Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után ki (k) nek adtatok...

Szülés után ki (k) nek adtatok pénzt és mennyit?

Figyelt kérdés

Van ugye a dokim, neki fix bére van, 120 ezer. Császár lett a vége, ilyenkor illik még valamivel többet adni?

A szülésznő is kap 50et illetve az aneszteziológusnak gondoltam még 20at mert nagyon szuper munkát végzett, szinte észrevétlenül adta be a szurit és ahhoz képest hogy akkor látott életében először végig beszélgetett velem, simogatta a fejem, nyugtatgatott és műtét után 2x is bejött megnézni hogy vagyok. Plusz volt két nővér akik mindenben kérés-kérdés nélkül segítettek, megmutatták hogy kell pelenkázni, szoptatni, az első felállásnál is ők ketten támogattak, óránként jöttek hogy kell-e gyógyszer/víz/bármi, lementek nekem a büfébe is, szóval mindketten hihetetlen segítőkészek voltak, nekik is gondoltam 10-10 ezret fejenként.

Elég ennyi vagy illik még valakinek adni? Első baba úgyhogy nem tudom hogy mi az illem, hogyan működik.

2013. febr. 25. 09:39
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
72%
Huh,szerintem az orvosodnak és a szülésznőnek elég pénzt adni,a többieknek meg veszel valamit,ajándékcsomagot vagy ilyesmit.Tényleg butaság ennyi embernek ennyi pénzt adni,költsd a babádra a pénzt.A nővéreknek ez a dolguk,ők megkapják az államtól a fizetésüket,nekik szerintem csak valami kisebb dolgot vegyél ha ragaszkodsz hozzá.Az a baj,hogy sokan pénzzel tunkolják őket,és ezért kedvesek a betegekhez,amúgy nem.Én is Ápolónő vagyok,és nem várom el senkitől,hogy pénzt adjon,anélkül is tudok kedves lenni,segítőkész lenni bárkihez.Nálam nem ez a mérvadó.Csak a rengeteg jótékony ember teszi azzá őket akik most.Pénzéhesek!
2013. febr. 25. 09:53
 2/20 anonim ***** válasza:
9%

Jaj első és mi közöd hozzá.

Szerintem bőven elé, dokinak annyi a díja nem kell többet adni.

2013. febr. 25. 09:54
 3/20 anonim ***** válasza:
24%

Első, ejj de irigy vagy! :)

Egyébként nálam is szinte ugyanez volt a szitu, az én dokim 100ért vállalt szülést, én a császár miatt adtam neki még egy tizest.

A szülésznőnek is ugye fix tarifája van, azt is muszáj kifizetni, hiába császár lett a vége.

Az anesztesnek én is adtam (pont 20at én is:) mert egy tündéri nőt fogtam ki, ráadásul nálunk baj volt az elején a picivel, és ő volt az aki nyugtatgatott meg törölgette a könnyeim mikor picit pityeregtem, aztán ő ment ki az apukához, őt is nyugtatgatta, majd a tíz napos kórházi tartózkodásom alatt (sajnos addig kellett maradnunk) minden nap bejött és még csokit is hozott nekem, a babának meg egy édes plüsst. Nem tudom miért nőttünk ennyire a szívéhez de nekem ezek után természetes volt hogy ő is kap pénzt.

Nálunk a nővérek elég flegmál voltak, ők nem kaptak, de ha veled tényleg ilyen aranyosan viselkedtek akkor megérdemlik ők is a 10-10 ezret, azt hiszem ez még simán belefér, örülni fognak neki! :)

2013. febr. 25. 09:56
 4/20 anonim ***** válasza:
62%

2. : A szülésznőnek is ez a dolga, ő is megkapja érte a fizetését!

Ha nyugati országban csinálnátok ezt, furán néznének rád, nem is értenék mit akarsz a pénzeddel.

2013. febr. 25. 09:57
 5/20 anonim ***** válasza:
30%
Basszus nem lopja a pénzt, megdolgozik érte had költse arra amire akarja. Nem irigykedni kell, hanem tovább tanulni és jobb munkát keresni. Ne hogy már szégyellnie kelljen az embernek, hogy nem a semmire szül.
2013. febr. 25. 09:59
 6/20 anonim ***** válasza:
95%

Ki mondta, hogy nincs diplomám és jó munkahelyem?

Én elvből nem adtam pénzt senkinek.

Jó lenne, ha a magyarok leszoknának a hálapénzről, mert ez nem vezet semmi jóra.

2013. febr. 25. 10:06
 7/20 anonim ***** válasza:
85%

Első vagyok

Én is megtehettem volna, hogy mindenkinek adok 150ezret aki rám mosolyog, DE NEKIK EZ A MUNKÁJUK !!!

Te sem kapsz azért több fizetést, mert kedves vagy az ügyféllel.

Az ilyenek miatt kapnak vérszemet !

Különben a takarító is bőven megérdemli, mert nem dzsuvában voltál abban a pár napban . Ő miért nem kap ? Ha ő ment volna le a büfébe neked akkor kapna ?

2013. febr. 25. 10:08
 8/20 anonim ***** válasza:

Honnan tudják előre, hogy ki fog adni pénzt?

Ok a doki tudja. De a nővérek?

2013. febr. 25. 10:14
 9/20 A kérdező kommentje:

Mondták hogy itt a béla feneke alatt van a színvonal, kételkedtem benne, de tényleg!

A normális válaszokat köszönöm, mindenesetre többet fel nem lépek ide mert nem akarom hogy én is olyan savanyúvá és kötekedővé váljak, mint egyesek.

2013. febr. 25. 10:17
 10/20 anonim ***** válasza:
Ja nem lenne hálapénz akkor a fele orvosi társaság külföldön dolgozna itt meg maradna a selejt. Hát köszi.
2013. febr. 25. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!