Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Félek a szüléstől, valóban...

Félek a szüléstől, valóban nagyon szörnyű?

Figyelt kérdés
2009. aug. 31. 15:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
84%
nem életed legszebb pillanata lesz mikor a kicsit a kezedbe tartod és minden rosszat elfelejtesz!
2009. aug. 31. 15:37
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell töle félni.Legyél vele tisztában hogy igen is fáj,de sokunk kibírta már.

Meditálj,sétálj nagyokat.

Mikor a picidet megpillantod mindent elfelejtesz.Ez tényleg így van.Nekem 38 órás szülésem volt,nehéz,de ma´ra szinte nem is emlékszem rá. :)

Most úton van a kistesó. :D

2009. aug. 31. 15:48
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem szörnyű, de nagyon fáj. Készülj fel a fájdalomra, járj al tornázni és jógázni, ott megtanítják a helyes légzést az sokat segít.
2009. aug. 31. 16:01
 4/13 anonim ***** válasza:
88%

A tények: (az én esetemben)

Nagyon fájt, kapaszkodtam a párnába minden fájásnál.Nem kiabáltam,nem is lett volna erőm!Sokan írják gondolj a babára én próbáltam is de még az agyam is leblokkolt!Egyfolytában arra gondoltam nemsoká vége, erőt gyűjtsek, mindjárt jön a következő fájás.

De kicsit hosszabb várakozás után kijött az én drága életem.És még mosolygott is!Rögtön szültem volna mégegyet!

2009. aug. 31. 16:11
 5/13 anonim ***** válasza:
91%

Így van: fáj, de kibírható!

Minden görcsnél és fájásnál arra gondoltam, hogy ennyivel is közelebb vagyok hozzá, hogy végre megölelhessem... Nekem ez a pozitív hozzáállás segített és egyáltalán nem találtam "szörnyűnek".

Meg az is jó volt, hogy előtte sokat olvastam magáról a folyamatról, és így tudtam, hogy mikor mi történik velem, melyi kszakaszban vagyok, mi várható. Így számomra nem volt olyan ijesztő az egész, és igyekeztem bízni magamban, meg a babán, és hogy a természet tudja a rendjét ennek.

Azonnal szültem volna a következőt, ha lehetett volna :D

2009. aug. 31. 16:36
 6/13 anonim ***** válasza:
93%

Szia!

Én se kertelek, ez az "anyák kínja", és nem csodálkozom, hogy csak mi, nők tudjuk elviselni :D

DE. amikor rád teszik maszatosan, mindennel együtt, és ott sírdogál, akkor megnyugszol és tudod:ő a "munkád" gyümölcse! :))

2009. aug. 31. 16:40
 7/13 anonim ***** válasza:
85%

Amikor már jönnek a fájások nem is fogsz ezen gondolkodni.Ott szerintem, (én legalább is)már azon leszel hogy túl legyél rajta és láthasd, foghasd azt a kis "csodát"aki 9 hónapig benned volt, akihez nap mint nap beszéltél, simogattad,vártad....

Az én kicsi manóm most 4 hónapos,16 óra vajúdás után toltak a műtőbe de most már csak a jó dolgokra emlékszem:).Így leszel Te is!Meglátod:)

2009. aug. 31. 16:54
 8/13 anonim ***** válasza:
88%
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Életem legnagyobb élménye volt. És a fájdalom? Ha választhatnék, hogy pl kihúzzák a bölcsesség fogam vagy szüljek, mindenképp az utóbbi:-) Intenzív fájdalom, de kibírható. Pozitív hozzáállás a lényeg!!
2009. aug. 31. 17:00
 9/13 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT,IGEN .AZ BIZTATÓ HOGY RAJTAM KÍVÜL MILLIÓNYIAN TÚLÉLTÉK:-)IGEN CSAK IS AZ ÉLETEM ÉRTELMÉRE A BABÁMRA FOGOK GONDOLNI EZ BIZTOSAN ERÖT AD...
2009. aug. 31. 17:09
 10/13 anonim ***** válasza:
Szia!Én első Babámat szültem 9 hónapja,és én ha hiszed ha nem rá sem gondoltam,hogy fog-e fájni,vagy sem,de tényleg.Egy pénteki napon este fél 9-kor amikor már ágyban voltam,és aludni szerettem volna,egy nagy durr...folyik a magzatvíz. :) Akkor ijedtem meg egy kicsit,de tartott 21 percig. :)Én még hajat is akartam mosni utána mert nem ártott volna,de nem mertem,mert gondoltam ki tudja mennyi idő alatt szülök meg.Szépen nyugodtan felöltöztem,a csomag már kész volt,így csak be kellett ülni az autóba és már indultunk is 5 perc alatt a kórházban voltunk.Másnap reggel 7-kor született meg kisfiam császárral,mert nagy Baba volt (3850g,57 cm) nem tudott beilleszkedni a szülőcsatornába,így vittek a műtőbe,pedig nagyon felkészültem a rendes szülésre.Egyáltalán nem féltem,egész éjjel jókat beszélgettünk a nővérekkel,szóval tök jó volt.Igaz én kértem epidurális érzéstelenítést,és Neked is ajánlom sokkal jobb,persze ha nem akarsz fájdalmat. :) Persze sokak szerint jobb a természetes fájdalommentes szülés,én akkor úgy döntöttem,de jól is mert mindenképp császár lett volna. :) Ne félj,túl leszel rajta!Kitartás!!!És Kívánok Neked egészséges,életerős Babucikát!!!!
2009. aug. 31. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!