A szülések közel fele császár nagyon sok kórházban
Magyarországon. Döbbenetes, nem?
Meg hogy az ügyeletes időben hazaindulhasson.. nekem azért lett császárom, mert a főhentes belibbent és úgy gondolta burkot repeszt idő előtt. Mindezt a reggeli váltáskor. Csak 15 órakor lett meg a babám császárral. És onnan tudom, hogy ez volt az oka, mert azóta van egy második gyermekem, aki természetes úton született egy olyan orvos segítségével, aki nem siette el a dolgokat.
2012. nov. 22. 13:35
az orvos egy császárt nem szokott "megbánni",azt viszont igen,hogy nem tette.
komplikációk,és utána beperelik..sztem ez is közrejátszik.
tehát a legkisebb probléma miatt is vágnak.
egyébként én nem ítélem el..
Azért az országos átlag nyilván nem 50%. Egyes kórházakban magasabb, mint az átlag, mert a problémás esetek a klinikákra, vagy a megyei kórházakra kerülnek. Mint én. Én sem ott szültem, ahova területileg tartozom, mert az egészségi állapotom igényelte a felkészültebb kórházat, így a császárommal rontottam a statisztikájukat.
4/28 A kérdező kommentje:
5/28 A kérdező kommentje:
Beavatkozást csak a kismama engedélyével lehet végezni ,tehát ha az első nem ért egyet a burok repesztéssel ( van hozzáértő dúlája,szülésznője) akkor nem tehetik meg ,és ennyi.
2012. nov. 22. 13:43
Utólag nem értek egyet vele, akkor nem kérdeztek. Hozzáértő segítségem nem volt. Újabb esete vagyok a "van fogadott orvosom vagy nincs" támakörnek :)
2012. nov. 22. 13:48
8/28 A kérdező kommentje:
[link]
Engem csak ledöbbentettek a miértek (többet fizet az oep, hamarabb végeznek.....) és a magas arány.
Régen kevesebb volt a császár, de több volt a komplikáció, több baba, mama meghalt!
Engem inkább vágjanak fel, mint hogy valami baja legyen a babának!
Na meg az elhúzódó szülésnek is vannak következményei, egy babának sem tesz jót a hosszú vajúdàs, később jönnek csak a mozgás, beszéd... problémák.
Én úgy vagyok vele, az orvos az orvos, ezt tanúlta, ez a szakmája, én mint könyvelő honnétt tudnám kell-e császár vagy mrg várjunk megbízók benne, csinálja úgy hogy jó legyen!
2012. nov. 22. 14:15
Nekem nem volt fogadott dokim és hatalmas gyerekem lett,volt már amikor rimánkodtam a császárért,mégis hüvelyi szülésem lett.Doki segített és hidd el rendesen megdolgozott velünk mégse vágott.Szerintem ha császárt akar a doki akkor valami-akármi-bizony benne van a pakliban:-(( Lehet csak 1%lehetőség hogy a baba vagy az anya egészségében kár keletkezik.Hát inkább vágjanak,én is azt mondom.
2012. nov. 22. 14:34
Kapcsolódó kérdések: