Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Tényleg nem szabad felkelni....

Tényleg nem szabad felkelni. Sőt még fejet mozdítani se császár után egy napig? Hogyan zajlik ez az egész a mai világba?

Figyelt kérdés
2013. jan. 12. 18:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nekem progi császárom volt. A műtét után 6 órát nem volt szabad a fejem felemelni. Oldalra forgathattam. Inni szívószállal tudtam úgy, hogy odatartották a számhoz.

Hála az égnek egy picit sem fájt a fejem.

2013. jan. 12. 18:50
 2/18 Timóca Szamóca ***** válasza:

Szia barátnöm épp tegnap esett túl a 3-dik császáron.aznapnem szabad felkelni,de ma jobban volt és picit felkelhetett.

De ez nekem is új,hogy még a fejed se mozduljon?....

Ez attól is függ,ki hogy érzi magát,mennyire viselte meg a császár

2013. jan. 12. 18:52
 3/18 A kérdező kommentje:
állítólag valami fejgörcsöt kaphat ha bicceget, tekerni szabad
2013. jan. 12. 18:54
 4/18 anonim ***** válasza:

1. vagyok

Lehez mozogni, meg a fejet is mozgatni, de attól iszonyú fejgörcs lehet, persz nem biztos.

Engem a 6 órás pihi után felkeltettek, nem engedtek tovább "heverészni". Nem is bántam, mentem a babámért :)

2013. jan. 12. 18:55
 5/18 anonim ***** válasza:
Barátnőm most pénteken szült császárral. Délelőtt 10 körül lett meg a baba, este kelhetett fel, vagyis durván 12 óra volt. Addig azért mozoghatott, a babát is megkapta délután.
2013. jan. 12. 19:12
 6/18 anonim ***** válasza:
Nekem nem mondták, hogy a fejem nem emelhetem, a babát viszont rám fektették, így muszáj volt néznem néha. Hogy azért vagy sem, nem tudom, de 3 nap múlva kezdődött olyan fejfájásom, hogy 5 napig csak feküdni tudtam. :( Életemben nem éreztem még ilyet, a hátam közepétől merevedett le a fejem ahogy függőleges helyzetbe került. Borzalmas volt!
2013. jan. 12. 19:14
 7/18 anonim ***** válasza:
Hát én 24 órát feküdtem, csak a fejem mozgathattam erre-arra, és egész piciket mocoroghattam az ágyba. Mivel komplikációm voltak, és ráadásul nem volt szabad ágy a szülészeten még rárepetáztam plusz 8 órát. Úgy húzott fel két nővérke, olyan hányingerrel keveredett szédülésem volt, borzasztó, végül tolókocsival vittek át a kórterembe. Szépen lassan rázódtam vissza. Viszont a fejfájás az utolért, mint akit egy 15kilós kalapáccsal nyakoncsaptak, még az életben nem éltem meg olyan fejfájást mint akkor. Egyébként ott azt mondták nekem, hogy a gerincbe szuri miatt fájdul meg a fej.
2013. jan. 12. 19:15
 8/18 anonim ***** válasza:

Szia nekem programozott császárom volt 9 hónapja.

9 kór császároztak 4 kór felkellet kelnem.6 órát kell pihenni,3 órát voltam a megfigyelőbe utánna átvitek a kórterembe ott is 3 óra és 4 kór jött a nővér kivette az infuziót,katétert,meg az eda csövet felkellett kelnem mozogni és utána hozták a babát is.

2013. jan. 12. 19:16
 9/18 anonim ***** válasza:

Császár után akkor nem szabad felkelni ha epidurális érzéstelenítőt adtak.Azért van mert mert annak a cuccnak ami t beadnak kisebb a fajsúlya mint a gerinc folyadéknak és ha idő előtt kelsz fel akkor az megy fel a fejbe amitől a fejfájás van.Ha fekve maradsz akkor egy idő után ez a cucc felszívódik és nem okoz gondot.

Amikor a térdem műtötték ilyet kaptam és akkor fekve kellett maradni.

A császárhoz viszont altattak így nekem nem kellett fekve maradni.Az más kérdés h iszonyúan fájt a hasam így inkább fekve maradtam amíg nem kellett menni zuhanyozni.

2013. jan. 12. 19:38
 10/18 anonim ***** válasza:
én úgy tudom, hogy az epidurális érzéstelenítésnek lehet olyan mellékhatása hogy ha sokat mozgatod a fejed, akkor megfájdul, de nálam nem volt ilyen, semmi gondom nem volt
2013. jan. 12. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!