Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Császárosok válaszolnátok pár...

Császárosok válaszolnátok pár kérdésemre?

Figyelt kérdés

Második babámat várom, farfekvésben van, azt mondta az orvosom, ha nem fordul be, akkor tuti császár. Nekem az első szülésem hüvelyi volt ezért lenne pár kérdésem:

1., Olvastam egy könyvben, hogy császármetszésnél leborotválják az anya szeméremdombját egészen a köldökig, még akkor is, ha nem hosszanti, hanem vizszintes vágást ejtenek. Na most én leborotválom magam alul, ez természetes, de a köldökömtől lefelé egy csíkban van pár szőrszál, amit nem szoktam leszedni, mert nem akarom, hogy megerősödjön. Kérdésem, lenne, hogy tényleg a köldökig borotválnak műtét előtt?

2.,Mütét után hány óra múlva kelhettél fel, és mikor kaptad meg a babádat? Megtudtad fogni, vagy nagyon gyenge voltál?

3.,Hogyan tudtál zuhanyozni műtét után?

2013. jan. 22. 15:58
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem is farfekvés miatt volt császár, csak mivel előbb elindult, sürgősségi lett. Köldöktől leborotváltak előtte, de beöntést nem kaptam.

Éjjel 3:20-kor született a babám, délelőtt 11 körül kelhettem fel, persze segítség kellett. Kérdezték, hogy fel akarok-e már kelni, de mivel ez volt a feltétele, hogy behozzák a picit, ezért majd meghaltam, hogy felkelhessek végre. Utána végig velem volt, gyengének nem éreztem magam, csak fájt a seb. A zuhanyzás úgy zajlott, mint az előttem íróknál is, nagyon nehezen.

2013. jan. 23. 14:31
 12/12 anonim ***** válasza:

Vajúdás közben döntöttek császár mellett.

1. Hiába borotválkoztam otthon mielőtt toltak a műtőbe a szülésznő leborotvált,de csak ott ahova a vágást tervezték,a köldököm alatt otthagyta (vízszintes,annyira lent van hogy semmilyen bugyiból nem látszik ki)

2. Kórházanként változó.Reggel 9-kor császároztak érzéstelenítésben,az éjszakás nővér állított fel először.Napközben behozták szopizni a babát 2-3x. Következő nap vittek át a gyermekágyas részlegre ahol onnantól kezdve reggel 5-től este 10-ig velem volt a baba.Pelenkázni segítettek,hogy "ne erőltessem meg" magam. 4. naptól meg átjártam a koraszülött osztályra ami másik épületben volt.

3. A kezemben fogtam a zuhanyt és csak lepocsoltam magam,mert vigyázni kellett hogy a kötés ne legyen vizes.Amikor kivették a kapcsokat akkor már nem tettek rá kötést így tudta rendesen zuhanyozni,csak nem volt szabad áztatni a sebet.

2013. jan. 24. 22:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!