Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés lekamerázása, mi a...

Szülés lekamerázása, mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Párom szeretné lekamerázni a szülésünket. Hát elsőre égnek állt a hajam, hogy a legnehezebb pillanatban inkább bíztatásra és nyugtatásra lenne szükségem, mint egy kamerára az arcomba.

De párom érvei szerint utána eldönthetjük, hogyan vágjuk meg és mit tartunk meg belőle (hobbim a videóvágás, egész jó kis filmeket tudok összeállítani) és a babánk első pillanatainál nincs értékesebb videó.

De akkor is! Mi lesz, ha üvöltök/hörgök/nyöszörgök majd mint a veszett sakál? Vagy véletlenül jön egy kis szellentés, esetleg széklet? Vagy egyéb ciki dolgot fogok csinálni ami ott a pillanat hevében még elmegy, de utólag...

Oké ezeket mind ki lehet vágni, de valahol akkor is gátlásokat fog a kamera okozni és nem segíteni az ellazulásban és koncentrálásban.

Elsősorban olyanok véleményére lennék kíváncsi, akik bevállalták a videózást, hogyan élték meg, mennyire "gátolt" a kamera, milyen érzés volt visszanézni, megérte-e nekik.

Köszönöm szépen

22hkm

2013. jan. 2. 15:57
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
87%
azért ez már túlzás,szüléásnek megvan az intimitása...minek kamerázni?nem értem
2013. jan. 2. 16:00
 2/31 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem nem szívesen néznétek meg. A vajúdás időszakát semmiképp ne vegyétek fel, mert az egy borzasztó élmény. Inkább a fényképet ajánlanám a babáról...
2013. jan. 2. 16:03
 3/31 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem a szülés intim dolog, nem kell kamerázni.

Ez az egyik.

A másik pedig az, hogy ott van egy nő, jelen esetben Te, aki kínlódik, küzd, szenved, a párod meg ott billegeti az orrod előtt a kamerát...

Hát...

Pont erre van szükséged, mondhatom!

Szerintem nagyon hülye ötlet!

Azt nem akarja senki lekamerázni, hogy hogyan "készült" a baba?

2013. jan. 2. 16:04
 4/31 anonim ***** válasza:
85%
Én biztos nem vállalnám be, főleg, ha ugyanúgy ellenérzéseim lennének (márpedig lennének), mint neked. Pontosan a te érveid miatt.
2013. jan. 2. 16:05
 5/31 anonim ***** válasza:
53%

Én szívesen megnéztem volna a saját szüléseimet. Szerintem nagyon jó lenne megörökíteni. És biztosan fogsz hangokat is kiadni, mert ez természetes. Én jó ötletnek tartom.

Kétlányos 22hkm.

2013. jan. 2. 16:11
 6/31 anonim ***** válasza:
65%

én lekameráznám, nem rossz ötlet szerintem. a kész videón meg a hangot le lehetne venni, alátenni valami lágy zenét, akkor nem lehetne hallani az egyéb hangokat, nem kell a lábad közé állni , vehetné oldalról is és akkor az intim rész nem látszik, ahogy a doki felmutatja a babát és a mellkasodra teszi az is szép lehet felvéve.

na meg ha úgy döntessz hogy nem kell akkor meg kidobod a kazettát és meg van oldva. de szerintem jó ötlet. lehet úgy videózni hogy mondom az intim rész nem látszik csak ha már kint a baba anya mellkasán ahogy fürdetik, öltöztetik stb.... Engedik a kórházban az ilyesmit csak ne legyenek rajta a személyzet tagjai csak a baba.

2013. jan. 2. 16:29
 7/31 anonim ***** válasza:
90%
Én a szülés után azt mondtam soha többet nem szülök. Utólag én is visszanézném a szülőszobás történetemet, mert nagyon nehéz szülésem volt, majdnem 1 napot vajúdtam, kimerült voltam és sok dolog kiesett az emlékezetemből. Bár lehet akkor kivertem volna anyukám kezéből a kamerát :)
2013. jan. 2. 16:31
 8/31 anonim ***** válasza:
85%
Én biztos megrugdostam volna a férjemet, ha szüléskor videózik, és nem ránk figyel. Egyébként én szülés közben az orvost is megfenyegettem, mikor arra biztatta, hogy fényképezzen le, teljesen komolyan,azt mondták, félelmetes voltam... :D
2013. jan. 2. 16:35
 9/31 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon jó ötlet,és aranyos szülés kamerázása.Hiszen csak te és,a férjed fogjátok visszanézni később baba
2013. jan. 2. 17:10
 10/31 anonim ***** válasza:
100%
Én Cegléden szültem. Itt mozgókép rögzítésére eleve nincs lehetőség, tilos kamerát bevinni. Fényképet lehet készíteni az újszülöttről, az első szülői ölelésről, stb. De videozni nem lehet, ezt a szülőszoba látogatáson nyomatékosan elmondták. Nektek lehet egyáltalán?
2013. jan. 2. 17:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!