Kétszer szültem természetes úton, nem tudom milyen a császár, de unokatesóm és egy ismerősömnek is programozott császára volt. Nehezebben gyógyultak mint én, ráadásul az ismerősömet kórházba kellett vinni, mert nagyon elkezdett vérezni a hasán a seb, vagy valami ilyesmi. Inkább szenvedek órákat, de hetekkel hamarabb meggyógyulok. Második szülésem után a gátsebem is hamarabb gyógyult. Persze, ha sürgősségi császár kell, akkor nincs választási lehetősség.
2013. febr. 20. 15:38
12/31 gabszem válasza:
természetes úton szültem 4080 grammos , 57 cm-es babát... ráadásul szakadtam belül , kívül, 1 órát varrtak, kaptam vért mert 1,5 liter vért veszítettem, de a következőt is normál úton szülném meg.
2013. febr. 20. 15:41
13/31 anonim válasza:
Hát biztos én is le leszek szavazva, de őszintén mondom rettegek a szüléstől!Annak idején 15 évesen végig kellett néznem egy videót a szülésről és akkor döntöttem el,hogy nekem ez nem kell!!!Biztosan az is közrejátszott,hogy a családunkban történt egy pár rossz dolog szülés/születés közben és mi van ha az én gyermekemmel is fog történni valami????Bár őszintén mondom gyereket már nagyon szeretnék, de a szülés még mindig visszatart! Sok mindent olvastam már a témáról és ha tudom valahogyan el fogom intézni,hogy császármetszéssel hozzam világra a gyermekemet, egyszer! Remélem lesz majd valami módja, mert rettegek tőle! Nem csak a fájdalom miatt, mert sok mindent kibír az ember lánya, de nekem egy nagyon negatív élmény volt és azóta is minden bajom van,ha rágondolok!
2013. febr. 20. 15:42
14/31 anonim válasza:
Mindenképpen a természetes szülést. Vagyis nem mindenképpen: ha bármi gond lenne, akkor persze császármetszés, de ha nincs komplikáció, akkor a babám és a saját érdekem is a természetes szülés!
2013. febr. 20. 15:48
15/31 anonim válasza:
Én mindkét módon szültem, és a császárt választanám. Nagyon nagy hülye voltam, hogy hagytam magam rábeszélni, hogy a második baba természetesen szülessen. Már leírtam egyszer, de röviden tömören, a császár után 3 nappal már semmi bajom nem volt, a sima meg tönkre vágta a vizelettartást, szexuális életemet, és a kapcsolatomat.
2013. febr. 20. 15:52
16/31 anonim válasza:
Nekem van választási lehetőségem mert a dokim megérti ha valaki retteg a szüléstől vagy fél hogy a szexuális élete utána nem biztos hogy olyan lesz mint rég.
Én kitartok a természetes szülés mellett én átszeretném érezni az a fájdalmat hogy utána még jobban kötődjek a kisbabámhoz és tudjam hogy mindent megtettem érte.
Lehet ti hülyeségnek tartjátok de velem ez a legjobb ami nemsokára történhet!
2013. febr. 20. 15:56
17/31 anonim válasza:
Olyan természetes szülést, ahol békén hagynak, nem indítanak, nem kapok oxit, nem robbantják ki belőlem a gyereket... és csak akkor nyúlnak hozzám ha annak alapos oka van.
Azt meg, ami tele van beavatkozásokkal, ha kell ha nem, nem _természetes_ szülésnek nevezném, hiszen az már rég nem természetes, csak _hüvelyi_.
2013. febr. 20. 16:04
18/31 anonim válasza:
volt mind a kettő
de ha lehetne sima szülést választanám
sima szülés után 2 órával már sétáltam, mentem
a császár másnapján is de akkor is sokkal nehezebben gyógyultam mégis csak egy műtét volt
amíg a császárra alig emlékszem addig a sima szülésre igen csak élénken és a fájdalommal együtt is isteni érzés volt
bár a császár előtt is vajúdtam nem is keveset mégis kicsit kudarcnak érzem a dolgot
2013. febr. 20. 16:04
19/31 anonim válasza:
Nekem eszembe se jutott, hogy nem természetes úton jön világra a babám! Féltem tőle, de mikor már közeledett az idő, megbékéltem vele, és vártam azt a "csodát", ami akkor történik az emberrel és gyermekével...sürgősségi császár lett a 37. hét első napján, életmentő műtét volt :(
Most azt mondom (5 hónapos a babám), hogy ha bevállalnánk majd egy kistesót (teszem hozzá, ez is kérdés, mert sajnos nagyobb eséllyel fordulhat elő velem ugyan az, mint az elsőnél), akkor már császárt szeretnék, hiszen ott tudom, hogy gyorsan tudnak gondoskodni mindkettőnkről! Egy vágásom már van, tudom milyen abból a felgyógyulás, ez már ismerős és biztos...
2013. febr. 20. 16:08
20/31 anonim válasza:
Mi épp így vagyunk. Magánklinikán tervezzük a szülést. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a lehető legtermészetesebb úton szülessen meg, úgy, ahogy azt a természet kitalálta. Minden beavatkozás csak akkor jöhet szóba, ha a baba fizikai épségének megőrzése miatt feltétlenül szükséges. A császármetszést eü-sként és magánemberként is vészhelyzeti megoldásnak tartom, a programozott császár pedig az előre felfedezett életveszélyes szülést eredményező állapotokra való komoly beavatkozás. Számtalan előnye van a babára nézve a természetes szülésnek. Nem fogom itt kifejteni, sok indulatot szokott szítani az e körül kialakuló vita. Nem kívánok belefolyni. De a kérdésedre szerettem volna válaszolni. Sok boldogságot nektek is!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!