Miért kell a szülésből ekkora ügyet csinálni?
Teljesen komolyan kérdezem, nem vitát akarok szítani.
Ma utaztam a villamoson és két anyuka majdnem összeverekedett azon hogy a császár vagy a sima szülés a jobb. Az egyik így szült a másik úgy. Aki természetesen szült azt mondta hogy a császár az nem is szülés és hogy akik úgy szülnek mind nyápic hisztis nők, a császáros babák meg egy életképtelen roncsok (komolyan így mondta!) lesznek.
Erre a császáros anyuka meg kontrázott hogy a természetes szülés sokkal szarabb mert sokáig tart, közben hánysz-öklendezel, magad alá pisilsz-kakilsz, szétrepedsz, aranyered lesz és a szex is nehézkes utána.
Tényleg majdnem összeverekedtek, mindenki csak nézett.
Továbbá itt a fórumon is vannak borzalmasan idióta felfogású emberek, ősanyák akik szerint csak az jó anya aki napokig vajúdik fájdalomcsillapitó nélkül és hüvelyi úton szüli meg a gyerekét, a többi meg selejt.
Felnőtt emberek miért vesznek ezen össze? Nem mindegy hogy szült a másik? Mindenki úgy szül, ahogy neki jó vagy kényelmesebb. Ha valaki megteheti, megengedheti magának anyagilag a programozott császárt akkor az miért baj?
És ugyanez vonatkozik a császárosokra is, miért kell azzal vagdalózni hogy a hüvelyi szülés után így-meg úgy néz ki a hüvely.
Mert aztán nem tök mindegy hogy egy ismeretlen nő mennyire szűk, tág vagy éppen aranyeres ott lenn?
Mi történik császármetszéskor?
1. Először ugyanúgy borotválnak, mint a hüvelyi szülés esetén, majd pedig katétert vezetnek fel a hólyag kiürítésére.
2. A hasat szabadon hagyják, majd fertőtlenítő folyadékkal lemossák
3. Ezután infúziót kötnek be.
4. Ha a műtét altatásban történik, akkor elaltatják az anyát, ha nem, akkor epidurális érzéstelenítést kap és eltakarják a műtéti felületet, hogy ne lássa.
5. Ezután vágást ejtenek a has alsó részén, amit néha még érzéstelenítésben is lehet érezni, de nem fáj.
6. Majd a méh feletti szövetet metszik át és megnyitják a méhtestet.
7. Megrepesztik a magzatburkot és kiszívják a magzatvizet (ennek általában ijesztő szörcsögő hangja van)
8. Ezt követően általában kézzel kiemelik a magzatot. (nagyon ritkán ez fogóval történik)
9. A baba orrát és száját leszívják és jobb helyeken még a köldökzsinór átvágása előtt odaadják az anyának, majd elvágják a köldökzsinórt.
10. Az orvos ellenőrzi a műtéti területet, eltávolítja a placentát és összevarrja a hasat.
11. A műtét után oxytocin injekciót adnak az anyának a vérzés csillapítására és a még összehúzására.
6-os vagyok. Szerintem tényleg műtét, DE ha szükség van rá -mint írtam- akkor életet menthet és nincs is vele baj. Én csak azokat nem értem, akik nem mernek természetesen szülni és kérik a császárt.
De tényleg, van aki kérheti a császárt? Mert itt sok olyat olvastam, hogy félelemből vagy kényelemből kérnek császárt.Én a gyakorlatban nem ezt tapasztaltam. 3 gyereket szültem, hüvelyi úton, de két alkalommal is a fejem fölött lebegett a császár, mert nehezen tágultam, és elég nagy babáim voltak. Az orvos mindig mondta, amíg a baba és a mama jól van, várnak, császár csak a legvégső esetben, mert azért lényeges, hogy természetes úton szülessen meg a baba, császárt csak nagyon indokolt esetben végeznek.
Minden tiszteletem azoknak, akik átélték a vajúdás fájdalmait, és azután valamilyen komplikáció miatt mégiscsak császárral fejeződött be a szülésük, na ők biztos, hogy duplán szenvedtek.
De azokat sem kell irigyelni, akiknek programozott császár volt, mint pl. a sógornőmnek aki most szült, farfekvéses volt a baba, nem szenvedett előtte, de utána annál inkább!
Én nem szültem császárral, de indok nélkül nem is kérném!
Szerintem mind a kettő szülésnek számít, de én csak azért szoktam sajnálni a császározást, mert sokaktól úgy hallottam, hogy utána fájdalmasabb, nehezebb a felépülés, és olyankor az anyuka szenvedését sajnálom, és reménykedek abban, hogy mihamarabb felépül. Az, hogy a császározás milyen okból történik, teljesen mindegy. Ha valaki gyermeket akar, és fél a szülési fájdalmaktól, teljesen meg tudom érteni, mert valljuk be, tényleg eléggé fáj.
Én hüvelyi úton szültem, nagyon könnyű szülésem volt, mázlista vagyok.
A mai világban mindenki döntse el, mit hogyan szeretne, és az az ő dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!