Miért is adtatok pénzt a szülésért, amikor az valójában ingyenes?
Nekem 3 gyerekem van, sosem fizettem semmiféle vizsgálatért, a szülésekért sem. Érdekelne, hogy kit-mi motivált a boríték csúsztatásakor..Ahogy olvasgatok itt, jelenleg az alkalmankénti vizsgálat árának tízszeresét "illik" adni. Nos, megdöbbentem. Az én gyerekeim ingyen csusszantak a világra, semmi hátrányuk nem származott belőle. Az orvosnak adható pénzből pedig babakocsi, szobabútor és egyebek lettek. Normál terhesrendelés és ingyenes szülés ennyire gáz szerintetek, hogy nem vállaljátok?
(Hozzátenném, hogy megengedhettem volna anyagilag magamnak a fogadott orvost és a borítékot is- mielőtt még valaki azt hinné, hogy a nyomor miatt nem fizettem :D.)
azért mert fogadott orvosom volt,fogadott szülésznőm.nem vártam el egyiktől sem,hogy szerelemből a rendelkezésemre álljon az éjszaka kellős közepén,ha esetleg úgy alakul.
babakocsira,szobabútorra egyébként is volt pénzünk ezen kívül.de hogy még jobban kiakadj,elmondom hogy olyan vip szobában voltam elhelyezve 4 napig,ahol plazma tv,fürdőszoba,légkondi,a la carte ételrendelés,és saját nővérkém volt.a baba végig velem volt,én is fürdethettem,és a férjünk is velünk aludt az apartmanban.nekem ez egy szép emlék volt,mint egy nyaralás...egyébként a dokinak 50ezret,szülésznőnek 30 ezret,a szobáért 14 ezret fizettem éjszakánként.
Mi azert adtunk az orvosomnak penzt, mert ugyan terhesgondozasra egy forintot sem fizettem, igy ugy gondoltam vegig, hogy 50 ezer+ egy markas ital(kedvence) a min., amit megerdemel.
Aztan a sors ugy hozta, hogy autobalesetunk volt. Mire a mento beert o mar bevolt mosakodva. Vegig beszelt hozzam, ellatott teljesen.
Kozben a balesetisek is korulottunk ugraltak.
A hegem mai napig nem latszik. Mintha nem is szultem volna.
Szabadnapjan is bejott hozzank, hozott barmit a boltbol, amit kertem. A lanyunkra ranezett, stb..
Megerdemelte es mai napig tudja, hogy ki vagyok.
Kobetkezo gyermeket is nala szulom. Szinten kapni fog halapenzt.. pedig mar 120 km-rel arrebb lakunk.. de o nekem orvos szempontbol a minden.
Én például azért is fogadtam orvost, és nyilván fizettem is neki, mert egyébként nem is szülhettem volna abban a kórházban, mert nem az ellátási körzetbe lakom. Aztán pedig azért, mert biztos akartam abban lenni, hogy jó kezekben vagyunk, bármikor is indul be a szülés, ott lesz, és nem utolsó szempont, hogy ő ismer, végigkísérte a terhességet, képben van, nah meg hogy bármikor hívhattam ha bajom, kérdésem kétségeim voltak. Minden vizsgálatra soron kívül vitt, soha sehol nem vártam az eredményeket is ő kezelte, hívott, ha teendőm van a havi látogatások között...
Úgyhogy szerintem ez egy "rendelkezésre állási díj" is , és egy percig sem bánom, hogy így döntöttem...
Ne haragudj, de neked mi közöd van hozzá hogy ki miért adott pénzt? Jó hogy nem egyből felszólítasz mindenkit hogy küldje el az adóbevallását..
Mindenkinek magánügye hogy mire költi a megkeresett pénzt, van aki igényli a magándokit és van aki nem, különbözőek vagyunk, de nem értem ez neked miért is böki a csőröd.
Szerintem a te pénztárcádban sem turkál senki, akkor te miért teszed?
Nekem is 3 gyerekem van. Én még orvost sem láttam egyik szülésemnél sem. Hm. Én szülésznőt fogadtam, azért adtam neki pénzt, mert a szabadidejét áldozta rám, bejött a szüléseimre a munkaidején kívül. Miért nem az ügyeletesnél? Mert az 1. terhességemnél bekerültem koraszülés gyanúval és kifogtam egy feketeanygalt:((( Nem sokon múlott.
Én sztk-ba jártam mindháromszor, terhességem utolsó heteiben beszéltem a szülésznővel, szülésre bejött. Ennyi.
Miért szülésznő és nem orvos? nem feltétlen szerettem volna császárral szülni. Természetes, komplikációmentes szüléseim voltam, 4kg feletti babákkal.
Azert hogy ne minden honapban mas nezegesse az altestem, azert hogy ismerjen ki egy doki, tudjon mindent a testemrol es ne csak ugy vaktaban vezesse le a szulest.
Azert, hogy jobb szobat kapjak, kielegitobb ellatast es azert hogy ha baj van egybol ott legyen illetve csak ram koncentraljon es senki masra. Mellesleg az utolsonak igaza van, sok kozod noncs ahhoz ki mire s miert kolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!