Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért is adtatok pénzt a...

Miért is adtatok pénzt a szülésért, amikor az valójában ingyenes?

Figyelt kérdés

Nekem 3 gyerekem van, sosem fizettem semmiféle vizsgálatért, a szülésekért sem. Érdekelne, hogy kit-mi motivált a boríték csúsztatásakor..Ahogy olvasgatok itt, jelenleg az alkalmankénti vizsgálat árának tízszeresét "illik" adni. Nos, megdöbbentem. Az én gyerekeim ingyen csusszantak a világra, semmi hátrányuk nem származott belőle. Az orvosnak adható pénzből pedig babakocsi, szobabútor és egyebek lettek. Normál terhesrendelés és ingyenes szülés ennyire gáz szerintetek, hogy nem vállaljátok?

(Hozzátenném, hogy megengedhettem volna anyagilag magamnak a fogadott orvost és a borítékot is- mielőtt még valaki azt hinné, hogy a nyomor miatt nem fizettem :D.)

2013. márc. 5. 21:01
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
70%
Én nem adtam, mert nem volt fogadott orvosom. Végig ugyanahhoz a dokihoz jártam terhesgondozásra, nem magánba. Tökéletesen elégedett voltam a terhesgondozással és az ügyeleteseknél szüléssel is :)
2013. márc. 5. 23:11
 32/48 anonim ***** válasza:
46%

Miért is érdekel ez téged, amikor valójában semmi közöd hozzá?

Nem fogok neked magyarázkodni hiszen a saját pénzem költöttem, majd ha a tiédet költöm akkor számonkérheted rajtam, jelen esetben ehhez nem hiszem hogy jogultságod lenne, de javíts ki kérlek ha tévedek.

Egyébként amíg nem próbáltad, addig fogalmad sincs mi a különbség a privát és a nem privát ellátás között. Én fizettem, a szobatársam nem és ha most elkezdenék neked mesélni a kettőnk bánásmódjáról itt írhatnám reggelig. Van, amire nem szabad sajnálni a pénzt!

2013. márc. 5. 23:25
 33/48 anonim ***** válasza:
61%

van negatív példa is...

anyukám fogadott dokihoz járt, persze bekasszírozta a pénzt, megígérte hogy mindenképpen ő lesz ott szülésnél stb.

sztán ki voltam írva pontosan, aznap jöttem pontosan a doki meg... valahol nyaralgatott, "vadidegen" ügyeletesnél születtem szépen.

én eldöntöttem hogy biztos nem választok orvost. választott nőgyógyászom sincs, a közeli kórhában 3 van (a 4. szinte csak magánbetegekkel, őt nem ismerem)

ennél a háromnál már minde voltam, mindegyik normálisan, kíméletesen vizsgált, ha volt kérdésem válaszolt, kb. azonnal fogadtak mikor időpontra jöttem ha nem, akkor is kb. félórát kellett várni.

örülök hogy mindegyiket ismerem, így bármelyikre rábíznám magam majd, nem lesz az hogy csak egyhez jártam én pénikba esek ott pont akkor, mikor épp elég bajom lesz.

2013. márc. 6. 01:07
 34/48 Babeli Zurzavar ***** válasza:
34%

valahol mindket fel erveit ertem es elfogadom, de:

- ne keverjuk ossze a halapenzt a maganpraxissal...

-azt gondolom, hogy akkor mukodne jol a rendszer, ha a maganpraxisban gondozott anyukak, akik sulyos penzeket hagynak ott a terhes gondozasert, azok szuljenek magan klinikan is.

- azert ilyen a kialakult moral, azert nem veszik szarba se a nem fizeto kismamakat az allami intezmenyekben, mert a jol fizeto kismamak ellatasahoz tobblet figyelem szukseges... csak elgondolkodtatonak tartom mi lenne ha minden anyuka-jelolt fizetne? nincs akkora szemelyzet, annyi 1-2 agyas szoba amennyire ebben az esetben szukseg lenne...

- szerintem akinek rossz tapasztalata volt az elsovel, konnyebben mond igent a borotekolasra.

- az orvok ber megallapitasanak sem kedvezo ez a helyzet, hiszen a koltsegvetes alapjat kepezi a nem hovatalos halapenz... annak ellenere, hogy ezzel nagyon nem kene szamolni.

mondom mindezt ugy, hogy az elso babanal csaladi ismeros volt a fogadott orvosom, a vizsgalatokra minimum 1-2 orat vartam, mert O a korhazi sztar nogyogyasz es folyton szulest vezet vagy mut,19 orat vajudtam (utolagos kulsos szakvelemeny alapjan teljesrn indokolatlanul) azon kivul, hogy a sajat orvosom vezette a szulest, a 19 ora alatt 4 kulonbozo orvos vizsgalt, ja, es front volt, rengeteg szules indult, a folyoson is vajudtam egy 2 orat, es a 2 agyas szobaba sem fertem be...

es egy percig sem banom:-) eletem legrovidebb 4 napja volt, ami alatt annak ellenere hogy vegul penzt nem adtunk a korulmenyeket figyelembe veve, megtanitottak szoptatni, furdetni, oltoztetni es a legfontosabbra:

attol, hogy perkalsz, nem elozhetsz meg minden szulest nehezito helyzetet pl. frontot- igy, most, a masodik gyerekkel sztkba jarok (van itt is kijelolt orvos), 15 perc volt a legtobb amit vartam, az uzsoki ultrahangjaban ugy ereztem magam mint egy magan rendeloben, kepet kertem, teritesmentesen kaptam, mosolyogtak es kedvesek voltak... mert en is fizetek a szolgaltatasert, csak en havonta TB jaradek formajaban

...

2013. márc. 6. 02:13
 35/48 anonim ***** válasza:
72%

Azért fogadtam orvost, mert sokkal nagyobb biztonságban éreztem magam egy magán orvossal, egy magán kórházban, mint az államiban, ahol egy vizsgálaton voltam, mert elájultam. Este rohantunk be a kórházba, és a doki ordított velem a folyosón, hogy mi a francnak csináltam tesztet, mert ha nem lenne pozitív tesztem, akkor most a belgyógyászokat fárasztanám, nem őt! Így szó szerint! Szerinted ezek után beteszem a lábam még egyszer állami kórházba?! Hát, nem! Fizetem a privát egészség biztosítást, és nyugodt szívvel fordulok az orvosokhoz, bármi bajom van. Nem sznobságból, hanem azért mert így olyan ellátást kapok, ami mindenkinek járna, hisz nem kevés TB-t vonnak az emberektől. De sajnos ez van! Ha itthon normális ellátást akarsz, akkor marad a magán út!

Nagy tisztelet azoknak az egészségügy dolgozóknak, akik tisztességesen végzik a munkájukat az állami intézményekben! Sajnos kevesen vannak!

2013. márc. 6. 06:13
 36/48 anonim ***** válasza:
43%

3 kicsim van. Elsőnél volt fogadott orvosom, aztán elköltöztünk és az itteni kórházban egyetlen egy olyan orvost nem tudtam volna mondani aki szimpatikus lett volna vagy megbízhatónak tűnt volna számomra. Mind vagy túl mézesmázos volt (hamisnak érzem) vagy full bunkó vagy annyira nem ért rá a sok magánbeteg mellett hogy ezért fizetni meg kicsit vicces lett volna.

Nekem szülésznőm volt, de gyors szüléseim és mindig csak az utolsó pillanatban mentem be szinte.(5,2,3 órás szülések).

Nekem az a visszatetsző hogy itt felénk nem igazán kaptak nagyobb figyelmet akinek orvosa volt úgy értem 3-4 hetente lettek visszarendelve nem kevés pénzért és 5 perc alatt lerendezték őket a dokik (mivel sok ilyen magánbetegük volt) számos barátnőmmel beszéltem, akik semmit se tudtak meg a pénzükért és annyit foglalkozott velük a doki mint velem az sztkban kb.

A szülésnél is volt aki nem ment be végül és az ügyeletesnél kellett szüljön a kismamája (végülis rendben lezajlott) de hát azért nem ezért fizettek 8 hónapig. Szóval ezek a negatív tapasztalatok plusz az hogy mindig ilyen rövid időt töltök csak a szülőszobán hálistennek-arra sarkalltak engem is hogy ne fizessek orvosnak külön.

De én meg épp azzal találkoztam mint jelenség hogy engem meg full felelőtlennek néznek más kismamák mikor meghallották hogy nincs orvosom mert vagy azt hitték hogy nincs rá pénzem (és akinek erre nincs az minek vállal gyereket-című sommás vélemény) vagy egyszerűen ennyire felelőtlennek tartottak, hogy a saját gyerekemtől mintha sajnálnám a pénzt hogy orvost fizessek.

Tehát én meg ezzel a jelenséggel találkoztam hogy szinte ciki ha nem fogadsz orvost és valahogy az orvos fogadása és jó nagy pénz kifizetése neki mintha valamiféle biztosíték kifizetése lenne ami garantálja majd hogy minden rendben lesz illetve ami mutatja a külvilágnak is hogy lám csak a szülők nem sajnálnak semmi pénzt a gyerektől már akkor mikor meg se született még.

2013. márc. 6. 07:30
 37/48 anonim ***** válasza:
81%
Én a 4. gyermekemet várom.Az elsőnél volt fogadott orvosom, 2000-ben szültem , ügyeleten, mert éppen Ausztriában nyaralt...:) A másodiknál, próba-szerencse alapon ismét fogadtam orvost, ügyeleten szültem, 17 órát vajúdtam a fiam élete 10 percen múlott, komplikáció miatt, orvosom sehol..:) A 3. nál teljesen más helyen szültem, másik városban, mert éppen anyuéknál voltunk, kvázi ügyeleten, olyan volt, mintha nem is szültem volna..Se fájásom nem volt, sem semmi, olyan volt, mintha a családom körébe lettem volna.Az orvosnak, aki végig!!!! mellettem volt, adni akartam pénzt, mert MEGÉRDEMELTE volna, azt mondta, sietnie kell a műtőbe, a pénzt költsem a kisbabára..:):)Ennyit erről..Jelenleg eszem ágába sincs senkinek azért pénzt adni, amire ők fogadalmat tesznek, mikor orvossá válnak.:):):)Ha én nem esem teherbe, ha nincs egyetlen kismama sem, akkor nekik nincs munkájuk, vagy max. plasztikai sebészek..:)
2013. márc. 6. 08:07
 38/48 anonim ***** válasza:
65%

Lehet más nem így van. De számomra a nőgyógyász olyan szakterülete az orvoslásnak, hogy nekem nem mindegy kinek teszem szét a lábam. Sok orvosnál voltam mire megtaláltam a jelenlegi orvosomat. Szempont nálam az is, hogy nem kell nála órákig várni délután este fele is mehetek, ha problémám van bármikor hívhatom, és ha ő úgy ítéli meg soron kívül megvizsgál. Első lányommal amikor terhes lettem másik orvoshoz mentem el vizsgálatra mikor megkérdeztem tőle, hogy vállalja e a szülésemet akkor csak felngmán válaszolt, hogy majd két hét múlva meglátjuk. Ráadásul az adott intézetben dolgopztam nem egy ismeretlen voltam. Nem mondta el azt, hogy várjuk meg, hogy lesz e a babának szívverése hanem flegmán válaszolt. Már nem is mentem vissza, mert ha már a terhesség legelején nem válaszol akkor mi lett volna a végén amikor sok sok kérdésem lenne.

Ráadásul az orvosomnál az is teszik, hogy tényleg csak ketten vagyunk rajta kívül más nem halja a problémámat hanem tényleg nyíltan eltudom mondani és a lábanál csak ő áll. Meg van a diszkréció az mellett, hogy nála biztonságban is érzem magam. A ciklusom nem egy egyszerű eset. Nincsen semmi szervi tünet és a hormonjaim is rendben vannak csak valami miatt ki ki maradozik néha a ciklusom volt olyan orvos aki erre azt mondta normális a jelenlegi orvosommal megbeszéltük igen lehet normális, de nem 3 hónapon keresztül és elkezdődött a kivizsgálás.

Na számomra ezért fontos, hogy magán rendelésre járok és, hogy a jelenlegi orvosom vezesse le a szülésemet.

2013. márc. 6. 09:11
 39/48 anyács ***** válasza:
74%

SZTK-s orvoshoz jártam, akit felfogadtam végül, mert komplikált volt a terhességen!

Amikor beindult a szülés, az ügyeletes orvos haza akart küldeni a 190es vérnyomásommal(amire szedtem egy jó pár gyógyszert....)...És legvégül, a legfontosabb: lehet, hogy baba nélkül jöhettem volna a kórházból haza, ha nincs a saját orvosom! Én ezért adtam pénzt, mert megmentett mindkettőnket, és a szülési komplikációk mellett a gyerekem teljesen egészséges lett, pedig végződhetett volna rosszabbul is....

2013. márc. 6. 11:42
 40/48 anonim ***** válasza:
96%

1 hónapja szültem, sztk-ba jártam terhesgondozásra, ügyeletesnél szültem. Ráadásul mivel nagyon lassan tágultam, 14 óráig tartott az egész. 3 műszaknyi orvos, szülésznő látott.

CSAK pozitív tapasztalatom van. Sztk-ban is nagyon aranyosak voltak és szülésnél is. Végig mosolyogtak, viccelődtek, bátorítottak. Edát kaptam rögtön, amint lehetett, az anesztes is nagyon aranyos volt. A varrásom nagyon szép lett, nem fájt egyáltalán.

Maximális figyelmet kaptam.

A pénzt amit esetleg adhattam volna, így a babára költöttem.

Egyáltalán nem bántam meg, h nem volt fogadott orvosom. Ha lesz még babám, akkor sem lesz.

2013. márc. 6. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!