Szülés lekamerázása, mi a véleményetek?
Párom szeretné lekamerázni a szülésünket. Hát elsőre égnek állt a hajam, hogy a legnehezebb pillanatban inkább bíztatásra és nyugtatásra lenne szükségem, mint egy kamerára az arcomba.
De párom érvei szerint utána eldönthetjük, hogyan vágjuk meg és mit tartunk meg belőle (hobbim a videóvágás, egész jó kis filmeket tudok összeállítani) és a babánk első pillanatainál nincs értékesebb videó.
De akkor is! Mi lesz, ha üvöltök/hörgök/nyöszörgök majd mint a veszett sakál? Vagy véletlenül jön egy kis szellentés, esetleg széklet? Vagy egyéb ciki dolgot fogok csinálni ami ott a pillanat hevében még elmegy, de utólag...
Oké ezeket mind ki lehet vágni, de valahol akkor is gátlásokat fog a kamera okozni és nem segíteni az ellazulásban és koncentrálásban.
Elsősorban olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik bevállalták a videózást, hogyan élték meg, mennyire "gátolt" a kamera, milyen érzés volt visszanézni, megérte-e nekik.
Köszönöm szépen
22hkm
Sziasztok
Gondoltam leírom a fejleményeket, hátha valakinek segítek vele.
Végül lekameráztuk a szülést, a szoba egyik sarkába beállítottuk a kamerát és ment folyamatosan.
Igazából eszembe sem jutott, kicsit sem zavart. Volt ennél jobb dolgom is. A szülésem végig rendben ment, csak elég nehéz volt a vége. 45 perces kitolási szakasz volt és 4150 grammal született meg a babám, szóval nem volt könnyű azért.
A párom végig mellettem volt, végig támogatott, fogta a kezem, bíztatott stb. Amikor megszületett a pici, még én mondtam neki, hogy fényképezzel, különben el is felejtette volna.
A videót utólag visszanézve...hát ciki volt nagyon, ahogy ott vonaglok, nyögök, hörgök és hát a végén (ciki nem ciki) de üvöltöttem rendesen.
Aztán most, a babánk 1 éves évfordulójára csináltam meg az összevágást és odaadtam a páromnak.
A videó terhes képekkel indul, majd ultrahangos képekkel, illetve ahogy a szülőszobán vagyunk és viszonylag még méltósággal viselem a görcsöket. Üzentünk is a babának a videón keresztül!
Szép zenét raktam alá, így megvolt a hangulata is.
Maga a szülés részt pedig lelassítottam, hangot levettem, egy csodaszép zenét raktam alá és tényleg az egész olyan lett mint egy csoda születése (az is nekem).
A végére meg bejátszottam egy kis babasírást meg Szekere Adrienn: kicsi szív c. dalát...hát itt már zokogott a párom, vállamra borulva csókolgatott és köszönte meg százszor, hogy élete legnagyobb élményét adtam neki.
Szóval összességében nagyon nem bántam meg. Az elkészült videó (kb 15 perc az egész) nagyon megható, nagyon szép, alig van benne "kínos rész" pedig oldalról látszik, ahogy kibújik a pici.
Nem hiszem, hogy a páromon kívül más is fogja valaha is látni, de nekünk megérte nagyon.
Szóval csak bátorítani tudok mindenkit erre!
Könnyű szülést mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!