Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok! Ki mennyi idő...

Császárosok! Ki mennyi idő alatt épült fel?

Figyelt kérdés

sokan írják, hogy már aznap rohangáltak, nem volt semmi problémájuk. Máshol meg (bár ezt inkább a a császár-ellenesek hangsúlyozzák) az van, hogy a császárosok szenvednek mint a ló, több hónappal később is.

Még nem várok babát, de ha egyszer oda kerül a sor, 90%, hogy császáros leszek, mert nyitott szívvel születtem, nem szabad erőlködnöm.

2012. dec. 16. 17:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
44%
Én nekem sürgősségi császárom volt,9 óra vajúdás után,altatásban.Mikor felébredtem a műtétből nagyon rossz volt,sírtam,nem bírtam felkelni.Mondjuk azért volt rossz,mert leesett a szívhang,így én kb. öntudatlanul ébredtem,szóval valószínűleg ideges voltam,féltem stb. Az első nap az katasztrófa volt,de másnap már jól voltam,és járkálni is tudtam.
2012. dec. 16. 17:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát az aznapi rohangálást kétségbe vonom...

du. 5-kor volt a császárom, másnap reggel kellett lábra állnom először. A csecsemős nővérek segítettek, nem volt egyszerű. Hát a császár másnapja számomra igen keserves volt, de utána napról napra jobban voltam. Kellett az a 4 kórházban töltött nap arra, hogy valamennyire rendbe jöjjek. Amikor hazaértünk aznap még volt segítségem, de másnaptól senki, így ha tetszett ha nem nekem kellett ellátni a családomat. (férjemet, nevelt lányomat, a kisfiamat és magamat) Sokáig éreztem a sebet, kellett kb fél év, mire biztonsággal kijelenthettem, hogy na most már nem fáj egyáltalán.

2012. dec. 16. 17:57
 3/13 anonim ***** válasza:

Csütörtökön lesz programozott császárom, mert faros a kislányunk. Nagyon kiváncsi vagyok én is a válaszokra, és arra is, hogy én hogyan fogom birni.

Megírom majd neked utána:))

39 hkm

2012. dec. 16. 18:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a kórházban 12 óra után kötelező volt felkelni és ápolónői kísérettel elmenni önállóan lezuhanyozni. Hát, pokoli volt. Viccesen hangzik, de a wc-re való le-és felülés volt az egyik legmegterhelőbb program. (Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy nekem a katéterezés helye szinte jobban fájt, mint a hasam, de lehet, csak pechem volt.) A kórházi ágyam sajnos rossz volt, nem tudták leengedni, ülve nem ért le róla a lábam, kínszenvedés volt onnan lekecmeregni, és vissza. Ezt azóta sem értem, miért nem figyeltek erre, nagyon megnehezíti az életet.

Az első 24 óra volt a legnehezebb, de azt mondták, muszáj megpróbálni mozogni. A 2. napon kicsit aktívabbak voltunk, a 3. napon kezdtem újra embernek érezni magam. A 4. napon hazaengedtek, akkor a nem hirtelen mozdulatok szépen tervezetten mentek, el tudtam evickélni a lakásban. 7. napon már az utcán is sétáltam 1 km-t, onnantól kezdve már nem emlékszem a rosszra, az apróbb kellemetlenségek már elsimultak.

Aki még előtte áll: mindenki máshogy éli meg (érzéstelenítés fajtája is számíthat; volt, akinek pluszban a feje is szétrobbant), de ne ijedjetek meg, ha első nap úgy érzitek, ti soha többé nem fogtok normálisan mozogni. Óriási különbségek vannak, ahogy telnek az órák, nehéz akkor hinni benne, de tényleg percről percre jobb lesz. Próbáljatok majd minél több vizet inni és nem feküdni egész nap, mert annál nehezebb lesz felkecmeregni.

3-nak sok szerencsét; gondolj arra, egyszer a sz@r napok is egy kedves múltidéző sztori részei lesznek csak és megkopik a fájdalom :)

2012. dec. 16. 18:16
 5/13 anonim ***** válasza:
49%
Hozzáállás kérdése is. Én elhatároztam, hogy semmiképp nem hagyom el magam. Kicsit túl is lőttem a célon. Császár után 4 órával már forgolódtam jobbra-balra. 12 óra mulva már kimentem a mosdóig. Csak a csövek meg a zacsik idegesítettek, de másnap már azokat is kiszedték. Onnantól kezdve jó volt. Kicsit nehéz kikelni az ágyból, de nem is igazán fáj, inkább húzódik. (Legalább is nekem.) Adnak hashajtót, ha kéred ha nem, így az első pár wécézés könnyebb lesz. De az első szilárd széklet az azért durva. De nem vészes. Én addig nem vetettem ki a katétert amíg a hasi drain is benn volt, így nem kellett pisilni járnom csövekkel, zacskókkal. 3. nap már semmi bajom nem volt. Még a kórházban begyógyult a seb, már kötés sem kellett rá mire hazajöttünk. Azóta néha belenyilallt ha front volt.
2012. dec. 16. 18:39
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Én elég szenvedős vagyok, de viszonylag jól bírtam. Bababarát kórházban szültem és ugye ott neked "illik" ellátni a babát. Nekem is az ágyba beszállás volt a legrémálmabb az egészben a 150 centimmel: gyerekkel a karomban fellépni és egy sámlira és onnan egy tigrisbukfenccel... :) A kórházi 4 nap tényleg nehéz, de mint írták óráról órára javul és algopyrinnel ki lehetett húzni. Kb. a 3. héten már biztos nem fájt vagy akadályozott, viszont most 2 év múlván kezd elmúlni egy furcsa érzéketlen zsibbadó érzés a heg környékéről. Gondolom, ez szerencse kérdése is, mennyi ideget vágnak át.
2012. dec. 16. 19:08
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Szombat délben szültem, 5kor fel kellett állnom. Hétfőn 8kor ki is engedtek. De nagyon fájt. Kb. az az 5 nap, amíg maradni kellett, kell a helyreálláshoz.
2012. dec. 16. 20:53
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Az első és legfontosabb: mindegy, hogy ki hogy élte meg a császárt, az számít, hogy ne hagyd el magad! Császár után az első felkelés nehéz, de jusson eszedbe, hogy óráról órára jobb lesz! Másnap már "szaladni" fogsz. Ha nem vagy önsajnáló típus, akkor tényleg nem lesz gond. Persze, fáj, de egyre jobban leszel majd.

Egy 4 császáros anya

2012. dec. 16. 21:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Ez attól is függ kit mennyire visel meg.

8 óra vajúdás után császároztak érzéstelenítéssel délelőtt.Este az első felállás kegyetlen volt,reggel szintén.De amikor átvittek a gyermekágyas szobába és megkaptam a babám akkor kicsit jobban ment minden mert a fiamért jobban elviseltem a fájdalmat.Ha pl wc-nem kellett 10 perc volt míg fekvésből felálltam.Ha a fiam sírt másodpercek alatt sikerült felállni :)

Egy csaj valóban szaladgált császár után.Áttolták a kórterembe utána az egész kórházban keresgélték hol van :D A nővérek ott beszélték hogy más gátmetszés után nem bír így menni mint ez császár után :D

2012. dec. 16. 21:38
 10/13 anonim ***** válasza:

9-es vagyok

Az lemaradt hogy én kb 2 hónapig fal fehér voltam és csak lassan ment a felállás,felülés és lassabban mozogtam,mert volt hogy belenyilalt a hegembe ha rosszul mozdultam.

2012. dec. 16. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!