Császárosok válaszolnátok pár kérdésemre?
Második babámat várom, farfekvésben van, azt mondta az orvosom, ha nem fordul be, akkor tuti császár. Nekem az első szülésem hüvelyi volt ezért lenne pár kérdésem:
1., Olvastam egy könyvben, hogy császármetszésnél leborotválják az anya szeméremdombját egészen a köldökig, még akkor is, ha nem hosszanti, hanem vizszintes vágást ejtenek. Na most én leborotválom magam alul, ez természetes, de a köldökömtől lefelé egy csíkban van pár szőrszál, amit nem szoktam leszedni, mert nem akarom, hogy megerősödjön. Kérdésem, lenne, hogy tényleg a köldökig borotválnak műtét előtt?
2.,Mütét után hány óra múlva kelhettél fel, és mikor kaptad meg a babádat? Megtudtad fogni, vagy nagyon gyenge voltál?
3.,Hogyan tudtál zuhanyozni műtét után?
Feleségem esete:
1.) Sürgősségi császár volt, csak annyi időt kapott, hogy felhívjon, hogy induljak a kórházba. Se borotválás, se beöntés, semmi sem volt. Tervezettnél más a helyzet. Én azokat a szőszálakat csipesszel húznám ki, vagy legyantáznám, így biztosan nem fogják leborotválni.
2.-3.) Éjjel kb. fél 11-kor tolták ki a műtőből. Reggel 6-kor ébresztették, és elküldték zuhanyozni. Utána hozták a babákat, megmutatták, hogyan kell pelenkázni, de nem hagyták nála, mert nagyon gyönge volt, de elsősorban azért, mert alacsony a vérnyomása. Este még gyönge volt, de akkor már nem volt probléma.
1. Mindenképp átmennek rajta, ha te megcsinálod, ha nem. Max. könnyebbítés nekik, hogy nem kell a dzsungelt leszedni. Szóval időben beljebb vannak az előkészületekben.
Utána jönn a beöntés, majd wc és írány a zuhany. Egyhelyen megy az egész procedúra!
Igen, a köldökig borotválnak. Majd ha érzéstelenítenek a műtőben, akkor érezni fogod, hogy viszik fel a lidokaint a nemi szerved és a köldököd közé. Tehát "lefestenek".
2. Reggel 10:18kor vették ki a lányom, este 9 fele keltem fel. Kb. 1 órán keresztül próbáltam felállni. Kérj segítséget, hogy az ágy végébe fáslit kössenek ki, hogy valamennyire feltud húzni magad.
A lányomat behozták szoptatni 3. Mindvégig fogták, mivel az infúziós kéznek végig kinyújtva kell lennie. A fejed nem emelheted, így mozogni sem tudsz normálisan.
Első nap nincs veleda gyermek, a megörzőben van. Csak másnap kapod meg, amikor a császáros szobából átvisznek a normál szobába.
3. Nagyon nehezen. Nem lehet vizes a seb, így én vittem egy textil pelust, amivel körbe töröltem magam.
Mondjuk nekem még nehezebb volt, mert szülés előtt 3 nappal ömlött a forró olaj a kezemre.. így se hajat nemtudtam mosni, se nagyon pancsolni.
Igen, lenorotválták, de csak egy csík ban, ahol vágtak, annak ellenére, hogy otthon caupaszra borotváltam, mégegyszer átmentek rajta.
Este 9-kor mütöttek, másnap reggel felkelhettem, letusolhattam.
Nekem a tusolás abból állt, a felső testem vizes törölközővel mostam át, nem mertem a tus alá beállni, mert a hasam le volt ragasztva, nem akartam eláztatni a kötést!
Az alsó testem tusoltam le vízzel!
Másnap fel bírtam kelni, nem volt gondd! Ami rossz volt, hoy ott maradt a nagy üres hasam, és mikor lehajoltam, a belső szerveim jobbra balra vándoroltak, na az kellemetlen volt!
A babát akkor kaptam meg, mikor kivették a katétert, mert azt is kapsz Császárnál, meg a gerinc érzéstelenítő szettet,akkor mehettem el a babámért.
Nem volt gondd, simán el tudtam látni, tudtam fogni.
Bár ott volt a férjem reggeltől estig, ő pelenkázta, öltöztette ha bukott...
1:egyszeri borotválástol nem fog erősödni.
2:nálunk főorvostól függ-nekem 24 órát feküdni kellett,más 8 óra után felkelhetett.a köv. etetésidőben kihozták a babát hogy láthassam,de ugye nem kelhettem fel.
3:nem érhette a sebet víz,de le volt ragasztva.csapnál mosakodtam felülröl,lent meg a zuhanynál,de én alig tudtam mozogni,mert probáltam ovatos lenni.
1. Nekem nem borotváltak köldökig, csak lent, beöntést sem kaptam, pedig lett volna rá idő.
2.-3.: 6 óra múlva kellett felkelni és elmenni zuhanyozni, egy nővér elkísért. Igaz lassan, de egyedül tudtam zuhanyozni. Zuhany után kb fél óra múlva hozták a babát, de nekem azért jött így ki, mert mindenkinek 7 körül hozták, én meg 6-kor kelhettem fel. Simán tudtam fogni, igaz csak feküdtem, és 20-25 perc múlva el is vitték a babákat. Másnap reggel mehettem át a gyerekágyas osztályra, onnantól kezdve végig velem volt a kisfiam, csak fürdetéskor vitték el.
Én nagyjából borotváltam le magam, ugye semmit se láttam...
12 óra múlva kelhettem fel, akkor kellett lezuhanyoznom. Egyedül felkeltem, szülésznő (nővér) ott volt a zuhanyzáskor, segített.
Fél 10-kor császároztak, fél 6-kor hozták a babákat, egyiket egyik hónom alá, másikat másik alá dugták , én meg néztem jobbra-balra egyfolytában:)
1- nekem nem borotválták le. És beöntés sem volt, csak katéter, de azt az érzéstelenítés után rakták fel, nem éreztem semmit belőle.
2- 11.54-kor született meg a kisfiam, fél óráig még matattak rajtam :-) majd 17:00-kor kellett felállnom
3- cicamosdással:-) a nővérke segített. Felül nedves törölközővel, a seb alatt zuhannyal. Miután kiszedték a varratokat (ami szombati műtét után szerdán volt), már érhette víz.
Amitől hülyét kaptam, az a narancssárga fertőtlenítő volt, mindenemet befogta. Amíg haza nem mentem és körömlakklemosóval neki nem estem :-) Ja, és a hátadon is van, a gerincérzéstelenítés miatt.
Az én Kisfiam szintén farfekvéses volt. 6 hónapja született. Én borotválkoztam itthon, de a köldök alatti vonalat nem. Hozzám sem nyúltak borotvával.
A műtét reggel 5-kor volt, felkelni kb délután fél 5-kor keltem fel először. Már lehetett volna előbb is, de fogadott szülésznőm volt, aki épp szülésnél volt, így rá vártam, meg az ügyeletesek egyébként sem foglalkoztak azokkal akiknek saját volt. A babát odahozták hozzám az ágyba délelőtt és délután is ott volt néhány órát.
Mikor felkelhettem és az őrzőből átkerültünk a szobába, akkor minden gond nélkül meg tudtam fogni. Gyengének nem éreztem magam egyáltalán, inkább csak a seb fájt, égett, húzódott.
Az első zuhanyzásban a felkelés után a szülésznő segített, arra egyedül képtelen lettem volna. Utána minden nap megoldottam egyedül. A sebtől lefelé gond nélkül meg tudtam fürdeni. Mivel a sebet nem érhette víz, így a sebtől felfelé inkább csak a kezemmel vizeztem magam és jól előrehajoltam, hogy ne csorogjon oda víz. Itthon pedig a párom segített alaposan megfürdeni, akkor egy törölközőt szorítottam a sebhez és ha arra folyt a víz akkor egyből letöröltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!