Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülések közel fele császár...

A szülések közel fele császár nagyon sok kórházban Magyarországon. Döbbenetes, nem?

Figyelt kérdés
WHO szerint 15%-nak kellene lennie, ennyi az indokolt szerintük. De fontosabb a kényelem, gazdasági megfontolás.
2012. nov. 22. 13:29
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
26%
Meg hogy az ügyeletes időben hazaindulhasson.. nekem azért lett császárom, mert a főhentes belibbent és úgy gondolta burkot repeszt idő előtt. Mindezt a reggeli váltáskor. Csak 15 órakor lett meg a babám császárral. És onnan tudom, hogy ez volt az oka, mert azóta van egy második gyermekem, aki természetes úton született egy olyan orvos segítségével, aki nem siette el a dolgokat.
2012. nov. 22. 13:35
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

az orvos egy császárt nem szokott "megbánni",azt viszont igen,hogy nem tette.

komplikációk,és utána beperelik..sztem ez is közrejátszik.

tehát a legkisebb probléma miatt is vágnak.

egyébként én nem ítélem el..

3/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért az országos átlag nyilván nem 50%. Egyes kórházakban magasabb, mint az átlag, mert a problémás esetek a klinikákra, vagy a megyei kórházakra kerülnek. Mint én. Én sem ott szültem, ahova területileg tartozom, mert az egészségi állapotom igényelte a felkészültebb kórházat, így a császárommal rontottam a statisztikájukat.
 4/28 A kérdező kommentje:
2012. nov. 22. 13:40
 5/28 A kérdező kommentje:
2012. nov. 22. 13:41
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Beavatkozást csak a kismama engedélyével lehet végezni ,tehát ha az első nem ért egyet a burok repesztéssel ( van hozzáértő dúlája,szülésznője) akkor nem tehetik meg ,és ennyi.
2012. nov. 22. 13:43
 7/28 anonim ***** válasza:
51%
Utólag nem értek egyet vele, akkor nem kérdeztek. Hozzáértő segítségem nem volt. Újabb esete vagyok a "van fogadott orvosom vagy nincs" támakörnek :)
2012. nov. 22. 13:48
 8/28 A kérdező kommentje:

[link]

Engem csak ledöbbentettek a miértek (többet fizet az oep, hamarabb végeznek.....) és a magas arány.

2012. nov. 22. 13:49
 9/28 anonim ***** válasza:
80%

Régen kevesebb volt a császár, de több volt a komplikáció, több baba, mama meghalt!

Engem inkább vágjanak fel, mint hogy valami baja legyen a babának!

Na meg az elhúzódó szülésnek is vannak következményei, egy babának sem tesz jót a hosszú vajúdàs, később jönnek csak a mozgás, beszéd... problémák.

Én úgy vagyok vele, az orvos az orvos, ezt tanúlta, ez a szakmája, én mint könyvelő honnétt tudnám kell-e császár vagy mrg várjunk megbízók benne, csinálja úgy hogy jó legyen!

2012. nov. 22. 14:15
 10/28 krisztivan ***** válasza:
59%
Nekem nem volt fogadott dokim és hatalmas gyerekem lett,volt már amikor rimánkodtam a császárért,mégis hüvelyi szülésem lett.Doki segített és hidd el rendesen megdolgozott velünk mégse vágott.Szerintem ha császárt akar a doki akkor valami-akármi-bizony benne van a pakliban:-(( Lehet csak 1%lehetőség hogy a baba vagy az anya egészségében kár keletkezik.Hát inkább vágjanak,én is azt mondom.
2012. nov. 22. 14:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!