Első császáros szülés után (toxémia miatt) a második szülés is az lesz, mitől függ?
Köszönöm a válaszokat!
Igazából még nem várok babát,de a közel jövőben(fél éven belül)tervezzük a tesót.
2011-ben 4hetet feküdtem kórházban toxémia miatt,akkor fel sem merülhetett a spontán szülés.
Tartok a következő terhességtől is,hogy újra toxémiás leszek,viszonyítani ugye nem tudok hogy melyik szülés lenne "jobb" tehát nem mondhatom hogy hogy szeretnék szülni.
A császárt ismerem,a lábadozását is,ezért félnék a hüvelyi szüléstől azt hiszem.
Az első terhességemnél toxémiás voltam ,1 hónapig a kórházat nyomtam és császároztak.
Eltelt 8 év a következő babámnál is minden rendben kezdődött,sőt megelőzésként az orvosom ha jól emlékszem fel írta az ASPIRIN PROTEKTOT ami elvileg csökkenti az esélyét a toxémia kialakulásának.5 hónapig minden rendben volt majd elkezdődtek a tünetek s megint a kórházba kötöttem ki toxémiával és megint császár. A családunkba senkinek nem volt terhességi toxémiája.
De hangsúlyozom ez nem törvényszerű, hogy nálad is így legyen. Lehet ezer oka ,hogy valakinél kialakul ill. a következő terhességnél is toxémiás lesz.
Az első szülésem nekem is császárral végződött, pedig már a kitolási szakasznál jártam. Elsődleges fájásgyengeség és téraránytalanság miatt. 18 napot töltöttem bent, mert begyulladtam és két helyen megnyílt a sebem. A doki azt mondta, hogy örüljek neki, hogy nem kell újra varrnia. Nem kívánom senkinek. Mindig is irigyeltem azokat, akik természetes úton világra hozták gyermekeiket. Szerencsémre a második szülésem természetes úton lezajlott, pedig a terhességem alatt vizesedtem és magas volt a vérnyomásom is. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Egyébként meg visszatérve a kérdésre, minden szülés más és más. Nem lehet ráfogni azt, hogy ha az előzőnél komplikáció volt, akkor a másodiknál is az lesz. Láss engem, ha ezen elmélet alapján megyek, akkor én sem vállalom be a másodikat, és ne félj a természetes szüléstől, mert annál csodálatosabb nincs is!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!