Császárosok, kérlek írjatok!?
Arra volnék kíváncsi, hogy a császár után mennyivel tudtatok úgy mozdulni, mozogni, tenni-venni, hogy nem fájt a sebetek (varrás)? Mennyi ideig fáj az? Kell (és hova) varratszedésre menni? A babátokat vittétek ilyenkor? Utána -aki persze akart tornázni, hogy visszanyerje régi alakját-, az mennyi idő után tudott?
Aki nem tornázott, azoktól kérdezném, hogy mennyire maradt meg a hasatok (és ezt nem bántásként kérdezem).
Meglátszott a heg a későbbiekben? Milyen irányban vágják a hasat illetve a méhet?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Nekem 2 császárom is volt..szóval sorjában, meddig fáj ? változó nekem mind2nél kb a 3.napon már nem fájt max egy picit ha köhögtem..de volt olyan is aki mikor az elsőt szültem akkor 1 hete volt bent és ki se bírt egyenesedni mert fájt neki de nagy átlagban 1 héten belül már nem fáj!!
varratszedésre a kórházba kell visszamenni attól függ mennyit kell bent lenned (besárgul a pici többet lehet akkor szedik ki mielőtt elmész)de nagy átlagban a császárhoz képest 1 hét múlva hívnak vissza (nekem mind2nél az volt) vittem őket addig a férjem volt kint velük..
elméletileg tornázni 2 hónap után szabad hasazni én mondjuk nem hasazok a gerincem miatt de azt is fokozatosan be lehet vezetni..
nekem van hasam nem lóg de van..
nekem látszik a heg attól függ milyen a bőröd a nagy átlagnak vékony csik marad és halvány( nekem van valami baja a bőrőmnek vagy hiányzik belőle valami passz de az összes műtétem varrásom vagy nagyobb sebem vastag és pirosas lilás szin...de ez ritka!!! sajna én beleesek ebbe de nem zavar takarja a bugyi :)
bugyi vonal alatt vízszintesen vágnak
Egy hétig szenvedtem nagyon,és két hét után nem éreztem már fájdalmat.9 nap múlva kellett a kórházba varratszedésre mennem,a kicsire vigyázott anyósom,így nem kellett magammal vinnem.Sokáig szoptattam,így nem tornáztam,szerencsére súlyfeleslegem nem is volt.Mivel csak a hasam nőtt,de az nagyon,így a laza kötőszöveteknek hála,megereszkedett,és olyan csíkos,hogy egy zebra megirigyelhetné,de mindig azt mondom,hogy nagyobb bajunk sose legyen:)Egész lent bugyi vonal alatt vágtak,már alig látszik,de ha látszana sem zavarna különösebben.
Már most tudod,hogy az lesz?
Szia! Nekem két császárom volt, az első jobban megviselt, kb. az első hetet kínszenvedésként éltem meg. Segítségem nem nagyon volt a baba mellé, és minden fekvésből felkelés nagyon fájt. 1-2 hétig "erősen" éreztem a sebem. A hegem ronda maradt, viszketett stb. DE! A második császárnál SEMMI rossz élményem nem volt, már 2. nap hajat mostam a kórházban, hoztam-vittem a babát, itthon fitt voltam, a nagyobbat is emelgettem gond nélkül (persze azért odafigyeléssel). A hegem szebben gyógyult, és már kevésbé is látszik. Szóval szerintem kiszámíthatatlan, hogy milyen állapotban lesz utána az ember, de az biztos, hogy a pozitív hozzáállás sokat dobhat a dolgon. (És ha valaki bevisz a kórházba normális ennivalót a kismamának:))) ). Lehet, hogy az is számított, hogy az első babám este született, és pocsék volt utána az éjszaka, a második viszont reggel, és nappal akadt más dolgom is, mint a sebre figyelni... Elsőnél felszívódó varratot kaptam, a másodiknál nem felszívódót(hogy szebben gyógyuljon), de hazaengedéskor kiszedték már azt is.
A poci általában jobban megmarad, mint a természetesen szülők esetében, de ez később tornával ledolgozható. Nem mondom, hogy olyan feszes a hasam, mint a gyerekek előtt volt, de a régebbi ruháim ugyanúgy rám jönnek. Császár után célszerű 2-3 hónapot várni, mire elkezdesz tornázni.
#3 Bocs, az kimaradt, hogy alapesetben mostmár vízszintesen vágnak, amit takar a bugyi.
Nekem 4.napon szedték ki a varratokat, akkor is jöhettem haza. És nekem is keloidos a bőröm, de lehet a hegre szilikontapaszt kapni, az sokat segít. Körömvirágkrém/Aloe First/Szilikonos krém...ezek mind segíthetnek a heggyógyulásban.
2,5 hónapja császároztak, délután 5kor, másnap reggel 9 kor felkeltettek, fürdés, vizit és utána már velem volt a kisfiam. Egy ágyasban voltunk, csak ketten, minden ment, 2 napig óvatosan keltem fel, de nem volt vészes. Sokkal jobban fájt az oxitocin injekció, napi 2, na ehhez kértem fájdalomcsillapítót..... 4 nap múlva hazamehettünk, akkor volt varratszedés, a saját dokim megvizsgált és megcsinálta a zárót, utána csak 6 hetes kontrollra kellett mennem. Otthon már sima betét elég volt, 1 hét után csak tisztasági betétet használtam.
Én most kezdek tornázni, mert a tejcsi az első, nem akarom túlterhelni magam fizikálisan, de 6 kiló maradt rajtam.
A szeméremszőrzet vonalában vágnak vízszintesen, nekem csak egy halvány csík van, kicsit érzéketlen még a környéke, de ez majd múlik állítólag. A hasizmot már nem vágják, csak széthúzzák, így hamarabb gyógyul (legalábbis ahol én szültem).
Én két órával rá már simán ültem törökülésben az ágyon. Másnap már lementem a büfébe kávézni, szóval engem nagyon nem viselt meg.
Ahogy hazajöttünk már másnap beraktam egy mosást, apróbb dolgokat megcsináltam.
Sajnos szinte egyáltalán nem volt tejem, úgy hogy én 8 hét után nekiálltam edzeni! Azóta is tornázom.
Császár után kizártnak tartom a 2 óra utáni törökülést....
12 órát kellett feküdnöm a spinál miatt hiába akartam, meg sem tudtam mozdítani a lábaimat....teljesen érzéketlen volt mellkastól lefelé mindenem, kb 5-6 óra múlva kezdtem fokozatosan érezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!