Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első császáros szülés után...

Első császáros szülés után (toxémia miatt) a második szülés is az lesz, mitől függ?

Figyelt kérdés
2013. febr. 25. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi idő telt el a két szülés között, zavartalan-e a terhesség, ha minden jó akkor engedik a másodikat term.úton elindulni de bármi van nem sokat gondolkoznak a császáron!
2013. febr. 25. 14:47
 2/9 anonim ***** válasza:
Hüvelyi úton szeretnél szülni?
2013. febr. 25. 15:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Nekem két év telt el a két szülés között,és a második hüvelyi szülésnek indult de császár lett a vége!
2013. febr. 25. 16:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából még nem várok babát,de a közel jövőben(fél éven belül)tervezzük a tesót.

2011-ben 4hetet feküdtem kórházban toxémia miatt,akkor fel sem merülhetett a spontán szülés.

Tartok a következő terhességtől is,hogy újra toxémiás leszek,viszonyítani ugye nem tudok hogy melyik szülés lenne "jobb" tehát nem mondhatom hogy hogy szeretnék szülni.

A császárt ismerem,a lábadozását is,ezért félnék a hüvelyi szüléstől azt hiszem.

2013. febr. 25. 17:35
 5/9 anonim ***** válasza:
Második szülésemnél nem lettem toxémiás,szóval ez nem biztos,hogy a másodiknál is elő fog jönni!
2013. febr. 26. 16:44
 6/9 anonim ***** válasza:
Nekem az elsővel császároztak toxémia miatt. Akkor azt mondta a dokim, később van rá esélyem a hüvelyi szülésre, de el kell telnie x évnek. Bocsi, de nem emlékszem pontosan mennyit mondott. 4 év elteltével teherbe estem, és a vérnyomásom most is magas lett, így most is császár lesz.
2013. febr. 26. 19:24
 7/9 anonim válasza:
100%

Az első terhességemnél toxémiás voltam ,1 hónapig a kórházat nyomtam és császároztak.

Eltelt 8 év a következő babámnál is minden rendben kezdődött,sőt megelőzésként az orvosom ha jól emlékszem fel írta az ASPIRIN PROTEKTOT ami elvileg csökkenti az esélyét a toxémia kialakulásának.5 hónapig minden rendben volt majd elkezdődtek a tünetek s megint a kórházba kötöttem ki toxémiával és megint császár. A családunkba senkinek nem volt terhességi toxémiája.

De hangsúlyozom ez nem törvényszerű, hogy nálad is így legyen. Lehet ezer oka ,hogy valakinél kialakul ill. a következő terhességnél is toxémiás lesz.

2013. febr. 28. 12:25
 8/9 adrienn1956 válasza:
Az első gyermekemet toxémia miatt a 37. héten elvették, a második 5 év múlva rendes úton született, gond nélkül, de a másodiknál rendben volt a vérnyomásom, nem volt toxémiám.
2013. márc. 3. 07:46
 9/9 Alisha80 válasza:

Az első szülésem nekem is császárral végződött, pedig már a kitolási szakasznál jártam. Elsődleges fájásgyengeség és téraránytalanság miatt. 18 napot töltöttem bent, mert begyulladtam és két helyen megnyílt a sebem. A doki azt mondta, hogy örüljek neki, hogy nem kell újra varrnia. Nem kívánom senkinek. Mindig is irigyeltem azokat, akik természetes úton világra hozták gyermekeiket. Szerencsémre a második szülésem természetes úton lezajlott, pedig a terhességem alatt vizesedtem és magas volt a vérnyomásom is. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.

Egyébként meg visszatérve a kérdésre, minden szülés más és más. Nem lehet ráfogni azt, hogy ha az előzőnél komplikáció volt, akkor a másodiknál is az lesz. Láss engem, ha ezen elmélet alapján megyek, akkor én sem vállalom be a másodikat, és ne félj a természetes szüléstől, mert annál csodálatosabb nincs is!!!

2013. márc. 4. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!