Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Túlhordás esetén megtagadhatom...

Túlhordás esetén megtagadhatom a szülésindítást? Van mód arra, hogy császárt kérjek egyből?

Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 17:45
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Leírnád,hogy miket tudsz ezekről a szerekről?

Akár priviben...

2013. márc. 17. 20:51
 12/22 anonim ***** válasza:
5%
Ezeket akkor is beadják, ha beindul a szülés, de nem halad. Szóval ennyi erővel mindenkit megcsászározhatnának.
2013. márc. 17. 20:58
 13/22 anonim ***** válasza:
88%
Egy vastag boríték és bárki megcsászároz!! Ritka korrupt egy ország vagyunk....
2013. márc. 17. 21:32
 14/22 anonim ***** válasza:
De ha gyógyszerész vagy és ennyire képben akkor miért nem beszélted már meg ezt az orvosoddal? Nem kötözködésből, de tényleg nem értem. Vagy az orvosok is ugyanezt gondolják a prosztaglandinról és az oxitocinról csak mi "földi halandók" nem tudhatjuk ezeket meg?
2013. márc. 18. 07:26
 15/22 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne, hogy mi a helyzet ezekkel a szerekkel, mert az első szülésem oxis volt fájásgyengeség miatt. Mondjuk a császár fel sem merült akkor.
2013. márc. 18. 07:54
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

08:09, ne legyél ennyire irigy, előtted is ott volt a lehetőség hogy diplomás legyél, mindenki előtt ott van csak nem mindenki képes végigcsinálni, egyébként tudtommal az oldalnak nem az az alcíme hogy "nyolc osztályt vègzett tudatlankák gyülekezőhelye", ha Orbán Viktor akar itt kérdezni, akkor ő kérdez, ha a pápa akkor meg ő.

Igyekezz édesebb szőlőt venni!!

Kérdező: engem is érdekelne mit tudsz ezerről a két szerről.

2013. márc. 18. 09:39
 17/22 anonim ***** válasza:

Én nem a korábban megszólaló gyógyszerész vagyok, de hoztam a két szer betegtájékoztatójának a linkjét, a mellélhatásokat olvassátok:

[link]

[link]

2013. márc. 20. 02:32
 18/22 anonim ***** válasza:

17 es köszi de kicsit megnyugodtam (bármilyen furán is hangzik) mert ilyen mellékhatásokat szinte a legtöbb gyógyszernél találunk (szerencsére igen ritkán történnek meg de a gyógyszergyáraknak muszáj leírni). És a hasznuk adott esetben (nekem 4.szülésem lesz most, és ilyenkor automatikusan adnak oxit inkább mint hogy elvérezzek atóniás vérzés miatt)nagyságrendekkel nagyobb, mint ahány százalékban gondot okoz.

Nekem a kérdés és a kérdező válasza csak azért volt rossz mert ez a létező legkellemetlenebb dolog egy laikus számára amikor úgy érzi MINDENKI aki körülötte tevékenykedik (eü ellátás során) tisztában van vmi elhallgatott hatalmas problémákkal, csak vele, mint "laikus hülyével" aki úgyse értheti, nem osztják meg. Ez nagyon kellemetlen. Értem én, hogy nem tanultam gyógyszerészetet 5 évig, de azért nem vagyok mondjuk teljesen hülye, ha vmit elmondanak megértem, még a kockázat-előny szavakat is.

2013. márc. 20. 07:24
 19/22 anonim ***** válasza:
67%

Orvosi egyetem, első évfolyamának biokémiai könyvében részlet:

"A prostaglandinok jelzik az agyunknak, hogy vészhelyzet van, fokozzák a szervezetben található esetleges gyulladásos reakciókat és növelik a fájdalmakat, kikapcsolják a COX1 enzymet (melyek a gyomrunkat védelmezik), nagyobb dózisban történő szedése vagy bármilyen módon a szervezetbe juttatása káros, növeli a cardiovascularis eseménynek kockázatát, thrombogenitásuk miatt már több készítményt kivontak a forgalomból. Súlyos mellékhatása a Rye Szindróma, mely egyben halálos kimenetelű lehet; befolyásolja a vesék működését, a vizeletürítést, lelassíthatja a légzést. Nagy mennyiségű prostaglandin súlyos betegségeknél termelődik, például sclerosis multiplexnél vagy endometriosisnál és többszöri, nagy adagban történő vagy hosszan tartó alkalmazása akár elő is idézheti ezeket a betegségeket. Gyerekek számára nagy adagban szinte méreg."

2013. márc. 20. 16:27
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

EÜ-s vagyok, amit a 19-es válaszoló leírt az valóban szóról-szóra így van. A prostaglandin nem gyerekjáték, a szülés sem gyerekjáték, de ezeket a mellékhatásokat az orvosok sosem fogják megosztani a betegekkel, mert akkor mindenki bepánikolna a szülőszobán, hogy úristen mi lesz velem ha ezt most beadják.

Egyébként a dokik (meg az összes EÜ-ben dolgozó) úgy van vele, hogy ameddig a végeredmény pozitívabb kimenetelű mint az esetleges kockázatok, addig alkalmaznak olyan szereket is, amik alkalom adtán veszélyesek is lehetnek. Jelen esetben pedig egy új élet születése természetesen fontosabb, mint az, hogy a kismamának esetleg majd endometriózisa alakul ki (amit aztán szerencsés esetben majd lehet kezelni).

Szóval, tény, hogy ilyen mellékhatásai vannak, de van hogy muszáj. Mindennek vannak mellékhatásai, a sima altatás is brutális mellékhatással jár, teljesen leállítják az agyat, fél órán belül a légzés is leáll és szinte az összes normális testi funkció, ezért van szükség a tubusra hosszabb műtéteknél és ezért van az, hogy percenként mérik a vérnyomást, folyamatosan figyelik a pulzust és a beteg körmeit, hogy ha valami baj van, azonnal tudjanak intézkedni.

Való igaz, hogy itthon reflexből nyomják az oxitocint és a prostaglandint mindenkinek, aki pár óráig sikertelenül vajúdik és nem hagyják hogy a természet alakítsa a dolgokat. Az USA-ban már csak nagyon-nagyon végszükség esetén alkalmazzák a prostaglandint, és 5 változatából ott 4-et betiltottak, míg itthon mind az 5-öt használják.. Ez van sajnos, de nem kell ilyenekbe belegondolni. :) Ezzel az erővel az összes műtétnek részletesen utána lehetne olvasni és mindenről tájékozódni, de akkor kihalna a fél emberiség, mert senki nem merne felfeküdni a műtőasztalra.. :)

2013. márc. 20. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!