Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Őszíntén, ha lehetne választan...

Őszíntén, ha lehetne választani, a természetes szülést vagy a programozott császárt választanátok?

Figyelt kérdés
Pl. ha magánklinikán szülnétek. Nagyon érdekelne minden vélemény.
2013. febr. 20. 15:25
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
56%
Természetes úton szültem már, de csak ezt választanám, kivéve, ha azt mondanák, hogy a babám élete múlna rajta, csak akkor mennék bele a császárba. Szülésem után párórával már járkáltam, 2 hét múlva pedig azt sem érezte, hogy szültem. A császárosak még 4 nap után is alig bírtak mozogni.
2013. febr. 20. 16:38
 22/31 anonim ***** válasza:
nincs szebb dolog a vilagon mikor a gyermeked megszuletik. ez az egyetlen fajdalom a vilagon ami azonnal megszunik amikor kibujik. kerni kell epiduralt es akkor meg fajdalom sincs. nekem az epidural csodalatosan mukodott es alom volt a szules, csak fekudtem beszelgettunk ferjemmel, a szulesznovel, kozben nyomtam es kesz..
2013. febr. 20. 16:58
 23/31 anonim ***** válasza:
90%

Hüvelyit, ha nem indokolja semmi a császárt (pl túl rövid köldökzsinór, vagy egyéb vészhelyzet). Lehetőleg gátvédelemmel, esetleg vízben, ha lehet választani :) Csak álmodozom.

Szültem már egyet természetes úton, gyors volt, csak a vége fájt iszonyatosan, meg 1-2 napig nehéz volt rendesen ülni. De nekem szerencsém volt. És nem féltem.

Nyilván ha be lennék tojva a hüvelyi szüléstől, akkor jobb, ha a programcsászárt választom, mert a félelem is akadályozhatja a dolgok normális lefolyását. De én a császártól félek.

2013. febr. 20. 17:11
 24/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

Én is a természetes mellett voksolok, elsőt is magánkórházban szültem és most is oda járok. Nem bírom a fájdalmat, durva volt a szülés, és azért megfordul az ember agyában, mi lenne, ha... Mert ugye programozott, gyors, kényelmes. Más oldalról pedig ott a sok orvos a családi és ismerős körömben, akik mindannyian a természetes mellett vannak, gondolom, aki ért hozzá, tudja, mi miatt. Röviden és tömören, mert ez a legjobb az anya és a baba számára, ha nem indolkolja persze valami a császárt.

Nehéz a választás, de természetes lesz szerintem mindenképpen.

2013. febr. 20. 17:31
 25/31 anonim ***** válasza:
55%

Császár!

Elsőt rendesen szültem, gyors volt, de fájdalommentes és mivel nem vágtak, elég rendesen repedtem és majdnem 2 hónapig tartott a gyógyulás - bár ebben közrejátszik az is, hogy elég buta orvost sikerült kifognom..

A második programozott császár volt, Magyarország (szerintem) legjobb dokijánál, hatalmas élmény volt, fájdalommentes szülés és olyan óvatosan vágott illetve olyan szépen varrt hogy 4 nap után teljesen a régi voltam, nem fájt, nem húzódott stb. A szexuális életem is szuper, nem lettem tág, nem varrtak túl szűkre, emiatt az első szülés után rendesen voltak problémák, de ezt is a doki számlájára tudom be.

Most jön a második baba és programozott császárral fog születni nem egész egy hónap múlva, ugyanannál a fantasztikus orvosnál, már alig várom! :)

2013. febr. 20. 17:38
 26/31 anonim ***** válasza:
Én rettenetesen szeretnék majd természetes úton szülni, fájdalomcsillapítók nélkül, úgy, hogy mindent átéljek, de nagyon úgy néz ki, szívgondok miatt császárom lesz úgyis :(
2013. febr. 20. 17:51
 27/31 anonim ***** válasza:
57%
Természetes! Baromi fájdalmas, én majd' 1 napig vajúdtam 5 perces fájásokkal, ennek ellenére csodálatos élmény maradt, biztos nem választanék császárt csak azért, h nekem jó legyen. Már ha az utána következő órákat-napokat jónak lehet nevezni...
2013. febr. 20. 19:28
 28/31 anonim ***** válasza:
44%
Csakis természetes szülést!Én a császártól rettegtem egész életemben,de mind a három babát sikerült simán szülnöm,minden szülés egy fájdalmas,gyönyörű csoda!
2013. febr. 21. 00:37
 29/31 anonim ***** válasza:

Én háromszor szültem simán és olyan jól sikerült mind, hogy negyedszerre is úgy szülnék- bár nem tervezünk több babát.

Én nem itélem el azt sem, aki császárral szülne inkább... a kérdés az volt - ha lehetne választani??

2013. febr. 21. 13:00
 30/31 anonim ***** válasza:
Természetes szülést. Egyszer már volt szerencsém hozzá, szép élmény volt :)
2013. febr. 21. 22:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!