Császárosok lehetne pár kérdésem?!
A 6 hét a gyermekágyi időszak, a tisztulás időszaka, tehát érdemes kivárni. (Belül van sebed, tehát azt is óvnod kell a fertőzésektől)
Én pl. 10 hétig véreztem, de van aki csak 2-3 hetet, ez változó.
1 hétig nem érhette víz a sebemet, de le is volt ragasztva. Meg lehet így is oldani a fürdést, óvatosan.
Vizitek alatt nem piszkálták a sebet. A dokim a kórházból való távozáskor nézte meg, akkor szedte ki a varratokat és újra leragasztotta.
Amikor kivették a varratokat, jobb lett. Könnyebben tudtam mozogni, nem feszült úgy a hasam.
Nekem jó volt a hálóing, legalább nem szorított, pedig amúgy nem vagyok hálóinges, de itt így könnyebb volt.
Mindenképp ki kell várni a 6 hetet.
Én 8 hétig véreztem.
Nekem azt mondták, hogy átmehet rajta a víz, csak ne áztassam. Bár nekem hamar gyógyult, még ott a kórházban.
Szerintem kb 5 varratom volt, 4 nap után szedték ki.
Én nem könnyebbültem meg, mert előtte sem zavart.
Szerintem mindegy, hogy hálóing, vagy pizsi, feljebb tudod húzni úgy a gumis részt, hogy ne pont ott legyen.
A 6 hetet mindenképpen ki kell várni.
Én talán 1-1,5 hetet véreztem, utána pár napig barnás valami volt, majd megszűnt az is.
Viziteknél soha nem nézték a varrataimat, pedig már 3 császárom volt.
Tusolni gyorsan szoktam. A kórházban le volt ragasztva a sebem, ott nem érhette víz, itthon meg nagyon vigyáztam hogy ne ázzon. Pár csepp akkor már nem árt neki, csak ne ázzon.
Varratszedésekkor én nagyon megkönnyebbültem, utána már rohamosan gyógyultam. Előtte furcsa érzés volt, nagyon feszült. Először és másodszor 7, harmadszorra 8 varratom, volt, és mindig 5 nap után szedték ki.
Én hálóinget vittem, a szoptatás miatt ezt láttam praktikusabb megoldásnak.
Császár után is ki kell várni a 6 hetet.
Nekem nem volt sok vérzésem. Sima betét is elég volt 1 hétig, utána tisztasági 1 hétig és utána elállt.
Tusolás: amikor hazaengedtek leragasztották a sebet és 1 hét múlva kellett leszednem. Vigyáztam, hogy ne áztassam el.
Nekem nem volt varratszedés, felszívódóval csinálták.
Én kórházi hálóingben voltam végig.
Szerintem nekünk több idő is eltelt, mint hat hét... nem nehéz várni, ha az embernek nagyon fáj...
Hetekig véreztem, már nem emlékszem, pontosan meddig, de vagy egy hónapig betéteztem és eldobható bugyit hordtam.
Kádban tusoltam le alulról, utána kiszálltam, és úgy-ahogy belehajoltam a kádba, hogy meg tudjak mosakodni felülről.
Mindenképp hálóinget érdemes vinni, minden napra újat, a hasi fájdalmak és a vérzés miatt is.
Nekem úgy varrták, mint mikor én varrom meg a gyerek nadrágját, 1 hosszú cérna volt, a kér végen plomba.
Levágta az egyik oldalt a plombát, a másik oldalt pedig kihúzta egyben a cérnát. Semmit sem éreztem, nem fájt. Nagyon szép heg lett, csak 1 hajszál vékony csík.
Nem vettem le a kötést, nem mertem, meg sem néztem varrat szedésig!
Nem tusoltam, csak vizes törölközôvel mosdottam
a 6 hetet mindenképp ki kell várni. Az elsőnél 6 hétig véreztem, a két kisebbnél kb 2 hetet. Nekem másnap levették a kötést, hogy szellőzzön, szépen gyógyult. Azt mondták zuhanyozhatok, de direkt ne áztassam a hasam. Ha kicsit víz éri az nem baj azt mondták. A varratot 1 hét után vették ki, és az utolsó 2 napban már nagyon feszített, úgyhogy nekem megkönnyebbülés volt. A seb 2végén lógott ki a szál, amúgy "belül" ment. A végét elcsípte, és kihúzta.
Én nem szeretem a hálóinget, úgyhogy pizsamát vittem, nem a sebnél volt a gumi, hanem feljebb. Talán az első nap után jöbb a hálóing, ha fáj a seb, nem kell hajolgatni annyira.
Bocsi véletlen elküldtem:)
Szóval, és így pizsit is vettem fel meg hálóinget is.:)A doki nekem is 6hetet mondott mert ugye ahol a méhlepény volt ott most seb van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!