Melyik lovas szakágat választanátok, és miért? Valamint
klasszikus lovaglás, vagy természetes lókiképzés?
én a díjugratást.olyan szép amikor ugrik a ló *-* de mindenhol azt írják h a hozzám való lovas szakág a díjlovaglás úgyhogy az is tetszik meg még military.remélem segítettem
2011. szept. 6. 19:10
én a dijlovaglást választottam mert ez majdnem mindenek az alapja és az ellent mondások elenére ugyanolyan nehéz mint az ugrás.
amugy az ügetö és a galopp sem rossz tényleg vannak ott is f@szok meg idioták de én ismerek olyat aki vigyázz a lovaira is tiszteségesen futatja őket ezekhez is ugyanugy érteni kell mint a dijlovagláshoz és ugyanolyan nehezek csak itt mást kell csinálni .
2011. szept. 6. 19:14
Díjlovaglást már régóta csinálom és olyan jó érzés mikor egy nehez lovagolható lóval sikert érek el.
Én a klasszikus lovaglást tanultam, de a természetes lókiképzés is tetszik és már próbálkoztam is vele. Egyikre se tudok semmi rosszat mondani.
2011. szept. 6. 19:46
Bár nem tudok ugrani, díjlovaglás is csak gyerekverseny szinten fekszik, de nekem ez a kettő tetszik... A természetes vagy klasszikus lovaglás közül meg nem igazán tudnék választani, én szeretek nyeregben lovagolni, viszont nem akarom tépni a ló száját, vagy bántani, és szerintem a természetes lókiképzés minden lépése nélkül is lehet jó a kapcsolatunk a lóval, viszont a Hét játék, meg ilyenek tetszenek, viszont úgy az egész, hogy csak szőrén meg stb, nem igazán..:)
2011. szept. 6. 20:57
Szakágak közül a western, távlovaglás és a tájékozódó tereplovaglás tetszik.
Western azért, mert látványos, a másik kettő pedig azért, mert azok állnak legközelebb a ló-ember kapcsolat "eredetéhez".
A természetes vs. klasszikus lovaglás közül inkább a természeteset választanám, az én lovam is így van képezve, és semmi bajom vele. =)
2011. szept. 7. 09:08
2011. szept. 7. 09:22
7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszadó: az ügető is szép és jó, csak nekem valahogy nem jön be. Volt ügető lovam is, de nem az én stílusom.
Persze értem, és nincs gond vele. Én csak leírtam hogy én Ügetős vagyok, mind lovak, mind maga az Ügető sportágban. Bár nem versenyhajtok, de nagyon imádom.
2011. szept. 7. 18:56
9/14 A kérdező kommentje:
Ennek nagyon örülök, ha neked tetszik.
díjugratás....ez nálam annyira egyértelmű! Van benne kockázat, de még is elegáns, de nem is mondhatjuk annyira szépnek...( szép, csak nem találom azt a szót, ami odaillene) ez a lovas szakág a legsokszínűbb!!
2011. szept. 7. 20:55
Kapcsolódó kérdések:
Mennyit költetek havonta a lovakra? (lovaglás, bértartás, törzskönyvezés, etetés, táplálék kiegészítők, vitaminok, vakcinák, orvosi költség, versenyek, patkolás,...