Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért van az, hogy a szülések...

Miért van az, hogy a szülések 99%-a szörnyű?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy a 99% úgy írja le, hogy majd meghaltam, azt hittem, nem élem túl...stb. És a maradék 1 % írja, h kibírható volt, rosszabbra számított? Csak az ír róla, akinek tényleg annyira fájt vagy ez a 99-1% valóban valami arányosságot fed?

2013. jan. 14. 21:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
én azért is éltem meg rosszul mindkettőt, mert egyrészt az elsőnél tényleg el sem tudtam képzelni mekkora lehet az a bizonyos fájdalom, mikor mindenki a kb mensi görcshöz hasonlította, csak hogy annál erősebb... másrészt bármelyik tanfolyamon, könyvben, filmben, dokumentumfilmben valami magasztos, emelkedett dolognak van bemutatva a szülés, én meg valahogy pont az ellenkezőjét tapasztaltam, hogy valami ősi, ösztönös, é bocs de most nem tudok erre jobb szót, állati volt az egész..2x kibírtam kibírnám még harmadszor is, de akkor is maga szülés nekem rossz volt, az más kérdés, hogy a baba már rögtön elterelte róla a gondolataim amint a kezembe adták
2013. jan. 14. 22:14
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Képzeld el, hogy egy görögdinnye nagyságú kamion próbál kitolatni belőled, behúzott kézifékkel. Nagyjából ezzel lehet körülírni, de egy férfi, vagy egy - még nem szült nő- számára elképzelhetetlen a fájdalom szintje.

Ráadásul az is probléma, hogy az esetek nagy részében a nőt csak egy tárgyként kezelik, nem tudja, hogy mi folyik körülötte, és mit miért csinálnak vele (ha egy kicsit nyuszibb, és nem elég erőszakos, hogy kérdezzen.) Ilyen körülmények közt valóban horrorrá válhat a szülés. Az én legjobban megmaradt emlékem az elsőről az, hogy már a tolófájások közepén, 10 perccel a babám megszületése előtt, le kellett kászálódnom az ágyról, és megkeresnem a dokit, mert eltűnt. És mindenki más is. Ha nem ismertem volna fel az addig olvasottak alapján, hogy az már a kitolás szakasza, egyedül szültem volna, az egyik legnagyobb Bp- i kórház kellős közepén. (Betoltak ugyanis egy egyágyas szobába, mert úgy gondolták, csak órákkal későbbre várható a szülés.)

Egyébként, éppen nemrégiben végeztek egy kísérletet, egy önként jelentkező férfi nőgyógyászon. Úgy stimulálták a megfelelő agyi területeit, hogy szülési fájdalmakhoz hasonlót éljen át, pont úgy, mint egy vajúdó nő. Fokozatosan emelték a fájdalom szintjét. A doki 2 óra után feladta. És közölte, hogy most már egészen máshogy fog hozzáállni a szülő nők gyötrelmeihez, mert eddig kicsit lekezelően bánt velük. Sokkal, de sokkal nagyobb kínt élt át, mint valaha gondolta volna.

2013. jan. 14. 22:19
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit hozzátennék, hogy ez a 99% azért szerintem túlzás, de én a saját ismerőseimtől csak az enyémhez hasonló rémtörténeteket hallottam. Viszont olvastam már rengeteg pozitív példát is. Ha nekem kéne arányt saccolnom, én 80%- 20%- ra tenném.
2013. jan. 14. 22:23
 14/31 anonim ***** válasza:
Képzeld el mi lenne ha kellemes lenne. Mindenhol gyermekek futkároznának.
2013. jan. 14. 23:05
 15/31 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon szép emlék,amellett,hogy persze fáj(szerintem normál esetben nem ez marad meg elsőként az emberben) a világ legcsodásabb dolga:)
2013. jan. 14. 23:14
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Én a legrosszabbra készültem fel, nagyon féltem is előtte, és ahhoz képest kellemesen csalódtam. Azt hittem, a szülés fáj, a vajúdás legfeljebb kellemetlen, ehhez képest a vajúdás volt iszonyú szar (én mégis egy nagyon erős mensihez hasonlítanám, csak nem folyamatos a fájdalom, hanem görcsszerű, és egy percig tart, aztán elmúlik. És egy-két perc múlva ott van megint. Szóval ez nagyon fárasztó néhány órán keresztül. Ehhez képest a szülés kitolási szakasza nekem nem volt nehezebb, mint egy nagyvécézés, amikor szorulásom van, és kicsit erősebben kell nyomni. A gátmetszést éreztem csak, de amikor a baba kicsusszant, az olyan gyorsan történt, hogy nem is volt idő fájdalmat érezni. Az ember ilyenkor sodródik az eseményekkel, már nem félsz, mert ilyenkor csak arra koncentrálsz, hogy legyen már vége. Mondjuk az én babám kicsi volt, lehet, hogy a nagyobb babák szülése sokkal fájdalmasabb.
2013. jan. 14. 23:55
 17/31 anonim ***** válasza:

Már kettőn túl vagyok és nagyon pozitív élményként maradt meg. Nagyon gyorsan jöttek mind a ketten, pedig óriás babyk voltak. Nem vajúdtam órákig, dokim szuper volt, semmi komplikációm nem volt. DE az összes szült barátnőmet lecsesztem, hogy miért nem mondták el, hogy ez ennyire fáj. A válasz:

- most, hogy már túl vagy rajta, tudod, hogy semmihez sem hasonlítható. Így utólag te tudod bármihez is mérni? Tudod bármivel is érzékeltetni?"

- Nem.

Igaza volt, csak az tudja, milyen "brutális", aki átélte. Attól mert hallasz róla, olvasol róla, megnézel egy csomó videót,(én is így tettem) még ugyan olyan sokként fog érni. És másodjára is, csak akkor már tudod, hogy mire számíts a kitolásnál.

2013. jan. 15. 08:47
 18/31 anonim ***** válasza:
Nekem szép élmény volt a szülés!Bár eda nélkül nem biztos,hogy ezt mondanám.Tényleg baromira fájt nélkül és az még nem is a legerősebb fájások közé tartozott!
2013. jan. 15. 11:08
 19/31 krisztivan ***** válasza:
Akinek a saját szülésemről meséltem,mindenki szörnyűlködött és sajnált:-((Milyen nehéz volt és úr isteen. Ezzel szemben én nem éltem meg szörnyűségnek,tervbe van a kistesó is.Nehéz volt,hosszú és fájt,de egy csodálatos kisfiút kaptam érte cserébe! Ő pedig minden "szörnyűséget" megért:-))
2013. jan. 15. 11:26
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
ismerőseim között, én vagyok a 99%, ők az 1% :))) nekem indított volt, kézzel tágítós, stb... gátmetszéssel, repedtem belül, ááá brutál volt :), de gondolom az indítás miatt és a mesterséges stumilánsok miatt. tesóm kettőt szült, pikk-pakk, azt mondta, szülne bármikor, a 2. baba 5100 grammos volt, tesóm 58 kiló körül van... 3 óra alatt megszülte kb mindennel együtt. barátnőm is azt mondta, h nem volt neki vészes, ill. több ismerősöm is merne szülni még egyet. csak sajna én nem. azt hiszem szakmeberrel kellene beszélnem erről, h túltegyem magam a sokkon, nekem tényleg nagyon rossz élmény.
2013. jan. 15. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!