Miért van szülés közben az a rész, amikor nem szabad nyomni?
Pontosan ahogy az előző írta. Nem véletlen az, hogy régen rutin volt, hogy ha kellett, ha nem csináltak gátmetszést. (Persze még akkor is szakathatsz itt-ott.)
Én pont ezért nem értem a mai anyukákat-főleg ahol első gyerek lesz-, hogy márpedig őt ne vágják, hanem gátvédelem legyen. Ott nagyon észnél kell lenni, és követni a szülésznő utasításait. Nem hiszem, hogy én lettem volna az egyetlen akinek ez nem ment. Mondjuk én nem is bántam, hogy vágnak.
Nyomni akkor kell, amikor jön a fájás, mert igazából a fájás tolja ki, mi meg segítünk.
Közben nem kell nyomni, mert minek.
De van olyan, hogy nem szabad nyomni fájás közben sem, hanem el kell lihegni, ki kell bírni, vissza kell tartani, lehet hogy erre gondolsz.
Ez olyankor van például, ha gátvédelmet akarsz, és még masszírozzák vagy valami ilyesmi. Még nem elég tág, jobb, ha nem nyomod épp, hogy ne szakadjon.
Második 19.09 vagyok.
Nem tudom, hogy lehet megakadályozni, de én már kértem, hogy vágjanak, mert nem lett volna több erőm több fájáshoz, akkor úgy éreztem. A doki pedig gátvédelmet akart, azt mondta, simán át fog jönni.
De nem bántam meg a vágást, igaz, utána egy hétig fájdogált, és fájt, de túl vagyok rajta, most meg olyan, mint régen.
Kapaszkodj bele a szülőágy karfájába és azt szorítsd, ha jön a fájás és nem szabad nyomnod.
Én pl. ezt csináltam, nem akartam a párom kezét eltörni :DD
Barátnőm vitt be egy kis babzsákot és azt szorította meg akkor.
Nem feltétlenül csak a gát miatt nem szabad nyomni.
Amikor még nem simult el teljesen a méhszáj, akkor már elég erős nyomási inger van, ha ekkor nyomsz, akkor a méhszájad repedhet, ami nem jó, se repedés, se a későbbi varrás szempontjából.
A doki figyeli, és ha teljesen elsimult, akkor lehet nyomni:)
Utána a gátvédelem esetén szintén vissza kell időnként tartani, hát nekem nem ment, úgy jött kifelé a kicsi, mint a gyorsvonat:)
19:25-ös vagyok: a fájások 12:00 körül jöttek és 13:26kor már megvolt a kicsi.
Kisfiam lett: Kristóf Dániel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!