Fogadott doki, számlát fog adni?
Erről nem is tud és nem is kell számlát adni. Nem kérhet előre pénzt (az bűncselekmény), de ha a kórház vezetése engedi, akkor elfogadhat hálapénzt. Erről nem kell számlát adnia, nem is biztos, hpgy számlaképes (pl. vállalkozó). Ezt csak bevallania kell és leadózni.
A magánrendelésen kell (kellene) számlát adni kérés nélkül.
Kedves 10-es!
Miről adott számlát az orvosod? Arról, hogy a kórházban szültél és hálapénzt adtál? Mert akkor fel kell frissítenem a jogszabály ismereteimet.
Az a baj, hogy akkor nem is hálapénz. Olyan gáz szerintem, hogy ha megmondja nála 80 ezer. Nem azért hálapénz mert én hálálom meg neki azt a sok fáradozást amit a szülőszobában véghez vitt?
Tudom, hogy ez így megy, csak annyira magas árat tud némelyik orvos elkérni.
Nekem is fogadott orvosom van és fizetek neki, abban a reményben, hogy figyel majd jobban a babámra és rám.
Csak mikor voltam kórházban hallgattam amiket a kismamák mondtak, hogy ennyi meg annyi a szülési tarifa, hát....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!