Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok, kérlek írjatok!?

Császárosok, kérlek írjatok!?

Figyelt kérdés

Arra volnék kíváncsi, hogy a császár után mennyivel tudtatok úgy mozdulni, mozogni, tenni-venni, hogy nem fájt a sebetek (varrás)? Mennyi ideig fáj az? Kell (és hova) varratszedésre menni? A babátokat vittétek ilyenkor? Utána -aki persze akart tornázni, hogy visszanyerje régi alakját-, az mennyi idő után tudott?

Aki nem tornázott, azoktól kérdezném, hogy mennyire maradt meg a hasatok (és ezt nem bántásként kérdezem).

Meglátszott a heg a későbbiekben? Milyen irányban vágják a hasat illetve a méhet?

Köszönöm előre is a válaszokat!

2012. szept. 29. 15:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 2 császárom is volt..szóval sorjában, meddig fáj ? változó nekem mind2nél kb a 3.napon már nem fájt max egy picit ha köhögtem..de volt olyan is aki mikor az elsőt szültem akkor 1 hete volt bent és ki se bírt egyenesedni mert fájt neki de nagy átlagban 1 héten belül már nem fáj!!

varratszedésre a kórházba kell visszamenni attól függ mennyit kell bent lenned (besárgul a pici többet lehet akkor szedik ki mielőtt elmész)de nagy átlagban a császárhoz képest 1 hét múlva hívnak vissza (nekem mind2nél az volt) vittem őket addig a férjem volt kint velük..

elméletileg tornázni 2 hónap után szabad hasazni én mondjuk nem hasazok a gerincem miatt de azt is fokozatosan be lehet vezetni..

nekem van hasam nem lóg de van..

nekem látszik a heg attól függ milyen a bőröd a nagy átlagnak vékony csik marad és halvány( nekem van valami baja a bőrőmnek vagy hiányzik belőle valami passz de az összes műtétem varrásom vagy nagyobb sebem vastag és pirosas lilás szin...de ez ritka!!! sajna én beleesek ebbe de nem zavar takarja a bugyi :)

bugyi vonal alatt vízszintesen vágnak

2012. szept. 29. 15:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Egy hétig szenvedtem nagyon,és két hét után nem éreztem már fájdalmat.9 nap múlva kellett a kórházba varratszedésre mennem,a kicsire vigyázott anyósom,így nem kellett magammal vinnem.Sokáig szoptattam,így nem tornáztam,szerencsére súlyfeleslegem nem is volt.Mivel csak a hasam nőtt,de az nagyon,így a laza kötőszöveteknek hála,megereszkedett,és olyan csíkos,hogy egy zebra megirigyelhetné,de mindig azt mondom,hogy nagyobb bajunk sose legyen:)Egész lent bugyi vonal alatt vágtak,már alig látszik,de ha látszana sem zavarna különösebben.

Már most tudod,hogy az lesz?

2012. szept. 29. 15:23
 3/14 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem két császárom volt, az első jobban megviselt, kb. az első hetet kínszenvedésként éltem meg. Segítségem nem nagyon volt a baba mellé, és minden fekvésből felkelés nagyon fájt. 1-2 hétig "erősen" éreztem a sebem. A hegem ronda maradt, viszketett stb. DE! A második császárnál SEMMI rossz élményem nem volt, már 2. nap hajat mostam a kórházban, hoztam-vittem a babát, itthon fitt voltam, a nagyobbat is emelgettem gond nélkül (persze azért odafigyeléssel). A hegem szebben gyógyult, és már kevésbé is látszik. Szóval szerintem kiszámíthatatlan, hogy milyen állapotban lesz utána az ember, de az biztos, hogy a pozitív hozzáállás sokat dobhat a dolgon. (És ha valaki bevisz a kórházba normális ennivalót a kismamának:))) ). Lehet, hogy az is számított, hogy az első babám este született, és pocsék volt utána az éjszaka, a második viszont reggel, és nappal akadt más dolgom is, mint a sebre figyelni... Elsőnél felszívódó varratot kaptam, a másodiknál nem felszívódót(hogy szebben gyógyuljon), de hazaengedéskor kiszedték már azt is.

A poci általában jobban megmarad, mint a természetesen szülők esetében, de ez később tornával ledolgozható. Nem mondom, hogy olyan feszes a hasam, mint a gyerekek előtt volt, de a régebbi ruháim ugyanúgy rám jönnek. Császár után célszerű 2-3 hónapot várni, mire elkezdesz tornázni.

2012. szept. 29. 15:23
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

#3 Bocs, az kimaradt, hogy alapesetben mostmár vízszintesen vágnak, amit takar a bugyi.

Nekem 4.napon szedték ki a varratokat, akkor is jöhettem haza. És nekem is keloidos a bőröm, de lehet a hegre szilikontapaszt kapni, az sokat segít. Körömvirágkrém/Aloe First/Szilikonos krém...ezek mind segíthetnek a heggyógyulásban.

2012. szept. 29. 15:28
 5/14 anonim ***** válasza:

2,5 hónapja császároztak, délután 5kor, másnap reggel 9 kor felkeltettek, fürdés, vizit és utána már velem volt a kisfiam. Egy ágyasban voltunk, csak ketten, minden ment, 2 napig óvatosan keltem fel, de nem volt vészes. Sokkal jobban fájt az oxitocin injekció, napi 2, na ehhez kértem fájdalomcsillapítót..... 4 nap múlva hazamehettünk, akkor volt varratszedés, a saját dokim megvizsgált és megcsinálta a zárót, utána csak 6 hetes kontrollra kellett mennem. Otthon már sima betét elég volt, 1 hét után csak tisztasági betétet használtam.

Én most kezdek tornázni, mert a tejcsi az első, nem akarom túlterhelni magam fizikálisan, de 6 kiló maradt rajtam.

A szeméremszőrzet vonalában vágnak vízszintesen, nekem csak egy halvány csík van, kicsit érzéketlen még a környéke, de ez majd múlik állítólag. A hasizmot már nem vágják, csak széthúzzák, így hamarabb gyógyul (legalábbis ahol én szültem).

2012. szept. 29. 16:04
 6/14 anonim ***** válasza:
Éppen 5 napja császároztak. A hasam 2 napig fájt iszonyatosan, akkor én is görnyedve jártam, nagyon nehéz volt kiegyenesednem. Az ágyban fordulás egyik oldalról a másikra kb. 10 percbe telt. :( Aztán anyukám hozott hasfogót, az nagyon sokat segített, járásnál már nem húzódott annyira a pocakom. A vágás nekem is a szeméremcsont felett van vízszintesen, de még nem láttam (nem is nagyon akarom mostanában). A varratot ma reggel szedték ki. Viszont ami a hasfájásnál ezerszer rosszabb, az a fejfájás!!! Nem tudom másnál hogy van, de csak feküdni tudok 2 napja, mert ha felülök a fejem szét akar robbanni, a hátam közepétől indul a fájdalom, végig a nyakamban, a vállaimban. A nyakam teljesen lemerevedik. Fájdalomcsillapító nem használ. A spinális érzéstelenítő miatt van amúgy, nem tudom mikor fog elmúlni. :( Úgyhogy az tanácsolom, hogy készülj fel, napi 6-8 liter folyadékot kell inni, azzal talán jobb. Én 4-5 liternél nem bírok többet inni.
2012. szept. 29. 17:05
 7/14 anonim ***** válasza:
48%

Én két órával rá már simán ültem törökülésben az ágyon. Másnap már lementem a büfébe kávézni, szóval engem nagyon nem viselt meg.

Ahogy hazajöttünk már másnap beraktam egy mosást, apróbb dolgokat megcsináltam.

Sajnos szinte egyáltalán nem volt tejem, úgy hogy én 8 hét után nekiálltam edzeni! Azóta is tornázom.

2012. szept. 29. 18:08
 8/14 anonim ***** válasza:
Te jó ég,két óra múlva felülhettél?Nekem 12 órán keresztül a fejemet sem volt szabad felemelni az ágyról.
2012. szept. 29. 18:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Császár után kizártnak tartom a 2 óra utáni törökülést....

12 órát kellett feküdnöm a spinál miatt hiába akartam, meg sem tudtam mozdítani a lábaimat....teljesen érzéketlen volt mellkastól lefelé mindenem, kb 5-6 óra múlva kezdtem fokozatosan érezni.

2012. szept. 29. 18:48
 10/14 anonim ***** válasza:
mozogni jól tudtam miután letelt a 12 óra de a vágás érzékeny volt 6 hónapig.Nekem nem volt varratszedés hanem mielött hazajöttünk (4.nap)elcsíptek a két szélén valamit,leragasztották és ennyi.A hasamon a bőr még mindig olyan kis petyhüdt de az is igaz hogy nem tornázom.
2012. szept. 29. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!