Szülésindításkor tényleg fájdalmasabb a vajúdás?
szia
nekem anyukám mondta, hogy két nővéremmel spontán indult be a szülés, nálam indították.rövidebb, viszont tényleg fájdalmasabb volt velem a vajódása.
de nem tudhatod milyen lenne spontán, ha indítanák,illetve indítva ha spontán indulna.mindenkinek más és más.
sok boldogságot
4,5hós kisfiú anyukája.
boldog karácsonyt
Az első egyébként is a legnehezebb, azt mondják. Nekem is indították, de szerintem a spontán is fájt volna, mindenképpen fáj ez tuti. Viszont az egész 6 óra alatt végződött és volt olyan kismami akinek már hajnalban spontán elkezdődött és csak éjszaka szült meg, tehát majd 24 órás volt. :(
Nekem nincs összehasonlítási alapom, az biztos hogy szünet nem sok van a fájások között, állva könnyebb volt elviselni.
ui itt volt vmi hasonló kérdés a héten s páran írták h a megindítás nem természetes, mindennek eljön az ideje...ha oxitocinnal indítasz s baba még nem akarna jönni, akkor szinte rögtön egybefolyó fájások lesznek alig alig szünettel...fárasztó, de sok sikert, rövid szülést
ui.így Karikor nem leszel otthon??:)
Szerintem nem fájdalmasabb, inkább azért tűnhet annak, mert általában az indított szülés intenzívebb. Mert ugye ha természetesen indul meg, akkor sokszor csak a 15 perces, vagy 10 perces fájásoknál rendeződik és néhány óra (vagy van akinél egy-két nap) elteltével gyorsulnak fel 5, 3 és 2 percesekre. Közben az elején még ugye ki lehet "pihenni" a fájásokat, van idő közötte szusszantani. Az indítottnál (főleg ha infúzióval indítják) egyből gyorsan jöhetnek a fájások.
A barátnőmnek indították, először tablettával, amitől rendszertelen fájásai voltak, majd 15 percesek és ezek közel két napig tartottak. Mivel nem gyorsultak be, ezért ismét tablettát raktak fel, attól elfolyt a magzatvize és "begyorsultak" tíz percesekre a fájások, újabb egy napot vártak és akkor kapott infúziót. Nah, attól jöttek a 3 percesek és néhány órán belül meg is szült. Az ő esetében nem kapkodták el a dolgot, mert egyébként ő is és a baba is jól volt, csak a túlhordás miatt került sor az indításra. Ő maga mondta, hogy az első három napot ő nem is tekinti vajúdásnak, mert bár az sem volt jó, de köze sem volt a ritkábban jelentkező fájdalmaknak a 3 és 2 percesekhez.
Nekem spontán indult, magzatvíz folyt el fájás nélkül, majd 2 órával később jelentkezett az első fájás, de egyből 3perces, fél órával később 2 perces. Nem vajúdtam ezzel sokat, összesen 3 órát, de épp elég volt, mert szinte folyamatosan fájt, olyan sűrű volt, hogy mire elmúlt az egyik és normálisan tudtam kettőt lélegezni, addigra már jött is a következő. Esély nem volt pihenni közöttük, szóval én kizárt dolognak tartom, hogy ilyen sűrűn jelentkező fájdalmakat ki lehet bírni 1-2 napon keresztül ép ésszel és azt sem hiszem, hogy ettől tudott volna jobban fájni, ha nekem is indítják és ugyanilyen sűrű fájások vannak.
Fájdalmasabb, de megéri.:)
3 gyerekes anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!