Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki szült császárral? Nagyon...

Ki szült császárral? Nagyon szörnyü?

Figyelt kérdés
Igaz, hogy még nem tartok ott, hogy szülnék, de már annyi negativumot és kevesebb pozitivat olvastam a császár szülésröl, ezért azoktól szeretném hallani, vagyis olvasni akik már ugy szültek, vagy akiknek elmeséltét milyen az. Nekem egyszer ugy kell majd szülnöm, mert mütötték a szememet és kockázatos lenne a babára nézve és rám is, a nögyógyászom szerint, meg olvstam is már róla :( Már elöre félek, pedig még nem tervezünk babát :) 20/L
2011. szept. 14. 11:10
1 2
 1/16 anonim válasza:
szerintem nem szornyubb a rendes szulesnel. en csaszarral szultem es semmi bajom.
2011. szept. 14. 11:15
 2/16 anonim ***** válasza:
2 császárom volt, és túléltem. Nem olyan szörnyű, mint ahogy mondják. Pokolian fájdalmas az első napokban, de aztán egyre jobb lesz.
2011. szept. 14. 11:17
 3/16 anonim ***** válasza:
NAgyon fáj, de megéri.
2011. szept. 14. 11:19
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
szia.engem 2 hónapja császároztak 22 éves vagyok.egyáltalán nem szörnyű.nem értem miért rémisztgetnek.bár én szerettem volna simán szülni de mivel egy centit sem tágultam ezért császároztak.ami nem is gond mert gyönyörű formás a kisfiam nem nyomódott sehol sem.:)látod van jó oldala is.5 napot voltam bent a kórházban.3 nap után már a kisfiamat törökülésben szoptattam amin a doki is meglepődött.:)amikor hazajöttem a kórházból,onnantól semmit nem pihentem,mindent ugyan úgy csináltam mint a terhesség alatt és előtt.próbáltam nem elhagyni magam.és azt sem engedtem hogy valaki itt aludjon nálunk hogy segítsen a kisfiamat rendezni.én fürdettem már az első este is.annyiba segített a párom hogy első éjszaka 2szer ő hozta oda a picit az ágyba mert olyan álmos voltam hogy nem bírtam volna kivenni a kiságyból.:)majd állj pozitívan a császármetszéshez ne parázz tőle.:)jó persze kicsit fájt nekem is a hasam a varratnál de nem olyan vészes hogy ne lehessen túlélni.a lényeg hogy minél többet sétált majd a műtét utáni napokban és hamar rendbe fogsz jönni.meg lehet nekem az is sokat számított hogy terhesen is nagyon sokat sétáltam 36hetesen még kirándulni is voltam.szóval ha majd egyszer ott lesz az idő ne aggódj semmi miatt! :)
2011. szept. 14. 11:33
 5/16 anonim ***** válasza:

Én jól tűröm a fájdalmat, de nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz felülni, felállni, egyáltalán létezni....tudid mikor lett könnyebb? Amikor behozták hozzám a babámat!! El is felejtettem, hogy fájok, nem azzal foglalkoztam, csak azzal, hogy a kicsikémet el tudjam látni. Olyan kórházban szültem, ahol egy szobában voltam a babámmal. Tök jó, különben biztos nem szedtem volna össze magam ilyen hamar.

De...olyan is van, aki nagyon könnyen veszi. Nem tudhatod, neked milyen lesz.

2011. szept. 14. 11:33
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Komplikáció miatt lett császárom, előtte nagyon féltem tőle, és el sem tudtam képzelni, hogy ne tudjam megszülni a lányom természetes úton. Aztán mégis császár lett.

De bevallom rosszabbra számítottam. Na nem mondom, hogy az első 1-2 nap kellemes, de ki lehet bírni. Nekem a lelki oldala volt nehezebb, mert nem tudtam egy ideig feldolgozni, hogy nem volt komplikációmentes a szülés. De már megbékéltem ezzel, úgyhogy ki lehet bírni. Most már azt gondolom, hogy az orromon is kiszedhetik a gyereket, nem ez számít, hanem az, hogy hogyan éled meg az anyaságot.

2011. szept. 14. 12:09
 7/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek a válaszokat, és lenne még egy kérdésem. nagyon nagy a vágás? és az mindig ottmarad? mégegyszer köszönööm :)
2011. szept. 14. 12:11
 8/16 anonim ***** válasza:

Mint, amit az utolsó írt (12:09-es): én is lelkileg küszködtem ezzel, mert én is azt hittem hogy csak és kizárólag természetes úton fogok szülni. Hát nem sikerült. De mindegy is, nem volt olyan rossz, mint gondoltam. Hamar felépültem, már nem érdekel, hogy császároztak. Persze jó lenne megélni egyszre még a természetes szülést is, de nekem az a fontos, hogy lányom ép és egészséges.

A vágásom bikinivonalban van, kb. 15 cm, és az idő múlásával egyre halványabb, csak egy csík, de igen, azért ott marad a nyoma.

2011. szept. 14. 12:14
 9/16 anonim ***** válasza:
6 hete volt a második császárom. Szerintem az a lényeg, hogy ne hagyd el magad. Amikor először fel kell kelni az borzalmas, de minél többször kelsz fel és minél többet sétálsz annál gyorsabban gyógyulsz. Az elsőnél az 5. napon engedtek haza és már én kötöttem be a gyereket a földön levő hordozóba. Most a másodiknál már a 3. (!) napon hazaengedtek. Amikor először felállítottak és kikísértek zuhanyozni, kérdeztem a nővért, hogy milyen sűrűn kell felkelni, mert ha én visszafekszek, akkor tuti nem kelek fel többet, annyira fájt. De erőt vettem magamon és a zuhanyzóból már vissza sem mentem az ágyba, hanem rögtön egyedül kisétáltam a férjemhez, aki pont jött látogatni. Igaz visszafelé már kísérnie kellett, mert szédültem, de kb. félóránként felálltam és 4 órával az első felkelés után én pakoltam össze a bőröndömet, hogy lemehessek a csecsemős osztályra. Vasárnap 17 órakor volt a műtét és szerdán délelőtt 10-kor hazaengedtek. Nem volt semmi probléma, simán elláttam a babámat.
2011. szept. 14. 12:17
 10/16 anonim ***** válasza:

Én is császárral szültem, szintén szemműtét miatt, ill. a babám farfekvéses volt.

Nekem a legkellemetlenebb a katéter felhelyezése volt (nem fájt, kellemetlen volt), a műtét után az érzéstelenítő hatását követően, ha minden rendben van, akkor kaphatsz fájdalomcsillapítót, legjobb, ha nem gyógyszert, hanem injekciót kérsz, mert az gyorsabban hat. Nekem műtét után nem akart visszahúzódni a méhem, így nem kaphattam görcsoldót. Nem volt kellemes, de ki lehetett bírni. Amikor már felkelhettem, kicsit húzódott a seb, de a varrat kiszedése után, már az sem okozott gondot.

Egyébként mint már valaki korábban írta, a pici babád látványa kárpótol mindenért. Lehetetlen a babával betelned, próbálsz érte mindent megtenni, össze kell szoknotok egy családdá, nem is lesz időd majd a fájdalommal foglalkozni.

2011. szept. 14. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!