Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülések közel fele császár...

A szülések közel fele császár nagyon sok kórházban Magyarországon. Döbbenetes, nem?

Figyelt kérdés
WHO szerint 15%-nak kellene lennie, ennyi az indokolt szerintük. De fontosabb a kényelem, gazdasági megfontolás.
2012. nov. 22. 13:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok lehet nem teljesen a kérdésre fogok válaszolni, de leírom a történetünket. Ez egy nagyon érdekes megközelítése a szülésnek,hogy ilyen sok a császár nálunk, Amíg terhes voltam én is szembesültem azzal a ténnyel, hogy ha bármi apó baj van bent a babával, akkor egyből vágnak.

Szinte mindenkitől ezt hallottam.

Én a terhesség 40.hetében mentem kórházba este, azzal hogy a babám nem mozgott egész nap! Az UH-on a flow jó volt még este azt megnézték, de az nst-m nagyon beszűkült volt, mozgás nem volt, nem tudták hasrázogatással sem "felkelteni". Ráfogták hogy "alszik".

Éjszakától-hajnalig végig gépen voltam nem változott semmit csak beszűkült oszcillációt mutatott, és reggelre már annyira rossz volt, hogy akkor döntöttek a vágás mellett, sűrgősségi császárral vittek a műteni.

Eredmény: a kisbabámat már holtam emelte ki az orvos.

Meghalt. Nem értem,hogy tényleg ha a legkisebb dologra is inkább vágnak, nehogy baj történjen akkor nálunk ezt miért nem történt meg IDŐBEN!?

Az éjszaka közepén nem állnak neki műteni, ezért vártak reggelig,(?) nem tudni.

Valóban sok a császármetszés manapság,de én azt mondom ha ezzel időben meg tudnak menteni babákat akkor csak VÁGJANAK MIELŐBB!!!

2012. nov. 22. 14:36
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez sem igaz ,mert nekem nem volt fogadott dokim ,császárt akartak Én nem szerettem volna,megpróbáltuk,sikerült. Ha baj lett volna vágnak. 12 órát vajúdtam.

Sokkal hamarabb meg lett volna ha nem kérek EDA-t , legközelebb tuti nem fogok. Benne volt a pakliban hogy leállítja a tágulást, sajnos így történt.

Szerintem fontos hogy ne hagyd hogy a fejed fölött döntsenek.És jó nagy adag szerencse is kell !!!

2012. nov. 22. 14:44
 13/28 anonim ***** válasza:
29%

kedves utolsó!

a szerencse=kockázat sztem inkább ilyenkor nem éri meg.

2012. nov. 22. 14:55
 14/28 anonim ***** válasza:

11es nagyon sajnálom!

Egyértelmű, hogy ha bármi - a legkisebb gond is felmerül - akkor császározzanak!

De annyira összetett ez a kérdés, mert annyiféle okból kifolyólag lehet császár.

Én leginkább a hosszú, eredménytlen vajúdást követő császár miatt "haragszom", mert azt tapasztaltam, hogy ott általában bakiznak az orvosok. Mint nálam a korai burokrepesztéssel. És ennél a pontnál lényegtelen, hogy volt e fogadott orvosom vagy csak éppen akkor arrajárt valaki, mert a szobatársamnak volt orvosa, mégis ugyanazt csinálta végig amit én..

Végül lényegében az ilyen elkerülhető császárokkal kicsit szerintem kisebb lenne az arány.

2012. nov. 22. 14:57
 15/28 anonim ***** válasza:
59%

Vékony jég ez a témakör én úgy gondolom.. :(

Akinek megadatott az, hogy viszonylag könnyen vagy problémamentesen sikerült világrahozni a gyermekét természetes úton azoknak nyilván megdöbbentő, hogy van olyan kórház ahol magasabb a császárok száma.

Viszont szerintem az sem elhanyagolható szempont (az orvosok részéről), hogy ahogy fejlődik az orvostudomány annál inkább több mindent észrevesznek mint kéne és nem merik vagy inkább nem vállalhatják ők a felelősséget, ha baj történik.

Amellett vagyok én is, hogy inkább vágjanak előbb, mint később történjen bármi komplikáció.

(Nyilván ez alatt nem azt értem, hogy valakinek nincs kedve szülni és ezért bemegy egy borítékkal)

Néhány hozzászólással korábban az egyik kedves válaszoló leírta a tragédiáját, sajnos mi is majdnem így jártunk. 1 hetet voltam kórházban, beszűkült nst miatt kerültem be.. figyeltek, éjjel is ébresztgettek, ctg-re tettek stb.. Majd amikor már a huszadik nővér is aggódva figyelt és mondogatta, hogy bizony jobb lenne a babának már kint, hát ne tudjátok meg, kiborultam. Az orvosom és a főorvos nem értettek egyet, de csak megindították a szülést.. nem sikerült, nem tágultam, összehúzódások lettek fájások nem, aztán egyszer csak a kicsim szíve hol 70 alatt volt hogy a 200at ütötte ki, 5 percen belül a műtőben voltam. Szerencsére nem történt tragédia, igaz még egy évig igényelt orvosi kontrollt.

Ezek után én azt mondom, hogyha bármi felmerülhet engem kérdezés nélkül vihetnek a műtőbe, mert nem szeretném ha a babának baja esne vagy akár nekem.

2012. nov. 22. 15:01
 16/28 anonim ***** válasza:
75%

Császármetszést csak akkor végezhetnek, ha az anya, vagy a gyermek veszélyben van. Indoklás nélkül nem csinálhatják meg, a leletre meg nem írhatnak hazugságot, vagy azt, hogy bocs, de siettünk! És tényleg inkább vágnak, ha mondjuk csak egy pillanatra is leesik a szívhang, de hát vágjanak is! Se az orvost, se a szülő nőt nem fogja ott érdekelni, hogy rontja-e ezzel a statisztikát.

Az viszont tény, és én sem értem, hogy hogy tehetik meg, de százezrekért a fogadott orvosok megcsászároznak ha fizetsz! Ez tényleg durva! Az egyik itteni dokinak a honlapján még az árak is fennvannak. Sima szülés 300ezer, császár 400. Beszarás, mi?

2012. nov. 22. 15:04
 17/28 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok még egy gondolatra,

azzal viszont tényleg nem értek egyet, hogy pl a doki utazik vagy vége a műszaknak vagy moziba készül vagy miegymás akkor egyből burokrepesztés, oxi vagy épp műtő.. ebben a formában tényleg elítélem.

2012. nov. 22. 15:05
 18/28 anonim ***** válasza:
Bocsi az előbb már írtak, szóval 15 ös voltam az előbb.
2012. nov. 22. 15:05
 19/28 anonim ***** válasza:
80%

Leletre nem írhatnak hazugságot, ezt most ugye te sem mondtad komolyan? Ráír valamilyen indokot, tele van latin rövidítéssel, fogalmad sincs, hogy mi volt a baj, valamit mond és kész. Utólag nem fog kiderülni, mert ahhoz megint meg kéne műteni, hogy lássák, de ezért nem vágnak fel, az egész el lesz felejtve. Hidd el, több hazugság van azokon a leleteken, mint gondolod.

Nagymamám 4 hónapja halt meg, halál oka a jelentés szerint: Összeomlott a keringés

Tényleg? Ez a halottak 100%-ra jellemző viselkedés, hogy nincs keringésük, nem mondtatok újat. Senki nem kezdte el piszkálni azt a tényt, hogy azért omlott össze, mert a lábát 2 hét alatt nem kezelte sebész és vérfertőzést kapott.

Ez nem csak a szülésre, az általános mai magyar orvoslásra jellemző magatartás.

2012. nov. 22. 15:15
 20/28 krisztivan ***** válasza:
Meg kell hallgatni egy amerikában élőt is,hogy ott hogyan mennek a dolgok.Nemrég volt szó pont erről egy csajszi mesélte.Leginkább császár van kint mert azért kapnak több pénzt a kórházak.És természetesen a szoptatás is hanyagolva van mert jobb a bevétel a tápszerből:-((A dokiknak is termelni kell a pénzt mert különben ütik a fejüket ha nincs meg a havi bevétel.Volt olyan hogy levágta az ember 3 ujját és a műtőben kellett eldöntenie hogy melyik KETTŐT varrják vissza mert csak arra volt biztosítása.Szóval azt hiszem sehol nem teljesen fehér vagy fekete.
2012. nov. 22. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!