Otthonszülés -párti anyukák, válaszolnátok?
Egy kérdsről jutott eszembe. Mondjuk tegyük fel van egy egészséges terhesség, de a baba nem fordul be, akkor is be lehetne vállalni elméletileg (gyakorlatilag) egy faros szülést otthon?
Illetve tegyük fel, az utolsó napokban visszafordul fejfekvésből, ( ez nem érezhető általában egy laikus kismamának), ilyenkor is vállalható az otthonszülés?
Természetesen mki válaszolhat, de elsősorban "hozzáértők" véleménye érdekelne!
Szerintem meg semmilyen esetben nem kellene otthon szülni. A legtökéletesebbnek tűnő terhességben is akadhat olyan gond, amit nem lehet otthon megoldani.
Óriási felelőtlenségnek tartom.
Régen sokan szültek otthon, bába segítségével. Nagyon sok kisbaba és anyuka halt meg emiatt.
Ma felelőtlenség otthon szülni. Az utolsó pillanatban is lehet valami gond, mire orvoshoz, kórházba jutna a szülő nő vagy a gyerek, meghalna. Igaz, nagyon ritkán, de ez a kórházban is előfordulhat.
Otthon nagyon nehéz steril körülményeket biztosítani, és a babának, ha kell inkubátort.
Milyen hozzáértőre gondolsz? Orvosra? Nem fogja azt mondani, hogy szülj otthon. Az aki már szült otthon pedig nem szakértő.
A kérdésfeltétel szerint nem nekem szólt amúgy a kérdés. Úgyhogy válaszolni nem fogok. De arra lennék kíváncsi, hogy egy előreláthatóan komplikáltabb szülést miért vállalna be valaki otthon? Egyébként sem értem, de így pláne nem. És miért jó egyáltalán otthon szülni? Mi hajt? Tényleg kíváncsi vagyok, mert nem ismerek otthonszülő nőt. Miért olyan jó ez?
Itt egy orvos írja le a tapasztalatait, aki Svájcban praktizált sokáig, és sokszor kísért szüléseket otthon vagy szülőotthonban. Akit érdekel, érdemes elolvasni :)
Ez a doki nem messze lakik tőlünk. Van is híre rendesen. Gyerekorvos doktornőt idézek, aki ismeri személyesen: " Soha nem mennék hozzá, nem is ajánlom senkinek. Hajmeresztő dolgokat csinál. Le is vezetett otthon pár szülést a környéken, azt mondták, már nem volt idő mentőt hívni. Szerencsére nem lett komplikáció, mert a dr. úr egy szakbarbár." Persze a szülés után meg hívták őt, hogy azért lássa el az újszülöttet, meg vizsgálja meg, minden rendben van-e vele. Mindezt kórházi eszközök nélkül.
Egy csajjal is beszéltem a dokiról, aki hozzá járt évekig, mert azt mondta neki, majd ő segít, hogy teherbe essen. Hát nem jött össze, viszont elég sokba került anyagilag. Most talán már rászánja magát a lombikra, miután beszéltünk.
Szóval nem tudom, én nem hallgatnék erre az orvosra. Csak azért, mert Svájcban is dolgozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!