Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ínátok a szülésről?

Ínátok a szülésről?

Figyelt kérdés
a vajúdás?kitolási szak?lepényi szak?fájdalom csillapítóval milyen?és nélküle?bocsi a sok kérdésért első baba:) 29hkm

2013. febr. 18. 15:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

ez azért bonyolult mert nem írtad le h pontosan mi érdekel

minden szülés más

nekem 3 volt és egyik sem volt olyan mint a többi :-)

nagyon sok mindentől függ a dolog (felsorolni is hosszú lenne)

vajúdás:

van akinél nincs is és egyszer csak jön kifele a baba

van aki több napon keresztül vajudik

fájdalom:

van aki meg sem érzi más a falat kaparja (teljesen egyéni mennyire bírod a fájdalmat elviselni)

kitolás:

van akinél elsőre kicsusszan a baba van akinek csak nagyon nehezen és kell h az orvos is besegítsen

lepény:

ált az nem szokott fájni vagy nem annyira

fájdalomcsillapítás :

ha sok akkor azt sem érzed amit kellene + hosszabb vele

nélküle simán lehet szülni kérdés mennyire bírod

mindegyik módszernek van előnye és hátránya is

amit tudok tanácsolni h keresd ki a hasonló kérdéseket és olvasgasd és ott vannak a baba magazinok babafórumok babaoldalak

2013. febr. 18. 16:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem nem igazán volt vajúdási szakasz! Fél 3-kor elfojt a magzatvíz! 4 bent voltam a kórházban! Minden ami ilyenkor szokott borcsi,beöntés,tusolás! Kb 4-szer nézték a baba szívhangját! Voltak fájásaim de nem volt durva! Kaptam oxit mert minden megvolt tágulás,tolófájás csak nem volt elég hosszú egy fájás a kitoláshoz! Na az meggyorsított mindent! 3 kitolási fájás alatt kint volt a baba! De 2-ből is meglett volna csak mikor láttam a másodiknál,hogy a doki vágni akar elkaptam magam! A lepényt az orvos csavarta ki a hasamból! Nem tudom másnál is így szokták e!? De az már könnyen kicsusszant! Fájdalomcsillapítót nem kaptam csak a varráshoz! Igaz nálam nem használt de ez nem gyakori! De engem belül is varrtak! Ne félj nagyon csak át kell esni rajta! Én is be voltam tojva! Reszkető lábbal mentem be a kórházba! Könnyű szülést!
2013. febr. 18. 16:10
 3/13 anonim ***** válasza:
2 óra vajúdásom volt, de az már napoknak tűnt, de nem volt annyira vészes. A kitolás nekem jobban fájt mint a vajúdás, gondolom a gátvédelem miatt is. Kérdezték kérek-e EDÁ-t, nem-et mondtam, elviselhető volt. A méhlepényt meg "csak úgy" kihúzták belőlem, meg sem éreztem. Fájdalomcsillapítóval nem szültem, de gondolom egyszerűbb vmivel, mivel nem érzed a fájásokat, nem fáradsz el annyira a végére.
2013. febr. 18. 16:21
 4/13 anonim ***** válasza:
kb 2,5 óra volt az egész, kitolással mindennel együtt. Fájásokkal indult, akkor már a szülőszobán voltam, vizsgálat után rögtön be is fektettek. Nem kaptam fájdalomcsillapítót, nem kértem, de a végén már brutális volt. Oxy-t sem kaptam szerencsére, csak egy méhszájlazítót burokrepesztés után. Nekem a kitolás volt a legrosszabb, vagyis a feje kibújása előtti pillanat. 3. nyomásra kinn volt. A lepény kicsúszott, semmi extra, nem fájt, sem kellemetlen nem volt. Kis vágásom lett, a varrás kicsit fájt, de hamar gyógyult a seb. Bármikor bevállalnék egy új babát. Tervezzük is.
2013. febr. 18. 16:33
 5/13 anonim ***** válasza:
Mindenkinél más.Nálam reggel magzatvízfolyás, vajúdás, fájdalomcsillapító-nekem ez volt maga a megváltás, majd 12 óra vajúdás után császár lett.Mindenkinél más.Nálam hosszú volt, de ez a babától is függ.:)
2013. febr. 18. 16:54
 6/13 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a választ:) és a méhösszehúzódás milyen?mensi szerű görcs?
2013. febr. 18. 17:18
 7/13 anonim ***** válasza:
Én ahhoz hasonlítanám.Csak egyre görcsösebb.Én úgy éreztem, majd szétszakadok.De a gyógyszer után alig éreztem valamit.Én 3óra erős görcs után kértem fájdalomcsillapítót.
2013. febr. 18. 17:23
 8/13 A kérdező kommentje:
már 26hetesen görcsölt a hasam jóval fájdalmasabb volt mint a sima mensi görcs:( közbe úgy bekeményedett h alig kaptam levegőt.
2013. febr. 18. 17:32
 9/13 anonim ***** válasza:

hűű nekem kb 3 napos a mensim és szinte észre sem veszem, nem fáj, nem görcsöl, ha elvagyok, teljesen el is felejtkezem róla :-)

gondolom nekem ezért sem volt vészes a vajúdás vagyis nem kapartam a falat :-)

a fiammal még reggel 10 perces fájásokkal (ami igazából nem fájt inkább olyan izomlázszerű volt) mentem vizsgázni :-)

oxit a nagylányommal kaptam de fájni nem fájt jobban max hosszabb lett egy-egy "fájás"

am 1# voltam :-)

2013. febr. 18. 22:29
 10/13 A kérdező kommentje:
mensikor csak ritkán van és türhető helyette lábzsibbadás:(26hetesen begörcsöltem hol fájt hol elmult. ha csak ennyi lenne:)
2013. febr. 18. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!