Miért van az, hogy a szülések 99%-a szörnyű?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a 99% úgy írja le, hogy majd meghaltam, azt hittem, nem élem túl...stb. És a maradék 1 % írja, h kibírható volt, rosszabbra számított? Csak az ír róla, akinek tényleg annyira fájt vagy ez a 99-1% valóban valami arányosságot fed?2013. jan. 14. 21:29
31/31 anonim válasza:
annak a hozzászólónak aki azt írta hogy számít a hozzáállás és vigyorogva fog szülni: kívánom neked hogy így legyen, őszintén! hozzállásról annyit, hogy bennem egy szikrányi félelem nem volt, nem is értettem miért nincs és már azt gondoltam vmi nem stimmel velem..rengeteg mindent elolvastam és megnéztem én is, készültem tudatosan. mégis borzasztóan fájt! 18 óra volt mire meg lett a fiam és sem fájdalomcsillapitót sem egyebet nem kaptam (utolsó fél órára oxyt adtak a kimerülésem miatt). hozzáteszem az első fájásom egy szombat éjjelen 1:30 kor kezdődött, ami óránként jött ciklikusan vasárnap 22:00 ig, majd átváltott 6-8 percesre, és 2:00-14:00 4-5 majd 1-2 percesek voltak. aztán még 2 órát tartott a kitolás...az ágyról ketten húztak fel (dúla és a férjem) hogy nyomhassak, mert nem tudtam már egyedül. szóval hétfő 16:00 kor bújt ki. még a szívhangja sem esett le!! de én...minden megváltozott bennem, amit addig gondoltam és azt hiszem sok mindent megértettem: legfőképpen azt, hogy a szülés olyan hatalmas és elemi élmény, ami magával ragad és minden amit mi eldöntünk előtte az nem fog működni..úgy éreztem magam mintha leszerepeltem volna, a szülésznőm meg megdicsért, hogy milyen büszke rám, és hogy a nap hőse vagyok hogy így végigcsináltam és szinte egy hangom sem volt...amit a mai napig nem értek, mivel én úgy emlékeztem kiabáltam, de akkor ezek szerint ezt csak "belül" történt meg...nem nem éreztem magam ott hősnek, inkább végkimerültnek, de később igenis büszke lettem és vagyok is magamra!miért ne lehetnénk arra büszkék, hogy megcsináltuk?? én nem tudom milyen arányok lehetnek, de én sokaktól hallom hogy bizony nagyon fájt..de olyant is, hogy pl. első fájt, utána kevésbé vagy fordítva...szerintem ahogy írták ez egyénfüggő de terhességfüggő is!és az sem mindegy hogy 2-3 óra a szülés vagy sokkal hosszabb. mivel sokat számít hogy ki vagy e merülve vagy sem. nagyon szép szülést és születést kívánok, azoknak akik a nagy nap előtt állnak! én pedig bízakodom a következő babám hamarabb meg lesz! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!