Nincs meg a 4 pecsétem a szülési pénzhez, mert későn mentem orvoshoz és kórházban is voltam egy darabig . Méltányossági alapon van esély rá, hogy megkapom?
A kötelező vizsgálatokra sem mentél el?!
Hányszor voltál eddig orvosnál?
A védőnői pecsét is beleszámít, ezen kívül az uh-k és az nst is a terhesgondozás része, így mindenképpen megvan a szükséges 4.
Az egy tévhit, hogy csak az orvos pecsétje számít (sőt egyáltalán nem pecsét kell), mert az anyasági feltétele, hogy 4 alkalommal megjelenj terhesgondozáson.
Terhesgondozást meg a nőgyógyász, a védőnői szolgálat és a háziorvos végez, így ha összesen 4 alkalommal bármelyiknél megjelentél, akkor már jár neked.
Amikor szülsz, vidd magaddal a papírokat az uh-ról, plusz a kiskönyvet, és ha bárki azt mondja, hogy nincs 4 alkalmad, akkor fellebbezz. Meg fogod kapni az anyaságit, ne aggódj.
A fiammal én intéztem az anyaságit, és az ügyintéző visszadobta a kiskönyvet, meg se nézte, csak a kórháztól kapott IGAZOLÁST vette el, hogy minden vizsgálaton megjelentem. Ezt külön adják a záróhoz.
Ez kell a szüléspénzhez. A dokid simán ki fogja adni az igazolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!