Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell a szülésből ekkora...

Miért kell a szülésből ekkora ügyet csinálni?

Figyelt kérdés

Teljesen komolyan kérdezem, nem vitát akarok szítani.

Ma utaztam a villamoson és két anyuka majdnem összeverekedett azon hogy a császár vagy a sima szülés a jobb. Az egyik így szült a másik úgy. Aki természetesen szült azt mondta hogy a császár az nem is szülés és hogy akik úgy szülnek mind nyápic hisztis nők, a császáros babák meg egy életképtelen roncsok (komolyan így mondta!) lesznek.

Erre a császáros anyuka meg kontrázott hogy a természetes szülés sokkal szarabb mert sokáig tart, közben hánysz-öklendezel, magad alá pisilsz-kakilsz, szétrepedsz, aranyered lesz és a szex is nehézkes utána.

Tényleg majdnem összeverekedtek, mindenki csak nézett.

Továbbá itt a fórumon is vannak borzalmasan idióta felfogású emberek, ősanyák akik szerint csak az jó anya aki napokig vajúdik fájdalomcsillapitó nélkül és hüvelyi úton szüli meg a gyerekét, a többi meg selejt.

Felnőtt emberek miért vesznek ezen össze? Nem mindegy hogy szült a másik? Mindenki úgy szül, ahogy neki jó vagy kényelmesebb. Ha valaki megteheti, megengedheti magának anyagilag a programozott császárt akkor az miért baj?

És ugyanez vonatkozik a császárosokra is, miért kell azzal vagdalózni hogy a hüvelyi szülés után így-meg úgy néz ki a hüvely.

Mert aztán nem tök mindegy hogy egy ismeretlen nő mennyire szűk, tág vagy éppen aranyeres ott lenn?

2013. febr. 21. 20:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Két ostoba unatkozó nő személy. Nem kell velük foglalkozni. Egyébként én is császárral szültem nem azért mert nyápic vagyok, hanem mert muszáj volt. S jelentem a fiam se lett életképtelen roncs. Egy igaz kis vasgyúró és nagyon okos. Mindenki úgy szül ahogy bír, ahogy az orvos engedi. Ezen kár vitatkozni.
2013. febr. 21. 21:36
 12/21 anonim ***** válasza:
Úgy voltam vele tök mindegy csak a babám egézséges legyen. A többi nem számít. Ezt most is így vélem, csak egy a fontos a baba egézsége.
2013. febr. 21. 21:39
 13/21 anonim ***** válasza:
70%

Mi történik császármetszéskor?

1. Először ugyanúgy borotválnak, mint a hüvelyi szülés esetén, majd pedig katétert vezetnek fel a hólyag kiürítésére.

2. A hasat szabadon hagyják, majd fertőtlenítő folyadékkal lemossák

3. Ezután infúziót kötnek be.

4. Ha a műtét altatásban történik, akkor elaltatják az anyát, ha nem, akkor epidurális érzéstelenítést kap és eltakarják a műtéti felületet, hogy ne lássa.

5. Ezután vágást ejtenek a has alsó részén, amit néha még érzéstelenítésben is lehet érezni, de nem fáj.

6. Majd a méh feletti szövetet metszik át és megnyitják a méhtestet.

7. Megrepesztik a magzatburkot és kiszívják a magzatvizet (ennek általában ijesztő szörcsögő hangja van)

8. Ezt követően általában kézzel kiemelik a magzatot. (nagyon ritkán ez fogóval történik)

9. A baba orrát és száját leszívják és jobb helyeken még a köldökzsinór átvágása előtt odaadják az anyának, majd elvágják a köldökzsinórt.

10. Az orvos ellenőrzi a műtéti területet, eltávolítja a placentát és összevarrja a hasat.

11. A műtét után oxytocin injekciót adnak az anyának a vérzés csillapítására és a még összehúzására.

6-os vagyok. Szerintem tényleg műtét, DE ha szükség van rá -mint írtam- akkor életet menthet és nincs is vele baj. Én csak azokat nem értem, akik nem mernek természetesen szülni és kérik a császárt.

2013. febr. 21. 21:46
 14/21 anonim ***** válasza:
65%
Az en noverem 12 orat szenvedett mielott megcsaszaroztak.Igaz,hogy a vegen mutet lett de en nem mondanam,hogy ez nem "szules"Elvegre valaki meg "szuletik".
2013. febr. 21. 22:23
 15/21 sumergo ***** válasza:
100%
Azt gondolom, hogy normális esetben a császármetszés nem a szülés alternatívája, nem egy lehetőség, amit választani lehet, hanem egy kényszermegoldás valami miatt. Nekem pl sürgősségi császárom lett, mert 39. hétben elkezdtem vérezni. Örültem, hogy nem erőltették a természetes szülést, rettegtem, hogy baja lesz a babának, ha nem veszik ki. Amúgy természetesen szerettem volna szülni. Ettől még a lányom megszületett, és nem "kiműttődött"!
2013. febr. 21. 23:08
 16/21 anonim ***** válasza:

De tényleg, van aki kérheti a császárt? Mert itt sok olyat olvastam, hogy félelemből vagy kényelemből kérnek császárt.Én a gyakorlatban nem ezt tapasztaltam. 3 gyereket szültem, hüvelyi úton, de két alkalommal is a fejem fölött lebegett a császár, mert nehezen tágultam, és elég nagy babáim voltak. Az orvos mindig mondta, amíg a baba és a mama jól van, várnak, császár csak a legvégső esetben, mert azért lényeges, hogy természetes úton szülessen meg a baba, császárt csak nagyon indokolt esetben végeznek.

Minden tiszteletem azoknak, akik átélték a vajúdás fájdalmait, és azután valamilyen komplikáció miatt mégiscsak császárral fejeződött be a szülésük, na ők biztos, hogy duplán szenvedtek.

De azokat sem kell irigyelni, akiknek programozott császár volt, mint pl. a sógornőmnek aki most szült, farfekvéses volt a baba, nem szenvedett előtte, de utána annál inkább!

Én nem szültem császárral, de indok nélkül nem is kérném!

2013. febr. 22. 07:19
 17/21 anonim ***** válasza:
Az anyaságot nem a szülés mivoltja határozza meg. Lehet valaki spontán szül, de attól még nem lesz jó (jobb) mint a császáros. Egyébként azért vitáznak egyes nők ilyen butaságokon mert bizonygatni akarják h ők miken mentek keresztül húú más nem bírná úgy mint ők... Valójában a lényeget felejtik el, hogy amikor szültek csak a baba járt a fejükben, hogy egészséges legyen.. Nem az hogy spontán vagy császár-e a rosszabb?
2013. febr. 22. 07:19
 18/21 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz ezekkel az "ősanyákkal" szerintem. Csak az hirdet ilyen nézeteket, aki semmit nem tud felmutatni az életében, így végső megoldásként a szülés módja miatt próbál magából hőst csinálni.A végső cél az egészséges baba, akár császárral, akár hüvelyi úton SZÜLETETETT. A szülés meg egy nő életének fontos része, de semmiképpen nem a célja kell hogy legyen, szerintem.
2013. febr. 22. 07:39
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem mind a kettő szülésnek számít, de én csak azért szoktam sajnálni a császározást, mert sokaktól úgy hallottam, hogy utána fájdalmasabb, nehezebb a felépülés, és olyankor az anyuka szenvedését sajnálom, és reménykedek abban, hogy mihamarabb felépül. Az, hogy a császározás milyen okból történik, teljesen mindegy. Ha valaki gyermeket akar, és fél a szülési fájdalmaktól, teljesen meg tudom érteni, mert valljuk be, tényleg eléggé fáj.

Én hüvelyi úton szültem, nagyon könnyű szülésem volt, mázlista vagyok.

A mai világban mindenki döntse el, mit hogyan szeretne, és az az ő dolga.

2013. febr. 22. 08:22
 20/21 anonim ***** válasza:
Én még nem szültem, első babát várom, és baromira félek tőle, de az biztos, hogy megbízom az orvosomban és úgy fogok szülni ahogy ő azt indokoltnak látja. Sok olyat olvasni, hogy kismamák megkérdőjelezik az orvosuk döntését, én őket nem értem! A baba a legfontosabb, a fájdalom meg múlandó.
2013. febr. 22. 14:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!