Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg nem szabad felkelni....

Tényleg nem szabad felkelni. Sőt még fejet mozdítani se császár után egy napig? Hogyan zajlik ez az egész a mai világba?

Figyelt kérdés
2013. jan. 12. 18:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nekem nem volt semmi gondom, pedig mozgattam a fejem össze-vissza.
2013. jan. 12. 23:45
 12/18 anonim ***** válasza:
Én egy kicsit emelgettem a fejem, mert odahozták a babát, és nyilván meg akartam nézni. Meg is lett az eredménye, borzasztó fejgörcsöm volt utána egy hétig. Azt hittem a szemem kiesik. Nálunk 12 órát kell feküdni, de közben kihozzák a babát megmutatni.Meg lehet próbálni szoptatni is, ha valaki segít rád rakni. Nekem viszont a hasam egyáltalán nem fájt, csak az érzéstelenítő mellékhatásaival küzdöttem.
2013. jan. 13. 07:38
 13/18 anonim ***** válasza:
Én spinális érzéstelenítést kaptam a műtőben, mert fájásai nem voltak, amiket csillapítani kellett volna a szülőszobán, indítás volt 40+6-ra. Elmondták, hogy emelni nem szabad a fejemet, na de amikor ott van ez a csoda....nem jutott eszembe, 4 napig Quarelinnel keltem....és hónapokig majd szét robbant a fejem a frontoknál. 17. órakor császároztak, kb. 6 óra múlva kezdett fájni, de nagyon, a szobatársam már este mondta ne várjam meg, nyomjam a csengőt és kérjek fájdalomcsillapítót, mert pokol lesz, így infúzióban kaptam reggelig. 2 óránként hozták a Manót szopizni, semmit, állítólag minimális súly és hideg a gyorsabb visszahúzódás miatt )tettek valamit a vágásomra is (nem éreztemvizit után kellett felkelnem, na az nem volt egyszerű: fürdés+wc, aztán óráról órára jobb lett, másnap már egy ágyasban voltunk rooming-in-ben és mindent meg tudtam csinálni, első baba. A reggeli és esti oxitocin injekció sokkal durvább volt, na ahhoz kértem a 2.-nál Algopyrint, mert azt hittem ott halok meg, pár napig a szopizásoknál is fájt, mert akkor is oxitocin szabadul fel és kicsit kellemetlen, ahogy a sebbel húzódik össze a méh. 1 hét után már csak minimálisan éreztem és csak 1 hétig véreztem, utána már tisztasági betét is elég volt. Úgyhogy nekem abszolút jó élmény maradt a császár. Én úgy tudom, epidurálnál tudod mozgatni a lábaidat, spinálnál semmi: mint egy rongybaba, ezért is nem lehet felkelni, merthogy nem tudsz megállni a lábaidon, nekem kb reggelre jött vissza teljesen az érzékelés.
2013. jan. 13. 09:00
 14/18 anonim ***** válasza:
Kulfoldon elek, mindket babam kora delutan szuletett csaszarral, mikor ment ki a fajdalomcsillapito morfiumot kaptam, este 6 korul vacsoraztam. Elotte persze szoptattam is. Este felkeltem, ugy hogy egy nover kisert az alacsony vernyomasom miatt. Spinalis erzestelenitest kaptam.
2013. jan. 13. 12:45
 15/18 anonim ***** válasza:

nem ajánlott felkelni, bár valaki nem választhat, 6 óra múlva felkelesztik

ha volt influenzád vagy durva homloküreggyuszid és minden mozdulatra fájt a fejed... na azt szorozd be párszor, olyan rossz :/

2013. jan. 13. 13:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Császármettszésnél spinális érzéstelenítést alkalmaznak, nem epidurált.

Azért nem szabad felkelni, fejet emelgetni műtét után, mert a spinális tér megszúrása miatt nagy eséllyel alakul ki erős fejfájás. Forgatni szabad a fejet, de emelni nem.

Amennyiben mégis kialakul fejfájás, koffein tartalmú italokkal(erős kávé stb..)esetleg orvosolható, de az esetek nagy többségében pár nap után magától elmúlik.

(Sajnos az a pár nap elég nehezen viselhető.)

2013. jan. 13. 18:51
 17/18 anonim ***** válasza:
Én is olyan fejgörcsöt kaptam, hogy még szoptatni sem tudtam napokig az indítóival feküdtem csak mert mikor hozták először szopizni ficánkoltam.még itthon is ettem rá a gyogyszert, a hátam azóta is fáj pedig hétfőn lesz 6 hetes a kislányom.:(
2013. jan. 25. 17:50
 18/18 anonim ***** válasza:
bocs, infúzióval...:p
2013. jan. 25. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!