Hogy zajlanak a napok a kórházban szülés után?
Én császáros voltam, délután fél 1kor lett meg a baba, két órával később vittek fel az osztályra. Akkor mondták, hogy aludjak, mert én előző nap hajnal 2-től vajúdtam, szóval eléggé ki voltam merülve, de nem tudtam elaludni. Megkérdezték, hogy hozzák-e a babát én meg mondtam, hogy persze, úgyhogy hozták is. Másnap reggel 6kor ébresztő volt, hőmérőzés, jött a nővér aki kivette a katétert és segített felkelni az ágyból, hát az első lábraállás kegyetlen volt, de aztán egyre jobban ment. Meg kellett inni azt a rossz ízű keserűsót, hogy legyen széklet, addig nem lehetett enni. Szóval miután megittam mindig kérdezgették a nővérek hogy voltam-e már wc-n. Hát kb. 1-2 óra múlva volt hatása, de itt nálunk a császáros kórterem van a legmesszebb a wc-hez, úgyhogy igyekezni kellett! Képzeld el, hogy rohadtul fáj a hasad, vérzel alul, közbe meg majd bekakilsz. Én nagyon szenvedtem de így visszagondolva vicces volt :-)
Aztán 3 óránként hozták a babákat. 7-8 körül vizit, aztán később még egy vizit. Jött a fogadott dokim is minden nap, nagyon rendes volt! És volt fogadott szülésznőm is, nekem ő segített a szoptatásban, a csecsemősök itt nálunk le se tojják az embert. Még szemtelenek is!
Aztán második naptól kikértem magam mellé a babát, de szinte egész nap aludt, néha nyöszörgött, tisztába tettem, és csak néztem. Ha wc-re mentem a többiek figyeltek rá, de ha esetleg látogatók jöttek akkor beadtam a csecsemősöknek.
Aztán kivánszorogtam a folyosóra a látogatókhoz, ott lehetett szólni ha meg akartuk mutatni a babát, mi nem vihettük ki a kezünkbe, csak a csecsemősök! A férjem is csak üvegajtón keresztül láthatta. És csak naponta 1x mutatták meg. (Ez alól kivételek voltak a sötét bőrű népek, mert azoknak jöttek a rokonok bőven és megmutatták többször is a babákat.
A kaja moslék volt, a mosdó undorító, a csecsemősök mogorvák...
Most várjuk a második babát, legalább tudom mire számítsak! Ez itt nem igazán baba és mamabarát...
Köszi h leírtad ezt a hosszú történetet :-) Biztos megfájdult az ujjad :-)
Sok sikert a második babával! :-)
Szerintem ez kórzáz függő.Debrecen-Klinika
Kora este császárral szültem, párom is ott lehetett, üvegen keresztül látta.Aztán 8kor elment.Babát elvitték, hagytak aludni.Reggel szobába vittek, aztán hozták, odaadták a picit.Reggeli után vizit volt, előtte csecsemősök be be néztek.Fürdeni akkor fürödtem ha a baba aludt vagy ha volt valaki ott.Este 8-9 fele kb megfürdették a babát, megmérték, eláttak pelussal.Esti alvás...első pár napba nem sok, hisz 3 óránként eszik a baba, akkor kell aludni amikor csak teheted.De egydül sose voltam, hisz szobatárs akkor is van.Ezek gyakori kérdések, jó hogy így megkérdezted.
Pedig minden bonyolult dolog eszembe jut, az etetés meg nem...
Na nem baj :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!