Császármetszés után milyen gyorsan gyógyul a vágás? És hogyan kell kezelni? És valamikor elfog múlni vagy legalább halványulni a heg?
Hamar gyógyul és a legkisebb bugyiból sem látszik ki.Nekem semmivel nem kellett kezelni,addig volt bekötve míg benne voltak a kapcsok,utána a doki megkérdezte kérek e kötést.Nem kértem.Néha bekentem egy kis Bepanthennel és 10 nap után már az összes seb leesett róla.Majd pár nap múlva a szélén szétnyílt 1cm-n,de nem volt vészes,hamar összeforrt és nem is látszik.1 éve volt császárom,a heg szélei halványak,a közepe még kicsit piros,de fog ez még halványodni.
Ne aggódj miatta.
Nekem 1 héttel műtét után volt varrat szedés, addig volt rajt kötés, mikor kivette a doki a varratot már be sem kötözte, mert egy ici pici seb volt rajt, az is leesett másnap. 2 császárom volt, mindkettőnél így volt.
Az egy hét alatt semmi kezelést nem igényelt, le volt ragasztva, azt nem kellett cserélni, víz nem érhette egyáltalán, így egy hétig két részletbe fürödtem, először felülről, aztán alulról. Megváltás volt mikor levették a kötést és beállhattam a zuhany alá.
A heg eleinte csúnya vörös volt, most már gyöngyház színű, szépen elhalványodott, alig látszik és a legkisebb bugyiból sem látszik ki.
Nekem a szülés után 7 hónappal már szinte egyáltalán nem lehetett észrevenni.
És a környező bőr érzéketlensége is elmúlt teljesen.
Fontos, hogy C-vitaminban dús legyen az étrend, mert a kötőszövetek alkotómolekuláinak képződéséhez elengedhetetlen. Ezt az egyetemen tanultam és saját tapasztalatból is megerősítem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!