Mennyire fontos a lovas részéről a helyes, pontos lovaglás? Díjlovas pontosság, vagy laza "paraszt" lovaglás?
ha nem lovagol más lovon, más nem lovagolja a lovát, és nem árt vele a lónak, akkor nyugodtan, parasztosan is lehet.
De én inkább nem rúgom addog a lovam oldalát amég be nem ugrik, hanem figyelmeztetem, és a megfelelő segítségekkel beugratom. Ott ahol akarom, és nem ott, ahol épp már olyan gyors h kényelmesebb vágtáznia.
No meg ha nem nevezi lovastudásnak, akkor el lehet nézni. csak ne oktasson.
Valahol a kettő között kell lenni, de inkább a pontosság.
Ha csak magamat nézem: hobbysta vagyok, van egy lovam, edzőm nincs. Vannak hibáim, amiket igyekszem javítani, de azért az ilyen nagy hibákat, mint a laza szár, belehajszolás nem követem el. Nem vagyok díjlovas pontosságú, de szerintem ez nem is baj ezen a szinten.
A lényeg a jó ülés, hogy ne okozzak a zablával fájdalmat a lónak, nem hajtom állandóan egy karámban, mindig rendben tartom a felszerelését. Szerintem ez a lényeg és a szeret.
Hát miért az szerinted jó a lónak hogy lötyög a lábad és rúgod az oldalát?
De látom meg ichletett egy másik kérdés (ahol a csaj lovazik videón. :D
A lényeg hogy nem az lenne a fontos hogy díjlovas pontosságával lovagolj hanem az hogy normálisan a kettő között kell lenni.
Én már azon is kiakadtam, hogy azt a videót lehúzták, bár erős a gyanúm, hogy egy és ugyanaz az ember tette, de ez legyen az én gondom.
Azt mondom, hogy legyen a lovas annyira jó, hogy tudja mit akar a lótól és át tudja adni neki.
Ám az a videó nekem nagyon tetszik, én azt mondtam, amikor néztem, hogy: "Óh, én is ilyet."
Ha a ló és lovas között kapcsolat van az csodálatos és szerintem megéri, hogy nem díjlovas vagy, ha nem versenyre szeretnél menni. Érezd magad jól, játszatok ha ez a cél. Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!