Ki milyen gyorsan épült fel császármetszés után? Milyen gyorsan gyógyul a vágás? Meddig fáj? Hogy lehet "emelgetni" a babát?
Szia!
Az első három nap az ami nekem elég kellemetlen volt. Utána rohamosan kezdett múlni a fájdalom, természetesen addig is napról napra jobb lett, de azért az elős lépésekért minden egyes felkeléskor én megszenvedtem. A babát már az első naptól kezdve emelgettem, az nem okozott gondot.
Ami kellemetlen volt még a műtétet követő hetekben, az a pukizás. Nekem fájt, és törte a hasamat minden egyes puki, de erre ajánlom az Espumisan gyöngyöt, ami pillanatok alatt megoldotta ezt a problémát, és onnantól kezdve semmi bajom nem volt. Én azt mondom, hogy az első hét még kicsit nehéz, de utána tényleg mintha elvágták volna.
Az első hét maga volt a pokol, főleg az első 4 nap volt rettenetes! Minden köhögés, tüsszentés oltári kínokat okozott, WC-re menni se nagyon mertem! Aztán adtak ricinust, ami a méhösszehúzóval együtt borzasztó fájdalmat okozott!
Itthon 3 hét volt szörnyű, főleg, h a kicsihez 2,5-3 óránként keltem. Az ágyról nagyon nehéz volt felkelni, fordulni. A gyereket megemelni sem volt egyszerű, de a muszáj nagy úr! Csoda, h nem törtek ki a fogaim a sok összeszorítástól!
Aztán hétről-hétre jobb lett, 6 hét után már jól voltam.
6 hónapja szültem, a heg még mindig érzékeny.
Remélem, h ha lesz kistesó, természetes úton tud megszületni, mert ha nem, biztos nem vállalok több babát! (Még így se biztos, h egyáltalán megpróbálom újra!)
A köhögésre visszatérve: annyira rossz, h reggel 6-kor köhögnöm kellett, de du 2-ig inkább torokköszörüléssel próbáltam megoldani. 2-kor nem bírtam már, köhögtem, fájt. Ez annyira nevetségesnek tűnt akkor, h elnevettem magam, ami szintén fájt. A mai napig vigyorgok rajta, olyan komikus volt a próbálkozásom, h órákon keresztül próbáltam elnyomni ezt a természetes dolgot! Mit össze nem szenvedtem miatta! :D
Amúgy van, akinek nem ennyire szörnyű, nem tudom mitől függ. Talán orvostól, technikától,...
Nekem a varrat szedésig volt kínszenvedés. Utána napról-napra jobban lettem. A 6 hetes kontrollra szinte tökéletesen rendbe jöttem. A neveteés, tüsszentés, köhögés tényleg borzalmasan fáj hetekig.
Kb 3 hetes lehetett a kisfiam, amiko a tv-ben volt a "Celeb.....". A Győzike kígyós eseténél azt hittem, hogy kiszakad mindenem és nem élem túl, úgy kellett röhögnöm. Ki akartam jönni a szobából, hogy ne lássam, de felkelni sem tudtam a röhögéstől.
A vágásommal semmi gond nem volt 3-3,5 hónapig. Akkor kezdett érzékeny lenni az időjárásra, ez 2 hónapig tartott. Amúgy nagyon szép a heg, már amennyire ez szép lehet.
A kistesó is tervben van, 95% esélyem van a köv császárra, de nem bánom. Bennem nem maradt rossz emlék.
Mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
Programozott császárral fogok szülni, első baba lesz, úgyhogy minden ezzel kapcsolatos információt szivesen olvasok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!