindenképpen fáj ez tuti. Viszont az egész 6 óra alatt végződött és volt olyan kismami akinek már hajnalban spontán elkezdődött és csak éjszaka szült meg, tehát majd 24 órás volt. :(

Nekem nincs összehasonlítási alapom, az biztos hogy szünet nem sok van a fájások között, állva könnyebb volt elviselni.

2008. dec. 21. 21:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.Amúgy ha indítják,hány perces fájásokkal kezdődik??
2008. dec. 21. 21:13
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

ui itt volt vmi hasonló kérdés a héten s páran írták h a megindítás nem természetes, mindennek eljön az ideje...ha oxitocinnal indítasz s baba még nem akarna jönni, akkor szinte rögtön egybefolyó fájások lesznek alig alig szünettel...fárasztó, de sok sikert, rövid szülést

ui.így Karikor nem leszel otthon??:)

2008. dec. 21. 21:19
 8/12 A kérdező kommentje:
Olvastam ami beugrott neked!!Én nem értek egyet vele,hisz anyukának is lehet problémája.Az sem jó a babának!!25-én jöhetnék haza.De majd holnap kiderűl.Persze még elötte megnézi a doki,hogy egyáltalán mi a helyzet a tágulással,csinál egy ultrahangot is.Biztosra megy csak.
2008. dec. 21. 21:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fájdalmasabb, inkább azért tűnhet annak, mert általában az indított szülés intenzívebb. Mert ugye ha természetesen indul meg, akkor sokszor csak a 15 perces, vagy 10 perces fájásoknál rendeződik és néhány óra (vagy van akinél egy-két nap) elteltével gyorsulnak fel 5, 3 és 2 percesekre. Közben az elején még ugye ki lehet "pihenni" a fájásokat, van idő közötte szusszantani. Az indítottnál (főleg ha infúzióval indítják) egyből gyorsan jöhetnek a fájások.

A barátnőmnek indították, először tablettával, amitől rendszertelen fájásai voltak, majd 15 percesek és ezek közel két napig tartottak. Mivel nem gyorsultak be, ezért ismét tablettát raktak fel, attól elfolyt a magzatvize és "begyorsultak" tíz percesekre a fájások, újabb egy napot vártak és akkor kapott infúziót. Nah, attól jöttek a 3 percesek és néhány órán belül meg is szült. Az ő esetében nem kapkodták el a dolgot, mert egyébként ő is és a baba is jól volt, csak a túlhordás miatt került sor az indításra. Ő maga mondta, hogy az első három napot ő nem is tekinti vajúdásnak, mert bár az sem volt jó, de köze sem volt a ritkábban jelentkező fájdalmaknak a 3 és 2 percesekhez.

Nekem spontán indult, magzatvíz folyt el fájás nélkül, majd 2 órával később jelentkezett az első fájás, de egyből 3perces, fél órával később 2 perces. Nem vajúdtam ezzel sokat, összesen 3 órát, de épp elég volt, mert szinte folyamatosan fájt, olyan sűrű volt, hogy mire elmúlt az egyik és normálisan tudtam kettőt lélegezni, addigra már jött is a következő. Esély nem volt pihenni közöttük, szóval én kizárt dolognak tartom, hogy ilyen sűrűn jelentkező fájdalmakat ki lehet bírni 1-2 napon keresztül ép ésszel és azt sem hiszem, hogy ettől tudott volna jobban fájni, ha nekem is indítják és ugyanilyen sűrű fájások vannak.

2008. dec. 22. 03:06
 10/12 anonim ***** válasza:

Fájdalmasabb, de megéri.:)

3 gyerekes anyuka

2008. dec. 22. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!