Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szüléskor mindenképp raknak...

Szüléskor mindenképp raknak branült a kézfejbe az infúzió miatt?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert undorodom a tűktől és el nem bírom képzelni, hogy nonstop ott legyen a kézfejemben. Persze tudom, hogy kb. ez lesz a legkisebb gondom, de mégis...

2013. febr. 20. 19:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nekem nem tettek. 3szor szültem, az elsőnél félidőnél mondták hogy kéne oxitocin és bekötnék- de nem a kézfejembe szúrták.

2-3. szülésnél nem volt semmi rásegítés, nem kellett infúzió

2013. febr. 20. 20:24
 12/19 anonim ***** válasza:

Nekem automatikusan tettek, de akkora fájdalmakkal mentem be, hogy nem volt energiám azzal törődni, hogy miért is adnak??!!

A csuklómba adták. És nekem igenis volt utána arra időm, hogy foglalkozzak vele. Iszonyatosan fájt. A vállamig kisugárzott a fájdalom attól a sz*rtól. :(

Pedig fájdalmas szülésem volt, de azt is megéreztem. Napokig fájt a kezem.

A következő szülésemnél rá fogok kérdezni, hogy indokolt-e...

2013. febr. 20. 21:19
 13/19 anonim ***** válasza:

1.Ha,jó helyre szúrják,akkor azt észre se veszed hogy benned van!Sajnos sok függ attól,hogy ki milyen ügyes ilyen téren!

2. Az nem tű,amit benned hagynak.Igaz,hogy tűvel szúrnak meg,mert fel kell vezetni a vénába,de nem marad benned tű. Maga a branül,az csak egy vékony kis müanyag csö,és azt hagyják benned,éppen ezért nem is szúrhat,ha jó helyre kerül.

egy kedves ápolónő :)

2013. febr. 20. 22:21
 14/19 anonim ***** válasza:

Az első szülés után kaptam, mert kellett kapnom folyadék pótlást, és majdnem vért is.

A másodiknál szóba sem került se előtte, se utána.

2013. febr. 21. 09:35
 15/19 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy milyen különbség van két laboros vagy ápolónő között, de kérlek válaszolj, ha te veszel egy pékségben kenyeret amiben találsz egeret, mondjuk egymás után 2x is, akkor elmennél oda harmadjára is kenyeret venni? Azért csak az egészségünkről van szó, és hidd el bennem már volt annyi tű életem során, hogy egyik másik embernek egész életében nincs annyi.. vettek már mindenhonnan vért ahonnan csak lehetséges, mert egyik másik hozzáértő laboros, alig találja a vénámat.. és miután tűpárnát csinált belőlem, hiába szóltam, hogy ne szúrjon meg amíg nem biztos, inkább átadott egy olyannak aki egy szúrásból megoldotta... A két könyökhajlatom, a csuklóm és a kézfejem is tiszta lila volt 2 hétig és iszonyúan fájt...

Na a lényeg, hogy az egészségügyisek bele se tudnak néha gondolni, hogy mennyire van kiszolgáltatva nekik egy beteg... és nem tehetsz semmit.. hiába kérsz.. mert ha "okossal" van dolgod, akkor még ártasz is ha beleszólsz az ő dolgába...

Sose szoktam bunkózni senkivel, főleg nem eü dolozóval, de néha kapok így is olyan flegmázást, hogy hagyjuk..

Szóval hiába, hogy egyesek nagyon ügyesen tesznek be egy branült, vagy esetleg vesznek vért, nekem mint írtam a korábbiakban egy altatóorvos baszta el úgy a kézfejemet, hogy hagyjuk.. Jegelnem kellet egy hétig, hogy ne égjen szét... és nem lógathattam, mert annyira fájt..

2013. febr. 21. 10:08
 16/19 anonim ***** válasza:
Így van, a branül maga nem egy tű. Bár szerintem aki a tűtől irtózik, az a műanyag csővel a kezében sem fog megbarátkozni.
2013. febr. 21. 11:25
 17/19 anonim ***** válasza:
Nekem még mindig fáj a seggem a szurkálástól, pedig már fél éve szültem. Minden egyes kórházi dolgozó megszúrt szerintem még a büfés is. De csak egynél éreztem már ott helyben olyan fájdalmat, hogy össze kellett szorítanom a fogaimat. Ráadásul mindkettőbe szúrt, én nem tudom hogyan, de 2 hétig nem tudtam az oldalamon feküdni. A barnült meg egy hét után vették csak ki, amikor max 4 napig lehetett volna benn míg utólag kiderült... De az nem fájt.
2013. febr. 21. 11:29
 18/19 anonim ***** válasza:
Én kaptam, bár mondtam, hogy nem kérném. Élvezet volt, mikor fájás alatt próbálták betuszkolni, ráadásul elsőre nem is sikerült. Az egyik legrosszabb élményem a szüléssel kapcsolatban. Érdekes. Ki is vetettem, ahogy áttoltak a szobába. Megőrültem volna, ha másnap reggelig el kell viselnem (este szültem, másoknak reggel vették ki)
2013. febr. 21. 12:07
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt, 2x szültem (2010, 2012). (Mondjuk a strepto szűrés negatív volt mindkétszer, más egyéb sem volt, ami miatt szükség lett volna rá.)
2013. febr. 21. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!