Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyire fáj a szülés? A...

Mennyire fáj a szülés? A vajúdás vagy a szülés fájdalmasabb?

Figyelt kérdés
2009. aug. 20. 09:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon fáj.És a vajúdás fáj jobban a kitolás már felüdülés ahhoz képest:)Bár tök változó van akinek fáj 8 órán keresztűl van aki 1,5 óra alatt megszül.Én azt mondtam hogy soha többet,de kis idő után (sőt már a szülés után pár nappal nem tudtam felidézni azt a fájdalmat)már azt mondtam akármikor megismételném.Amikor viszont benne voltam azt kivántam bárcsak más szülne helyettem.De utána amikor 2 órát megfigyelésen vagy még főleg ha még a párod is ott van, és 3 asban vagytok a világ legesleges legboldogabb 2 órája!!!És tényleg 28 éves vagyok de soha nem éreztem ilyen boldogságot életemben:)
2009. aug. 20. 09:05
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő nagyon fájdalmas, de ki lehet bírni. :) Mondjuk én könnyen beszélek, 1. gyerek volt, és 4,5 óra alatt (az első fájdalomtól számítva) megszületett. Nekem a kitolás (az azelőtti pillanat, mikor a feje épp kibukkant), az volt olyan, hogy úgy éreztem, ott fogok maradni a szülőágyon. De mint az látszik, megmaradtam. :) Azóta visszagondolva már kellemes emlék.
2009. aug. 20. 09:08
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon fájdalmas és a vajúdás a fájdalmasabb. Nekem a szülés már semmiség volt,pedig vajúdás is csak 2 óra volt 1.gyereknél
2009. aug. 20. 09:16
 4/17 anonim ***** válasza:
72%

Hát nagyon:) de úgyis túl kell esni rajta, szóval nincs az embernek választása :)(jó persze vannak mindenféle fájdalomcsillapító praktikák de azért attól még fáj).

Nekem is gyors szülésem volt első baba, 5 óra alatt meglett, de ennek következtében nagyon rohamosan gyorsultak fel a fájások, észbe kapni se volt időm, csak azt éreztem ha ez így megy 9-10 óráig, akkor sztem belehalok vagy nem tudom.

De a természet valahogy nagyon okosan elrendezi, hogy mikor már tényleg úgy érzi az ember hogy na innen már nem lehet rosszabb, akkor jön a kitolás és az már megváltás. (persze van h valakinek nem úgy forog, vagy illeszkedik a baba feje pl. annak pont hogy rossz az a rész is), de aztán kibukkan a kis baba és mindent elfelejt az ember :)

Mert csodaszép, gyönyörű és megdolgoztam érte :)))

És igen az előző hozzászólónak van nagy igazsága, hogy mikor nyugiban és 3asban eltöltöttük azt a 2-3 órát a szülőszobán hát az maga volt a csoda :)

2009. aug. 20. 09:17
 5/17 anonim ***** válasza:
Nekem a gátvarrás. A vajúdás kb. 8 ujjnyitól a kitolásig volt nagyon fájdalmas. A kitolásnál már szinte nem is éreztem a fájdalmat.
2009. aug. 20. 09:27
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon fájdalmas. Olyan érzés, mintha derékban le akarná szakítani valaki a lábaidat. És közben még belülről is feszülsz.

DE!

Aztán ott az a kis csupapiszok kisemberke, aki a pocakodban növekedett jó esetben 9 hónapig, és csodálkozol, hogy mennyire kész is és pár nap múlva már felidézni sem tudod azt a fájdalmat.

És lehet, hogy beképzeltség, de ettől igazán különlegesnek éreztem magam!:P (attól függetlenül, hogy minden nőci erre van beprogramozva, de akkor én csináltam meg!)

2009. aug. 20. 09:27
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalatom nincs még, addig van hátra pár hét. De a barátnőm múlt héten szült, és mondta hogy kegyetlenül fájt, és főleg a vajúdás! A kitolás már más volt, az is fájt de nem ő azt nem érezte ahogy a baba feje kijött, abból semmit, csak ami eddig pár perces fájások voltak állandósultak.

Jó neki hogy túl van rajta. Kezdek parázni :)

2009. aug. 20. 09:28
 8/17 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Hát lányok az én szülésemet se kívánom senkinek. 41. héten indították csütörtök reggel zselével és szombat délelőttig vajúdtam. Szombaton 10-kor bejött a dokim megnézni és mivel semmit sem nyíltam meg a baba szívhangja 3x lelassult így császár lett. Az a 2 nap pokol volt, az ellenségemnek sem kívánnám, de megérte :) Nekem van a világon a legszebb kis fiam :)))

2009. aug. 20. 09:40
 9/17 anonim ***** válasza:
Igen, amikor a fájdalmat el kell viselni az gáz, de amikor kijön a baba, akkor már nincs fájdalom csak a boldogság. Én már azzal sem foglalkoztam, hogy közben stoppolt a doki, mert a kezembe volt a fiam :-) Másnapra meg harmadnapra meg már fel sem tudod idézni, hogy mennyire volt az annyira!
2009. aug. 20. 09:48
 10/17 anonim ***** válasza:

9:27-esnek: én is hősnek éreztem magam utána ...

Kérdezőnek:

Fáj. Hogy mennyire, az egyrészt felfogás kérdése, másrészt fájdalomtűrésé is. Nekem fájt, de ennél sokkal rosszabbra számítottam és elég gyorsan a végére értem.

KI kell bírni (ki lehet) és arra gondolva sokkal könnyebb, ha a kisbabádra gondolsz, ki így érkezik meg közétek. Ennek a fájdalomnak ugyanis célja van.

És hidd el (én sem hittem el), másnapra elfelejted.

2009. aug. 20. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!