Hogy zajlanak a napok a kórházban szülés után?
A kicsi egész nap velem volt, csak akkor "adtam le", ha fürödni mentem, este valamikor (változó időben, épp mikor ráértem - pl. baba aludt). Ilyenkor a csecsemősnővérekhez lehetett bevinni a megőrzőbe.
Akkor aludtam, amikor tudtam. Kb. 2 óránként szoptattam a lányom, aki kicsit be is sárgult, úgyhogy fontos volt, hogy 2 óránként egyen. Este nagyjából csend volt, bár néha felkeltek sírni a babák, de bevallom olyan fáradt voltam, hogy csak akkor keltem fel, ha a sajátom sírt.
Mit csináltam egész nap? Az egész nap a baba körül forgott, ha pedig aludt, akkor olvastam, aludtam.
Nálunk (Vác) hajnalban fürdetik a babákat (4 óra felé)...
Látogatáskor ablakon keresztül lehetett megmutatni a picit, majd ha velem akartak beszélni a rokonok, akkor szintén beadtam megőrzőbe a kicsit, és kimentem hozzájuk a folyosóra.
Reggel 7 órakor volt mindig vizit.
Étkezések? Reggel 7-8 körül, délben és este 6 körül volt kaja, ha jól emlékszem. De szörnyű volt, úgyhogy sokat nem ettem, inkább csak ittam az ásványvizet, amit behozott a párom.
Köszönöm a gyors válaszokat! :-)
Minden bababarát kórház érdekel, mert azok csak hasonlitanak vmenyire :-)
Siófok, bababarát:
- reggel fél hatkor ébresztő, lázmérés
- 8 óra felé reggeli
- 9-11 között orvosi vizit, gyerekorvosi vizit
- fél 12-12 ebéd
- délután nagyjából nyugi
- este még jöttek érdeklődni, hogy vagyunk
- 6 óra felé vacsora
- 6-8 között elvitték a kicsit fürdetni
Látogatni lehet egész nap, de a gyerekágyra bejönni senkinek sem szabad, a folyosóra mehet ki az anyuka. a babát az apuka láthatja 10-15 percre délután, ha szabad a kezelő. Egyébként csak az üvegajtó mögül.
Egész nap? Én olvasgattam, mert jól aludt a kicsi. 2,5-3,5 óránként etettem, akkor kérte. A vizitekkel, etetésekkel, esetleg látogatókhoz kijárkálással gyorsan elmegy az idő nappal, az éjszakák a neccesebbek egy síró gyerekkel.
Zuhanyzás alatt be kellett volna tolni a kicsit az őrzőbe a csecsemősökhöz, de a szobatársammal inkább figyeltünk a másikéra. (Itthon sem őrzi senki, amíg lezuhanyzom.)
A kérdések egyébként nem hülyeségek, tök jogos mindegyik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!