Császáros szülésről szeretnék információkat kapni! A tatabányai kórházban fogok szülni vélhetőleg március elején! Műtét után mennyi idővel adják oda a babát mondjuk szoptatni? és ha midenn rendben hány napot kell bent tölteni?
Bár én Dunaújvárosban szültem, de azért leírom:
Műtét után 6 órát feküdni kellett, utána kötelező felkelés, és tul.képpen ezek után azt csináltam, amit akartam. Szóval nyargaltam a gyerekért :)
Hétfőn 12:50-kor született és csütörtök de. már mentünk is haza.
én bp-en a sote II-n szültem. nekem altatásos császár volt, reggel 9-kor műtöttek, kifelé a műtőből néhány másodpercre odaadták a babát, a mellkasomra is tették. mivel nem voltam magamnál, csak apukájának adták oda negyed órára (ez teljesen normális így). aznap még du 5 körül odaadták még kb 20 percre, hogy ismerkedjünk. másnap délelőttig voltunk külön, aztán egész végig együtt lehettünk, ill. bármikor le lehetett adni (pl papírok intézése miatt, éjszakára...)
3 naposan jöhettünk haza, mert semmi komplikáció nem volt.
én megbeszéltem a dokival, hogy mivel nem kaphatom meg azonnal a kicsit, az apukájának adják oda.
Én tatabányán szültem császárral, háromszor :) Miután kiemelik, megmutatják, elviszik, rendbeteszik (ott lehet apuka, és akkor utána ő kapja meg) felöltöztetik, és ha minden rendben van, akkor oda viszik neked.
Műtét után áttolnak az őrzőbe, és a következő szoptatási időben már kiviszik a babát, bár akkor még nem nagyon tudsz mozogni, de ismerkedhetsz vele. Nekem kb 2 órűval később hozták. Másnap már velem volt a rooming in-be.
A értem :) hát azért van bennem egy kis félsz így első babánál!
Első fogadott orvosom akihez 31. hetes koromig jártam ő a Dr. Pálos Lajos volt, de mivel ő felmondott a Tbányai kórházban igy sajnos nem tudtuk tovább folytatni a közös "munkát", így ajánlásra Dr. Lizánecz Péterhez mentünk, jó fej, korrekt orvosnak tartom az első alkalom után! Hát reméljük minden jól fog menni, csak izgulok hogy apuka is láthassa a babát szülés után!
4 éjszakát töltöttünk bent mi is. Beöntést nem kaptam, az első sürgősségi volt, de a 2.-3.-nál sem kaptam, ami programozott volt.
A katéter kellemetlen volt ahogy feltették, de kibírható. Az érzéstelenítést egyáltalán nem éreztem, csak egy pici nyomást. A babát nagyon gyorsan kikapták, szerintem 5, max 10 perc lehetett, és utána még kb negyed óra volt a varrás.
A műtét után a fekvés elég rossz volt, úgyhogy miután kiment az érzéstelenítő alig vártam hogy felkelhessek. Az első felülés, felállás nem valami kellemes, de utána egyre könnyebb.
Apuka nálunk bejöhetett oda, ahol a babát "ellátták" ilyen "szülős ruhát" kellett venni gyógyszertárban, de kicsi lett neki, úgyhogy adtak neki műtős ruhát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!