Miért is adtatok pénzt a szülésért, amikor az valójában ingyenes?
Nekem 3 gyerekem van, sosem fizettem semmiféle vizsgálatért, a szülésekért sem. Érdekelne, hogy kit-mi motivált a boríték csúsztatásakor..Ahogy olvasgatok itt, jelenleg az alkalmankénti vizsgálat árának tízszeresét "illik" adni. Nos, megdöbbentem. Az én gyerekeim ingyen csusszantak a világra, semmi hátrányuk nem származott belőle. Az orvosnak adható pénzből pedig babakocsi, szobabútor és egyebek lettek. Normál terhesrendelés és ingyenes szülés ennyire gáz szerintetek, hogy nem vállaljátok?
(Hozzátenném, hogy megengedhettem volna anyagilag magamnak a fogadott orvost és a borítékot is- mielőtt még valaki azt hinné, hogy a nyomor miatt nem fizettem :D.)
Okés akkor leírom. :)
Első babámmal nem volt fogadott orvosom.
A vizsgálatok úgy néztek ki, hogy reggel 9-re odamentem és a legjobb esetben is 11-kor kerültem sorra, de volt olyan, hogy csak délután negyed 2-kor.
Mindig más doki nézegetett és turkált bennem, ami roppant kellemetlen volt, a fiatal túlbuzgó kezdőtől kezdve az életunt középkorún át a 80 és a halál között lévő idős bácsiig mindenki látott alulról azalatt a 9 hónap alatt.
Amikor megszültem igaz kétágyas szobába kerültem de olyannal akinek fogadott orvosa volt, aki nem mellesleg a kórház főorvosa. Dupla adag kaját kapott, a gyerek vele lehetett egész nap (velem nem) a nővérek hozzá mentek egyből, ki volt ny_lva a segge és még sorolhatnám.
Elárulod hogy téged miért érdekel ki mire fizet? Úgy érzed van hozzá bármennyi közöd?
Igen, ingyenes.
A magánrendelésért fizettem minden hónapban.
Én sztk-ban kezdtem az első terhességemet. Soha semmit nem mondtak, nem tudtam a saját állapotomat, nagyon problémás volt az első 12 hét. majd találtam egy rendes dokit, nála szültem. Majd szülés után nem sikerült a 2. baba. Szerinted az sztk-ban érdekel valakit, hogy nem esel teherbe? Hát nem. Na, én ezért fizetem a magánt. Meg nem vagyok hajlandó más nőgyógyásznak széttenni a lábam.
Nálunk az történt,hogy nekem mindig is voltak gondjaim ezen a téren.Rengeteget jártam nőgyógyászhoz különböző panaszokkal és 1-2x kifogtam olyan orvost akitől legszívesebben leugrottam volna a vizsgálóasztalról.
Így amikor terveztük a babát és nem sikerült számomra egyértelmű volt,hogy olyan orvoshoz megyek akit "kedvelek".Amikor összejött a baba akkorra meg már megszoktam a kitüntetett figyelmet,így továbbra is magánrendelésre jártam.
A szülésért nem adtam a rendelési díj 2x-esét,szerintem az túlzás!De láttam hogy akiknek nem volt fogadott orvosuk azokkal még a nővérek is másképp beszéltek.Nekem fontos volt hogy segítsenek első gyereknél.
Csak tudnám miért lettek lepontozva a válaszok, amikor szerintem ebben a kérdésben nincsen jó és rossz válasz, mindenki a saját tapasztalata alapján döntött és választott.
Szerintem ez összes válasz hasznos.
Nem értem miért kell elpontozni az embert egyáltalán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!