Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Csak nekem volt rossz élmény...

Csak nekem volt rossz élmény a szülés?

Figyelt kérdés
Itt szinte csak olyanokat olvasok hogy 'jaj mekkora élmény a szülés' meg hasonlók.Tudom vannak akik könnyedén szülnek,sajna nekem sz@r volt de nagyon! Megindított szülésem volt.Egyből 2 perces fájásaim lettek,burokrepesztés után meg még erősebb.Ez több órán keresztül tartott.A kitolás csak háromnegyed óra volt,na az szinte leányálom volt mert már tudtam hogy mindjárt vége lesz.Mégcsak 3 hónapos a kislányom de már a második babáról kérdeznek.Háát nagyon meggondolom talán pár év múlva.Leszögezném hogy nagyon vártuk a Babát,5 év után a második lombikkal
2013. jan. 25. 12:12
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
17# szerencséd volt, ,azt tudod hogy ez nem átlagos? Ha nekem ilyen könnyen menne biztos szültem volna vagy hatot :)
2013. jan. 25. 15:22
 22/35 anonim ***** válasza:
100%

Anyu szerint a szülés bár nagyon fájdalmas, csodálatos dolognak tartja és szerinte az évek megszépítik az emlékeket. Ő már 10 éve is ezt mondta és szerinte tényleg egy nagyon szép és érdekes dolog.(2 gyereket szült) Na a húga már másképp látja a dolgokat, neki csak egy gyereke van és azt mondta hogy soha többet nem szülne (mondja ezt 18 év után is). Szerinte egy borzalmas dolog-élmény, ő is azt mondja hogy igazán hozhatná tényleg a gólya a babákat. Neki a 18 év alatt sem szépült meg az emlék pedig kb 4 óra alatt megszűlt, szóval nem kellett napokig szenvednie.

Kinek mi, én tisztában vagyok vele hogy nagyon fog fájni és biztos hogy szidni fogom magunkat a szülőágyon hogy egyáltalán eszünkbe jutott gyereket vállalni :) de ahogy elöttem is írták, ez egy szükséges "rossz" és szerintem a baba majd megszépíti a fájdalmat.

30hkm

2013. jan. 25. 16:05
 23/35 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudtam örülni a babának. Annak örültem, hogy nincs több fájás, de ennek földöntúlian. :)
2013. jan. 25. 16:12
 24/35 barackvirág 5 ***** válasza:

14éve szültem az első gyermekemet,kórházba érkezéstől 10óra telt el mire megszületett a kisfiam.Iszonyúan fájt a vajúdás.A kitolásra minden erőmet összeszedve azt hittem én erre nem vagyok képes,elég!Nem bírom tovább!Aztán csak meg lett és azt hittem vége a szenvedésnek!Mivel gátmetszés is volt amit viszont nem éreztem,így varrni is kellett.Na az fájt csak igazán!

Meg is fogadtam akkor több gyermekem nem lesz!

Eltelt 11év,új szerelem,új esküvő és nagyon szerettünk volna közös gyermeket,de féltem a szüléstől.Aztán csak bevállaltam.Ég és föld volt a 2 szülés között a különbség.Bár mind a kettő természetes úton született.

A 2.kisfiammal 16:10-re kórházban voltam 10perces fájásokkal,és 4 ujjnyira nyitva.17:15-re meg is lett.Alig fájt a vajúdás.Gátmetszést a nem kértem,hogy ne kelljen varrni. De az orvos azt mondta már meg is volt :)

3. nyomásra meg született Kadosa.Ma 2éves.

A varrás sem volt kibírhatatlan,inkább csak kellemetlennek írnám mint fájdalmasnak.

Most várom a harmadik kisfiamat 30hetes vagyok.Remélem olyasmi lesz mint a 2 szülésem.Kellemetlen,de kibírható!

2013. jan. 25. 17:11
 25/35 anonim ***** válasza:
nekem is borzasztó volt!14 órát vajúdtam(indították).de nem tágultam semmit!borzalmasan rosszul voltam!addig vártak az orvosok mire leesett a baba szívhangja!na akkor mondtam az orvosnak hogy császározzon meg mielőtt nagyobb baj lesz!habár én már az elején mondtam hogy császárt soha!na ez akkor megváltozott!!!lassan 7 hónapos a kisfiam!én a mai napig depressziós vagyok a szülés miatt!én biztos hogy még egyszer nem fogok szülni!ezt a párommal is közöltem mert én ezen még egyszer nem megyek keresztül!én sem tudok a szülésre boldogan visszagondolni!sajnos!!!
2013. jan. 25. 17:18
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
Szörnyű volt nekem is... 30 óra IGAZI KÍNLÓDÁS után császár, mert nem tágultam szinte semmit, aztán kiderült, hogy jé, de jó h császár lett, meg se tudtam volna szülni hisz 4X volt a nyakán a zsinór... A vizem zöld volt, amit persze be is nyelt a gyerek. A mai napig végigfolyik a jeges veríték a házamon annyira szörnyű volt! Nem bántam meg, de nagyon megrázó volt, egy darabig nem tervezek kiserdőt, a kislányom most 5 hetes.
2013. jan. 25. 17:39
 27/35 anonim ***** válasza:

Nekem nem a szülés, hanem az utána következő hetek voltak szörnyűek.

Tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának, de felmerül bennem a kérdés, hogy azok közül, akiknek ilyen szörnyű élmény maradt, kiknek volt fogadott orvosa?

Nekem az volt, 40+6 napra indított, az előkészítés után a liftben elkezdett folyni a magzatvíz,az oxi ellenére sem voltak érezhető fájásaim, a gép szépen mutatta az összehúzódásokat, a derekamban éreztem de semmi egyéb. 3x megvizsgált, 8 óra alatt semmi nem történt, 6 óra után azt mondta, hogy császár, mert itt napokat is várhatunk mire történik valami, de nem akarja, hogy valami gond legyen. A fiam a fejével a méh passzív szakaszát nyomta, nem a méhszájat. Fél 8kor kötötték be reggel az oxit, 5kor született meg a fiam. Nem értem, miért kell ennyit szenvedni hagyni az anyákat.....

Nekem így fájdalommentes, szép élmény a szülés, ennek ellenére nem vállalok több gyerkőcöt. Sajnálom, hogy másoknak nem és szerintem ez javarészt az orvosoknak, kórházi körülményeknek köszönhető.

2013. jan. 26. 09:34
 28/35 anonim ***** válasza:
43%

Nekem szép élmény volt a szülés, 12 hete szültem, de már rögtön utána így gondoltam. A magzatvíz elfolyása után 2 órával rendszereződtek a fájások. Éreztem, hogy fáj, mondtam, h kb mensi görcsöket érzek. A szülésznő mosolyogva mondta, h majd másnap reggelre lesz ebből baba és sokkal jobban fog fájni. Ekkor megvizsgált a doki, 1 ujjnyira voltam nyitva. Kaptam kúpot, elmentem a férjemmel zuhanyozni. Már alig bírtam állni. Utána felfeküdtem a szülőágyra,hogy nst-t csináljanak és már le sem szálltam. 2 óra múlva jött megint a szülésznő, hogy menjek el pisilni. Mondtam neki, hogy nem tudok leszállni, szerintem kezd kibújni a baba. Nem akart hinni nekem, de szólt a dokinak, aztán el kezdtek sietni, mert 4 ujjnyira nyitva voltam. Gyorsan telefonáltak a fogadott dokimnak. Aztán elnézést kért, hogy pisiltetni akart, de első baba nem szokott ilyen gyorsan jönni. Utána megdicsért, hogy ilyen jól tűröm. A dokim hamar odaért, aztán elkezdtem nyomni. Nagyon fájt, de mindenféle fájdalomcsillapító nélkül szültem.

Csinált gátmetszést, amit nem éreztem, de a varrásnál minden öltést. A vágáson kívül repedtem is, a gyors tágulás miatt. Elég nehezen gyógyult, a hüvelyemben 2 belső varrat nem szívódott fel. De itt vagyok és azon gondolkodunk, mikor jöjjön a kistesó.

A férjem egész idő alatt velem volt, együtt csináltuk végig, ami nagyon sokat számított.

A lepontozás ellenére leírom, hogy szerintem nem igazi nő, aki szörnyűnek nevezi a szülést, meg valaki itt undorítónak is nevezte.

2013. jan. 26. 17:07
 29/35 anonim ***** válasza:
71%
Majd ha megszenvedsz egy olyan szülést, mint mi, akkor gyere vissza! Hidd el, te sem leszel jobb véleménnyel. Te igazi nő! :)
2013. jan. 26. 17:10
 30/35 anonim ***** válasza:
10-es vagyok, nekem volt fogadott orvosom a kezdetektől, bár lehet, hha nem nála szülök a fiam nem marad életben, szóval én neki nagyon hálás vagyok, annak ellenére is, hogy jóóól megkínzott :))
2013. jan. 26. 18:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!