Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni fájdalomcsillapít...

Szülés utáni fájdalomcsillapítás. Mit szabad és mit nem?

Figyelt kérdés

Nem vagyok még terhes,csak igyekszem jó előre felkészülni mindenre,jó egy kicsit lélekben is edzeni a dologra:)

A kérdésem arra irányulna,hogy a császármetszés(esetleg gátmetszés) után,kapnak a kismamák fájdalomcsillapítást?Vagy abszolút nem lehet semmit sem?A császármetszés nagyon komoly műtét,ilyenkor milyen készítményeket adhatnak?Gondolom nem fogják a legerősebbet,nehogy átmenjen a tejbe.Hasonlóképp a gátmetszés után.Tudom ilyenkor mindenki azt mondja,hogy tudtad mit vállalsz amikor teherbe estél ésatöbbi ésatöbbi,de akkor is.Volt már egy komoly műtétem,igaz a végbélnél kellett műteni,majd a belső varratokat húzták,de nem is tudom,igyekszem arra gondolni,hogy ha azt túléltem ezt is,nah de akkor is:)

Remélem azért nekem MAJD,nem lesz szükségem a császárra,de a kérdés akkor is kell:)

2009. szept. 6. 17:43
 1/3 anonim ***** válasza:
szia.A császárrol nem tudok nyulatkozni,de a sima szülés után 1 nappal kértem és adtak is fájdalomcsillapítót ami nem árt a babának sem.De nem a gátmetszés miatt,hanem mert húzódik össze a méh,és egyéb rendeződések mennek bent végbe és az tud fájni,de nagyon.Hála én csak 2 bogyót kértem,mert utána már egyhült a fájdalom azt meg kibírtam.
2009. szept. 6. 20:01
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a császárról nem tudok nyilatkozni, mert normáls úton szültem.

Én gátmetszés előtt kaptam oda helyi érzéstelenítőt, valamint akkor, amikor stoppolt össze a doki szülés után.

Miután annak a hatása elmúlott, úgy 20 perc után, na akkor egy picit fájt lent a gátam. De mire letelt a 2 órás megfigyelés, addigra elmúlt a fájdalom. Utána 2-3 napig ülni volt kellemetlen, de az már nem fájt, csak feszített.

2009. szept. 6. 20:03
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor én nyilatkozok a császárról.

Én kaptam fájdalomcsillapítót, először infúzióba, majd sima gyógyszert. Amikor jött a nővér, rögtön szóltam neki és már adta is. Azt nem tudom, milyen gyógyszer volt (eszembe se jutott rákérdezni), de nem tarom valószínűnek, hogy olyat adnának, ami a tejcin keresztül árthatna a babának.

2009. szept. 7. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!