Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki milyen gyorsan épült fel...

Ki milyen gyorsan épült fel császármetszés után? Milyen gyorsan gyógyul a vágás? Meddig fáj? Hogy lehet "emelgetni" a babát?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 19. 00:54
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az első három nap az ami nekem elég kellemetlen volt. Utána rohamosan kezdett múlni a fájdalom, természetesen addig is napról napra jobb lett, de azért az elős lépésekért minden egyes felkeléskor én megszenvedtem. A babát már az első naptól kezdve emelgettem, az nem okozott gondot.

Ami kellemetlen volt még a műtétet követő hetekben, az a pukizás. Nekem fájt, és törte a hasamat minden egyes puki, de erre ajánlom az Espumisan gyöngyöt, ami pillanatok alatt megoldotta ezt a problémát, és onnantól kezdve semmi bajom nem volt. Én azt mondom, hogy az első hét még kicsit nehéz, de utána tényleg mintha elvágták volna.

2009. ápr. 19. 03:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sajnos rosszabb tapasztalatom van, de ez egyénfüggő, nem biztos, hogy nálad is így lesz. Nekem csak kb. a 6 hetes kontrollra múlt el a fájdalom. Az elején, ha muszáj volt (pl. kórház, ahol egyedül voltam a szobában) meg tudtam emelni a picit, persze óvatosa és lassan (csak így tudtam mozogni) de otthon inkább a férjem segített emelgetni. Az igaz, hogy rohamosan javul a helyzet, de nekem kb. 1 hét volt nagyon rossz, utána pedig még hetekig fájt.
2009. ápr. 19. 07:51
 3/7 anonim ***** válasza:
84%

Az első hét maga volt a pokol, főleg az első 4 nap volt rettenetes! Minden köhögés, tüsszentés oltári kínokat okozott, WC-re menni se nagyon mertem! Aztán adtak ricinust, ami a méhösszehúzóval együtt borzasztó fájdalmat okozott!

Itthon 3 hét volt szörnyű, főleg, h a kicsihez 2,5-3 óránként keltem. Az ágyról nagyon nehéz volt felkelni, fordulni. A gyereket megemelni sem volt egyszerű, de a muszáj nagy úr! Csoda, h nem törtek ki a fogaim a sok összeszorítástól!

Aztán hétről-hétre jobb lett, 6 hét után már jól voltam.

6 hónapja szültem, a heg még mindig érzékeny.

Remélem, h ha lesz kistesó, természetes úton tud megszületni, mert ha nem, biztos nem vállalok több babát! (Még így se biztos, h egyáltalán megpróbálom újra!)

A köhögésre visszatérve: annyira rossz, h reggel 6-kor köhögnöm kellett, de du 2-ig inkább torokköszörüléssel próbáltam megoldani. 2-kor nem bírtam már, köhögtem, fájt. Ez annyira nevetségesnek tűnt akkor, h elnevettem magam, ami szintén fájt. A mai napig vigyorgok rajta, olyan komikus volt a próbálkozásom, h órákon keresztül próbáltam elnyomni ezt a természetes dolgot! Mit össze nem szenvedtem miatta! :D

Amúgy van, akinek nem ennyire szörnyű, nem tudom mitől függ. Talán orvostól, technikától,...

2009. ápr. 19. 08:42
 4/7 anonim ***** válasza:
73%

Nekem a varrat szedésig volt kínszenvedés. Utána napról-napra jobban lettem. A 6 hetes kontrollra szinte tökéletesen rendbe jöttem. A neveteés, tüsszentés, köhögés tényleg borzalmasan fáj hetekig.

Kb 3 hetes lehetett a kisfiam, amiko a tv-ben volt a "Celeb.....". A Győzike kígyós eseténél azt hittem, hogy kiszakad mindenem és nem élem túl, úgy kellett röhögnöm. Ki akartam jönni a szobából, hogy ne lássam, de felkelni sem tudtam a röhögéstől.

A vágásommal semmi gond nem volt 3-3,5 hónapig. Akkor kezdett érzékeny lenni az időjárásra, ez 2 hónapig tartott. Amúgy nagyon szép a heg, már amennyire ez szép lehet.

A kistesó is tervben van, 95% esélyem van a köv császárra, de nem bánom. Bennem nem maradt rossz emlék.

2009. ápr. 19. 10:43
 5/7 anonim ***** válasza:
3 hét után már nem fáj csak időjárásra érzékeny, első hét rossz.Vágásom nagyon szép, babát emelgetem bár csak két és fél kg.Első hat hétben nem szabad emelgetni, de baba nem olyan nehéz mg óvatosan kell emelni.
2009. ápr. 19. 13:51
 6/7 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)

Programozott császárral fogok szülni, első baba lesz, úgyhogy minden ezzel kapcsolatos információt szivesen olvasok.

2009. ápr. 19. 20:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Utsó vagyok ha akarsz írj privit.
2009. ápr. 21. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!