Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok válaszolnátok pár...

Császárosok válaszolnátok pár kérdésemre?

Figyelt kérdés

Második babámat várom, farfekvésben van, azt mondta az orvosom, ha nem fordul be, akkor tuti császár. Nekem az első szülésem hüvelyi volt ezért lenne pár kérdésem:

1., Olvastam egy könyvben, hogy császármetszésnél leborotválják az anya szeméremdombját egészen a köldökig, még akkor is, ha nem hosszanti, hanem vizszintes vágást ejtenek. Na most én leborotválom magam alul, ez természetes, de a köldökömtől lefelé egy csíkban van pár szőrszál, amit nem szoktam leszedni, mert nem akarom, hogy megerősödjön. Kérdésem, lenne, hogy tényleg a köldökig borotválnak műtét előtt?

2.,Mütét után hány óra múlva kelhettél fel, és mikor kaptad meg a babádat? Megtudtad fogni, vagy nagyon gyenge voltál?

3.,Hogyan tudtál zuhanyozni műtét után?

2013. jan. 22. 15:58
1 2
 1/12 Golan Trevize ***** válasza:
52%

Feleségem esete:

1.) Sürgősségi császár volt, csak annyi időt kapott, hogy felhívjon, hogy induljak a kórházba. Se borotválás, se beöntés, semmi sem volt. Tervezettnél más a helyzet. Én azokat a szőszálakat csipesszel húznám ki, vagy legyantáznám, így biztosan nem fogják leborotválni.

2.-3.) Éjjel kb. fél 11-kor tolták ki a műtőből. Reggel 6-kor ébresztették, és elküldték zuhanyozni. Utána hozták a babákat, megmutatták, hogyan kell pelenkázni, de nem hagyták nála, mert nagyon gyönge volt, de elsősorban azért, mert alacsony a vérnyomása. Este még gyönge volt, de akkor már nem volt probléma.

2013. jan. 22. 16:06
 2/12 anonim ***** válasza:
56%

1. Mindenképp átmennek rajta, ha te megcsinálod, ha nem. Max. könnyebbítés nekik, hogy nem kell a dzsungelt leszedni. Szóval időben beljebb vannak az előkészületekben.

Utána jönn a beöntés, majd wc és írány a zuhany. Egyhelyen megy az egész procedúra!

Igen, a köldökig borotválnak. Majd ha érzéstelenítenek a műtőben, akkor érezni fogod, hogy viszik fel a lidokaint a nemi szerved és a köldököd közé. Tehát "lefestenek".

2. Reggel 10:18kor vették ki a lányom, este 9 fele keltem fel. Kb. 1 órán keresztül próbáltam felállni. Kérj segítséget, hogy az ágy végébe fáslit kössenek ki, hogy valamennyire feltud húzni magad.

A lányomat behozták szoptatni 3. Mindvégig fogták, mivel az infúziós kéznek végig kinyújtva kell lennie. A fejed nem emelheted, így mozogni sem tudsz normálisan.

Első nap nincs veleda gyermek, a megörzőben van. Csak másnap kapod meg, amikor a császáros szobából átvisznek a normál szobába.

3. Nagyon nehezen. Nem lehet vizes a seb, így én vittem egy textil pelust, amivel körbe töröltem magam.

Mondjuk nekem még nehezebb volt, mert szülés előtt 3 nappal ömlött a forró olaj a kezemre.. így se hajat nemtudtam mosni, se nagyon pancsolni.

2013. jan. 22. 16:10
 3/12 anonim ***** válasza:

Igen, lenorotválták, de csak egy csík ban, ahol vágtak, annak ellenére, hogy otthon caupaszra borotváltam, mégegyszer átmentek rajta.

Este 9-kor mütöttek, másnap reggel felkelhettem, letusolhattam.

Nekem a tusolás abból állt, a felső testem vizes törölközővel mostam át, nem mertem a tus alá beállni, mert a hasam le volt ragasztva, nem akartam eláztatni a kötést!

Az alsó testem tusoltam le vízzel!

Másnap fel bírtam kelni, nem volt gondd! Ami rossz volt, hoy ott maradt a nagy üres hasam, és mikor lehajoltam, a belső szerveim jobbra balra vándoroltak, na az kellemetlen volt!

A babát akkor kaptam meg, mikor kivették a katétert, mert azt is kapsz Császárnál, meg a gerinc érzéstelenítő szettet,akkor mehettem el a babámért.

Nem volt gondd, simán el tudtam látni, tudtam fogni.

Bár ott volt a férjem reggeltől estig, ő pelenkázta, öltöztette ha bukott...

2013. jan. 22. 16:14
 4/12 anonim ***** válasza:

1:egyszeri borotválástol nem fog erősödni.

2:nálunk főorvostól függ-nekem 24 órát feküdni kellett,más 8 óra után felkelhetett.a köv. etetésidőben kihozták a babát hogy láthassam,de ugye nem kelhettem fel.

3:nem érhette a sebet víz,de le volt ragasztva.csapnál mosakodtam felülröl,lent meg a zuhanynál,de én alig tudtam mozogni,mert probáltam ovatos lenni.

2013. jan. 22. 16:16
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!
2013. jan. 22. 16:25
 6/12 anonim ***** válasza:

1. Nekem nem borotváltak köldökig, csak lent, beöntést sem kaptam, pedig lett volna rá idő.

2.-3.: 6 óra múlva kellett felkelni és elmenni zuhanyozni, egy nővér elkísért. Igaz lassan, de egyedül tudtam zuhanyozni. Zuhany után kb fél óra múlva hozták a babát, de nekem azért jött így ki, mert mindenkinek 7 körül hozták, én meg 6-kor kelhettem fel. Simán tudtam fogni, igaz csak feküdtem, és 20-25 perc múlva el is vitték a babákat. Másnap reggel mehettem át a gyerekágyas osztályra, onnantól kezdve végig velem volt a kisfiam, csak fürdetéskor vitték el.

2013. jan. 22. 16:29
 7/12 anonim ***** válasza:

Én nagyjából borotváltam le magam, ugye semmit se láttam...

12 óra múlva kelhettem fel, akkor kellett lezuhanyoznom. Egyedül felkeltem, szülésznő (nővér) ott volt a zuhanyzáskor, segített.

Fél 10-kor császároztak, fél 6-kor hozták a babákat, egyiket egyik hónom alá, másikat másik alá dugták , én meg néztem jobbra-balra egyfolytában:)

2013. jan. 22. 16:57
 8/12 anonim ***** válasza:
1, :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
2013. jan. 22. 21:07
 9/12 anonim ***** válasza:

1- nekem nem borotválták le. És beöntés sem volt, csak katéter, de azt az érzéstelenítés után rakták fel, nem éreztem semmit belőle.

2- 11.54-kor született meg a kisfiam, fél óráig még matattak rajtam :-) majd 17:00-kor kellett felállnom

3- cicamosdással:-) a nővérke segített. Felül nedves törölközővel, a seb alatt zuhannyal. Miután kiszedték a varratokat (ami szombati műtét után szerdán volt), már érhette víz.

Amitől hülyét kaptam, az a narancssárga fertőtlenítő volt, mindenemet befogta. Amíg haza nem mentem és körömlakklemosóval neki nem estem :-) Ja, és a hátadon is van, a gerincérzéstelenítés miatt.

2013. jan. 23. 10:02
 10/12 anonim ***** válasza:

Az én Kisfiam szintén farfekvéses volt. 6 hónapja született. Én borotválkoztam itthon, de a köldök alatti vonalat nem. Hozzám sem nyúltak borotvával.

A műtét reggel 5-kor volt, felkelni kb délután fél 5-kor keltem fel először. Már lehetett volna előbb is, de fogadott szülésznőm volt, aki épp szülésnél volt, így rá vártam, meg az ügyeletesek egyébként sem foglalkoztak azokkal akiknek saját volt. A babát odahozták hozzám az ágyba délelőtt és délután is ott volt néhány órát.

Mikor felkelhettem és az őrzőből átkerültünk a szobába, akkor minden gond nélkül meg tudtam fogni. Gyengének nem éreztem magam egyáltalán, inkább csak a seb fájt, égett, húzódott.

Az első zuhanyzásban a felkelés után a szülésznő segített, arra egyedül képtelen lettem volna. Utána minden nap megoldottam egyedül. A sebtől lefelé gond nélkül meg tudtam fürdeni. Mivel a sebet nem érhette víz, így a sebtől felfelé inkább csak a kezemmel vizeztem magam és jól előrehajoltam, hogy ne csorogjon oda víz. Itthon pedig a párom segített alaposan megfürdeni, akkor egy törölközőt szorítottam a sebhez és ha arra folyt a víz akkor egyből letöröltem.

2013. jan. 23. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!